Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Denizli'de mor koyunlarla kortej yürüyüşü

Çal ilçesinde 844 yıllık "Sudan Koyun Geçirme" etkinliği öncesinde mora boyanmış koyunlar eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi Etkinlik, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan Eren Bülbül anısına düzenlenecek

Anadolu Ajansı haberine göre;
DENİZLİ (AA) - UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Çal ilçesindeki 844 yıllık "Sudan Koyun Geçirme" etkinliği öncesi mor renge boyanmış koyunlar ile çoban köpekleri eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, organizasyon komitesi üyeleri, çobanlar, ilçedeki çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Bayramyeri Meydanı ile 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı arasında, mora boyanmış koyunlar ile çoban köpekleri eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Kortej sırasında karşılarında mora boyanmış koyunları gören vatandaşlar, cep telefonlarıyla fotoğraf çektirdi.

- Koyunlar sudan geçirilince "İyiki varsın Eren" denilecek

Belediye Başkanı Akcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme etkinliğinin 26-27 Ağustos tarihlerinde Büyük Menderes Nehri'nde düzenleneceğini ifade etti.

Etkinliğin bu yıl Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül'ün anısına yapılacağını belirten Akcan, "844. yılında geleneği canlandıracağız. Bu yıl senenin ayrı bir önemi var bizim için. Koyunlarımız bu yıl Eren kardeşimiz için sudan atlayacak. "İyiki varsın Eren" diyerek atlamış olacak. Bizim için bu çok önemli. Hep şunu söylüyoruz. Milletler kültür varlıklarıyla kendi değerleriyle var olur. Yoksa yok olup giderler. Biz elimizden geldiği kadar bu köklü kültürü yaşatmaya devam ediyoruz. " dedi.

Akcan, Aşağıseyit Mahallesi'nde 26 Ağustos Cumartesi Ali Gazi'nin türbe ziyaretiyle başlayacak etkinliklerin 27 Ağustos Pazar günü Aşağıseyit Mahallesi'nin Köprübaşı mevkisinde devam edeceğini, burada koyunların Büyük Menderes Nehri'nde sudan geçirileceğini, en güzel kuzu, en güzel koç, çoban köpeği, ev köpeği ve çoban kıyafeti yarışmalarının yapılacağını söyledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English