Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Deli Petro'dan Putin'e Moskof Mezalimi" konferansı

Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Karatay: "Rusların süregelen bu saldırgan politikaları, bugün bölgedeki diğer ülkeleri de tehdit etmeyi sürdürüyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KARABÜK (AA) - Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, "Rusların süregelen bu saldırgan politikaları, bugün bölgedeki diğer ülkeleri de tehdit etmeyi sürdürüyor." dedi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tarih Öğrenci Kulübünce Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen "Deli Petro'dan Putin'e Moskof Mezalimi" konferansında konuşan Karatay, Altınordu Devleti'nin yıkılmasının ardından kurulan Türk hanlıkların asırlarca Çarlık Rusyası'nın katliam ve sürgün politikasına maruz kaldığını söyledi.

Binlerce soydaşın katledildiğini ve insanlık dışı yöntemlerle topraklarını terk edilmeye zorlandığını ifade eden Karatay, "Rusların süre gelen bu saldırgan politikaları, bugün bölgedeki diğer ülkeleri de tehdit etmeyi sürdürüyor. Bugün Kırım'da insanlar, evinden çıkıp kayboluyorlar. Kırım Tatar Türklerine milli, dini, kültürel, siyasi ve ekonomik baskılar yapılıyor. Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu başta olmak üzere birçok Kırım Türk'ü Kırım'a sokulmuyor." diye konuştu.

Kırım'ı istila olaylarının yaşandığı ilk günlerde yüzlerce insanın eşyalarını topladığını, 18 Mart 1944'teki faciaları tekrar yaşayacakları korkusuyla hazırlıklarını yaptığını vurgulayan Karatay, şöyle devam etti:

"Günlerce aileler, evlerde sırayla nöbet tuttular, 'Aman bu sefer hazırlıksız yakalanmayalım, hiç olmazsa yanımızda yiyeceğimiz, içeceğimiz, birkaç gün de olsa bizi hayatta tutacak bir şeyler olsun' diye hazırlık yaptılar. Hala Kırım Tatarları, kendi mahallelerinde bu nöbetlerini tutuyorlar ama bizim elimizde silah yok, tank yok, tüfek yok, bizim sadece ve sadece haklı olduğumuz, bu toprakların gerçek sahibi olduğumuz gerçeği var ve buna olan çok kuvvetli inancımız var. Kırım Tatar halkı, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği döneminde bütün dünyanın çekindiği Sovyetler Birliği'ne karşı mücadele etti ve devam da ediyor. Silahla topla tankla değil ama tamamen ellerinden gelen bütün imkanları kullanarak..."

Bu toprakların kendi toprakları olduğunu anlatan Karatay, haklarının gasbedildiğini ve bu hakların, merhameti, sağduyusu, adaleti olan, evrensel hukuka inanan devletlerin, güçlerin sahip çıkarak desteklemesiyle geri kazanılacağına inandıklarını aktardı.

Karatay, Rusya'nın tarih boyunca olduğu gibi bugün de saldırgan bir tutum sergilediğini, bu saldırgan tutumun ilk hedefinin Türkiye ile diğer Türk devlet ve topluluklarını yıpratmak olduğunu kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English