Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Değişen Dünya Dengeleri ve Ulusal Güveliğimiz" sempozyumu

Eski Milli Eğitim Bakanı Güzel: "Misak-ı Milli yanlış anlaşılmış, hala da yanlış yorumlanıyor. Sanki 'Biz bu sınırların dışına çıkmayız' diye anlaşılıyor. Şu anda imkanımız olsa çıkarız. Niye çıkmayalım?"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, "Misak-ı Milli yanlış anlaşılmış, hala da yanlış yorumlanıyor. Sanki 'Biz bu sınırların dışına çıkmayız' diye anlaşılıyor. Şu anda imkanımız olsa çıkarız. Niye çıkmayalım?" dedi.

Uzmanlar Derneğince, bir otelde, (UZDER) "Değişen Dünya Dengeleri ve Ulusal Güvenliğimiz, Türkiye'nin Yüzyıllık Bağımsızlık ve Varoluş Mücadelesi" konulu sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda konuşma yapan Güzel, dış politikasında, arkasına ordusunu almayan milletlerin başarılı olamayacağını belirtti. Güzel, "Misak-ı milli yanlış anlaşılmış, hala da yanlış yorumlanıyor. Sanki 'Biz bu sınırların dışına çıkmayız' diye anlaşılıyor. Şu anda imkanımız olsa çıkarız. Niye çıkmayalım? Ben başta olsam çıkarım. Bu hiçbir zaman bir macera olmaz ama imkanlar değerlendirilir." dedi.

Güzel, Fırat Kalkanı Harekatı'nın geç kalınmış bir harekat olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin bugüne kadar izlediği Ortadoğu politikalarında inişler ve çıkışlar yaşandığını söyledi.

Rusya ile ittifakın dikkatli olmak koşuluyla önemli taşıdığı ifade eden Güzel, Türkiye'nin Münbiç'e girmesi gerektiği görüşünü getirdi.

Güzel, zamanında Ortadoğu'da sınırların cetvelle çizildiğini anımsatarak, Türkiye'nin Ortadoğu masasında olmasının önemine dikkati çekti.

- "Terör kullanılıyor"

Sempozyuma katılan emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da güvenli geleceğin sağlanmasında Türkiye, Rusya ve İran ilişkilerinin nasıl olması gerektiği ile Şanghay Beşlisi'nin NATO'ya alternatif olabilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Kılınç, barış içinde yaşayabilmenin ve geleceğin güvenliğinin ancak iyi ilişkilerle sağlanabileceğini değerlendirerek, "Bizim anlayışımızdaki iyi ilişkiler, bağımsızlığımızdan ve ulusal çıkarlarımızdan ödün verilmeden, bugün böyle, yarın şöyle değil dengeli ve onurla sürdürülen dış politika tutumudur. Atatürk, bizden yurtta ve dünyada barışı korumamızı isterken, yaşadığı sürece dış politikamızda tam bağımsızlık ve denge politikasını tavizsiz uygulamıştır." diye konuştu.

Güvenli geleceğin en önemli teminatının ordu olduğunu kaydeden Kılınç, günümüzde savaşların dolaylı güçlerce yürütüldüğüne ve bunun için terörün kullanıldığına işaret etti.

Kılınç, Amerika Birleşik Devletleri'nin 11 Eylül saldırısının ardından Afganistan'da NATO kuvvetlerini kullanmaktan çekinmediğini ancak bölücü terör örgütü PKK ile mücadelesinde Türkiye'ye değil PKK'ya destek verdiğini kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English