Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

DEAŞ'ın Musul'da kimyasal kullandığı iddiası

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonu Irak’taki Birleşik Kara Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Martin: "DEAŞ Musul yakınlarında kimyasal kullandı. Atılan kimyasal Irak güvenlik güçlerini ve bizim kuvvetlerimizi etkilemedi. Kullanılan kimyasal madde ile ilgili elimizde kesin bir bilgi yok. Test için gönderdik” "Bizim kuvvetlerimiz de Irak Güvenlik Güçleri ile birlikte ve onlarla aynı riski paylaşıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
WASHINGTON (AA) - ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonu Irak'taki Birleşik Kara Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Joseph Martin, DEAŞ'ın Musul kentinin batı yakasında Irak askerlerine karşı kimyasal mühimmat kullandığını söyledi.

Tümgeneral Martin, Savunma Bakanlığında (Pentagon) video konferans yöntemi ile bağlanarak Musul'un DEAŞ'tan alınması için yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Martin, "DEAŞ Musul yakınlarında kimyasal kullandı. Atılan kimyasal Irak güvenlik güçlerini ve bizim kuvvetlerimizi etkilemedi. Kullanılan kimyasal madde ile ilgili elimizde kesin bir bilgi yok. Test için gönderdik." dedi.

ABD'li komutan, kaç Irak askerinin söz konusu kimyasal saldırıya maruz kaldığına yönelik sorulara yanıt vermezken, saldırıya maruz kalan bütün askerlerin sağlık kontrolünden geçirildiğini ifade etti.

Martin, kimyasal saldırının havan gibi dolaylı bir ateş sistemi ile Irak askerlerine fırlatıldığını belirtti. Martin, saldırı sırasında ABD ve diğer koalisyon ülkelerinin destek unsurlarının da o bölgede olup olmadığı konusundaki soruları yanıtsız bıraktı.

Gazetecilerin, Amerikan ve Avustralyalı askerlerin saldırı bölgesinde bulunduğuna dair haberleri sorması üzerine Martin, “Bizim kuvvetlerimiz Irak Güvenlik Güçleri ile birlikteler ve onlarla aynı riski paylaşıyoruz.” cevabını verdi.

Martin, şunları belirtti:

"Ön cephede bulunan tüm kuvvetler uygun teçhizata sahip. O teçhizatı nasıl kullanacakları konusunda eğitim de aldılar. Bizim kuvvetlerimiz de Irak güçlerine DEAŞ kimyasal silah kullanmaya karar verdiğinde ne yapacakları konusunda yardım etmek üzere eğitildiler.”




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English