Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Darbe günü selaları duyunca birileri öldü zannetmiş

Denizli'nin Çal ilçesinde FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 16 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı Tutuksuz sanık C.Y: "Darbe günü camilerden selaları duyunca birileri öldü zannettim. Meğer ölen yokmuş. Ben de sonra uyumaya devam ettim" Tutuklu sanık Arık: "Öğretmen olduğum için çok araştırma yaparım. ByLock'u merak ettim, araştırdım ve telefonuma yükledim. Sonra programı açmayı denedim fakat başarılı olamayınca sildim"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Çal ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) eğitim yapılanmasına ilişkin 3'ü tutuklu 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mustafa Kızılkaya, Ayşegül Öztürk, Eşe Arık ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen sanık Öztürk, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Mahkeme Başkanı Seval Bircan'ın, "Bank Asya hesaplarındaki hareketlenmeler, FETÖ elebaşının talimatının ardından mı oldu?" sorusu üzerine Öztürk, "Banka hesaplarındaki parayı düğün masrafları için ailem yatırmıştı." dedi.

Tutuklu sanık Arık ise meslekten ihraç edildiğini, gözaltına alındıktan sonra savcılıkta verdiği ifadelerinin baskı altında alındığını ileri sürdü.

- ByLock'u merak etmiş

Teknolojiye meraklı olduğunu anlatan Arık, "Öğretmen olduğum için çok araştırma yaparım. ByLock'u merak ettim, araştırdım ve telefonuma yükledim. Sonra programı açmayı denedim fakat başarılı olamayınca sildim. FETÖ'ye ait dergi ve gazeteleri okuldaki derslerimde kaynak olarak kullandığım için alıyordum. Bankadaki 17 bin lirayı ise aileme borç vermiştim. Babam da elindeki hayvanları sattı ve bu parayı bana geri verdi. Ben de bankaya yatırdım." diye konuştu.

- Kitapları çöpe gitmesin diye almış

Tutuksuz sanık B.U. da Bank Asya'ya 2013'te 15 bin, 2014'te 41 bin ve 2015'te 85 bin lira yatırdığını ancak bunları "FETÖ'ye destek olsun" diye yapmadığını savundu.

Ev aramalarında örgüte ait kitapların bulunduğunun hatırlatılması üzerine B.U, "Komşumuz evden taşınıyordu. Kitapları çöpe attığını görünce bana vermesini söyledim. Kitapların üzerine bakmadım. Kitaplar çöpe gitmesin diye aldım. İş arkadaşlarımın ısrarına dayanamadığın için kapatılan Aktif-Sen'e üye oldum. Darbeden sonra istifa ettim." şeklinde savunma yaptı.

Tutuksuz sanık C.Y. de psikolojik sorunları olduğunu belirterek, "Eğer tutuklansaydım herhalde delirirdim. Darbe günü camilerden selaları duyunca birileri öldü zannettim. Meğer ölen yokmuş. Ben de sonra uyumaya devam ettim." ifadelerini kullandı.

Duruşma, diğer sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English