Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cuntacılara destek vermekle suçlanan eski komiser yardımcısının "FETÖ" davası

Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin darbe girişiminde, amirinin sözünü dinlemeyerek örgütün eylemlerini destekler mahiyette polis memurlarına talimatlar verip konuşmalar yaptığı iddiasıyla tutuklanan eski komiser yardımcısı Fatih Ulu'nun yargılanmasına başlandı Tanık polis memuru Berksen: "Sanık Ulu uygulama amiriydi. Darbe girişimini öğrendiğimiz anda ne yapacağımızı sorduğumuzda 'Asker gelirse silahları bırakın' dedi. Bu söz üzerine aramızda tartışma çıkmadı. Sanığın sözüne rağmen silahlarımızı bırakmadı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZURUM (AA - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminde, amirinin sözünü dinlemeyerek örgütün eylemlerini destekler mahiyette polis memurlarına talimatlar verip konuşmalar yaptığı gerekçesiyle tutuklanan eski komiser yardımcısı Fatih Ulu'nun yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık eski komiser yardımcısı Fatih Ulu, sanık avukatı Ercüment Şenol ve tanık polis memuru Serhat Berksen katıldı.

Duruşmada, kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından Ulu'nun savunmasına geçildi.

Ulu, savunmasında, olay günü görevli olduğu uygulama noktasında uygulama amiri olarak görev yaptığını söyledi.

15 Temmuz gecesi saat 22.00 civarında darbe girişiminin olduğunu öğrendiklerini belirten Ulu, "O esnada anons geldi. Anonsta 'İzinde olanlar şubesine dönsün, çalışanlar çalıştığı yerde dursun, herhangi bir askeri hareketlilik olursa telsizden anons geçilsin' denildi." ifadelerini kullandı.

Ulu, anons sonrası görevli arkadaşlarıyla aralarında çeşitli konuşmalar geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu konuşmalar sırasında yol karşısında ters yönde uygulama yapan 'Uğur' amir geldi. O esnada ben kendisine herhangi bir hareketlilik olması durumunda merkeze haber vereceğimi ve gelen emre göre hareket edeceğimi söyledim. Bundan sonra Uğur amir yanımızdan ayrıldı. Sonra biz uygulamaya devam ettik. Hiçbir zaman asker gelirse silah bırakın talimatım olmadı, uygulama noktasındaki barikatları kaldırmadım. Hiçbir silahı görevli personelden almadım. ByLock programını kullanmadım. Yalnız çalışma ortamı içerisinde başkalarının internetimi kullanmasına izin verdim. Bu tespitte hata olduğunu düşünüyorum."

Tanık polis memuru Serhat Berksen ise Ulu'nun darbe girişimi gecesi uygulama amiri olduğunu hatırlatarak, "Darbe girişimini öğrendiğimiz anda ne yapacağımızı sorduğumuzda 'Asker gelirse silahları bırakın' dedi. Bu söz üzerine aramızda tartışma çıkmadı. Sanığın sözüne rağmen silahlarımızı bırakmadık, göreve devam ettik." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ulu'nun bu halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Temmuzda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde görev alan ve çeşitli tedbirler uygulayarak kendilerini gizleyen FETÖ/PDY üyelerinin anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ettikleri, söz konusu eylemler devam ederken "Uğur" isimli emniyet amirinin iki kez uygulama noktasına gelerek darbe teşebbüsünde bulunan TSK mensubu görünümlü örgüt üyelerinin gelmesi durumunda silahların teslim edilmemesi, gerekirse çatışmaya girilmesi ve trafik uygulamalarına daha dikkatli şekilde devam edilmesi yönünde polislere talimat verdiği anlatılıyor.

Dönemin komiser yardımcısı Fatih Ulu'nun ise resmi olarak amiri konumundaki emniyet müdürlüğü personelinin emrini uygulamadığına işaret edilen iddianamede sanığın TSK mensubu görünümlü FETÖ/PDY mensuplarının eylemlerini destekler mahiyette polis memurlarına talimatlar verip konuşmalar yaptığı belirtiliyor.

İddianamede, Ulu'nun FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı da olduğu aktarılarak, sanığın TSK mensubu görünümlü FETÖ/PDY mensuplarıyla aynı yönde hareket ettiğine işaret ediliyor.

Ulu'nun "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek"ten ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak"tan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English