Son Dakika Haberler

Çumra'da liseler arası münazara yarışmasının bu yılki etabı başladı.

Çumra’da yarışma heyecanı
Çumra Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu kapsamında imzalanan protokolle liseler arası münazara yarışmalarının bu yılki etabı başladı. 

Çumra Belediyesi Düğün ve Kongre Salonunda düzenlenen münazara yarışmaları haftada iki gün gerçekleştiriliyor ve her yarışmaya özel bir onur konuğu davet ediliyor.

Münazara yarışmasının açılış konuşmasını Çumra Medeniyet Okulu projeleri Komisyon Başkanı Çumra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Doğan yaptı.

Adem Doğan münazaraların önemine değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Geleneğimizden gelen herşey bizim için uygundur ve çok seviyoruz. Bizlerde biliyoruz ki Peygamber Efendimize Hristiyan bir topluluk fikirlerini tartışmak için Mescid-i Nebevi'ye gelmiştir. Cumhuriyet döneminde 1970’li ve 80’li yıllarda da okullarda münazara yarışmaları düzenlenmekteydi. Bu münazaralardan bir çok insan yetişti bundan dolayı çok seviyoruz. İstanbul’da imam hatiplerde bu yarışmalara katılan ve grup başkanlığı yapan, birinci olan bir imam hatip lisesi öğrencisi olan birisi orada aldığı tecrübe ve birikimle,dert ve dava bilinciyle bugün ülkemizi yönetiyor. Bu kişi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır"

Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz ise "15 yıl önce bizler sizlerin yerinde o sıralarda oturuyorduk, şimdi başka bir konumdayız. Çumra Kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyemiz önderliği ve destekleriyle düzenlenen bu program sayesinde televizyonlarda ne yesek ne giysek diye bir programı konuşmak yerine ne düşündüğümüzü ifade edebileceğimiz bir nesile sahip olmak için bu programı düzenledik. Burada birinci seçilen okulumuzu Konya’ya göndereceğiz inşallah orada da birinci olacaklar" dedi.

Başkan Oğuz şöyle devam etti:

"Biz gençlerimiz için mücadele veriyoruz okullarımızdan sonra ikinci bir adreslerinin oluşabilmesi için gençlik merkezi gibi, yüzme havuzu gibi, spor alanları gibi tesislerin yapımını tamamladık. Tabii bizlerin yapabilecekleri sınırlıdır sizler için en çok mücadele veren aileleriniz ve ayakları öpülesi annelerimiz var ve unutmamak gerekiyor ki bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum denildiği öğretmenlerimiz var Allah hepinizden razı olsun".

Münazara yarışmasının ilk galibi Özel Mehmet Çiftçi Lisesi oldu. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English