Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) "Emin olun ülkemizin yaşadığı saldırılara başka hangi devlet ve millet maruz kalsa şimdiye kadar çoktan teslim bayrağını çekmiş veya darmadağın olup gitmişti. Biz ne teslim olduk ne de dağıldık, dimdik ayakta durduk. Tüm bu saldırılar karşısında tek bir adım dahi geri atmadık" "Bölgemizdeki diğer ülkelerde oynadıkları oyunu defalarca bizde de tedavüle sokmaya çalıştılar. Kimi zaman ufak tefek hasarlar aldığımız oldu ama gayelerine asla ulaşamadılar" "Bir süredir yeni v

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emin olun ülkemizin yaşadığı saldırılara başka hangi devlet ve millet maruz kalsa şimdiye kadar çoktan teslim bayrağını çekmiş veya darmadağın olup gitmişti. Biz ne teslim olduk ne de dağıldık, dimdik ayakta durduk. Tüm bu saldırılar karşısında tek bir adım dahi geri atmadık." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "40. Muhtarlar Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yalnızca FETÖ ile değil PKK'sından DEAŞ'ına kadar envai çeşit terör örgütüyle de mücadele ettiğini, açıkça Türkiye'nin bir terör kuşatmasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Muhtarlarla hasbihalde bulunduğunu, bunun aynı zamanda bir dertleşme olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Çünkü sizler, iradeyi ortaya koyduğunuz zaman bu ülkeye kimsenin kolay kolay ihanet etmesi mümkün değildir ama sizin iradeniz çok önemli. Tüm muhtarlar bu dayanışmamızı yaparken, bulunduğumuz makamlar için yapmayacağız. Elde edilecek birçok imkanlar için yapmayacağız. Allah için yapacağız, bu vatan için yapacağız, bu millet için yapacağız." ifadesini kullandı.

Makamların hepsi gelip geçici olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şahsımın bulunduğu makam da öyle, sizler de öyle. Gün gelecek bu görevleri bırakacağız. Gün gelecek dünya bizi, biz dünyayı bırakacağız. Gideceğimiz yer belli, 2,5 metreküplük bir mezar. 'Er kişi' niyetine deyip bizi oraya defnedecekler, ayrılıp gidecekler. Ne 'cumhurbaşkanı niyetine' diyecekler 'ne meclis başkanı ne başbakan ne bakan ne de muhtar' demeyecekler. Eğer geride hoş bir seda bırakmışsak o zaman millet ne diyecektir, 'Allah cumhurbaşkanımızdan razı olsun, iyi şeyler yaptı. Allah başbakanımızdan razı olsun, iyi şeyler yaptı. Allah muhtarımızdan razı olsun, iyi şeyler yaptı.' Mesele bu. Onun için de biz bütün bu kuşatmanın görünürdeki aktörleri olan terör örgütlerini iyi bileceğiz. Ama biz biliyoruz ki onların arkasında farklı emelleri olan farklı güçler var."

- "Saldırılar karşısında tek bir adım dahi geri atmadık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki asırdır bu tehditlere aşina olan milletin soğukkanlılığını, dirayetini, aklıselimi kaybetmediğini, duygularını aklın önüne geçirmediğini bildirdi.

Erdoğan, "Emin olun, ülkemizin yaşadığı saldırılara başka hangi devlet ve millet maruz kalsa şimdiye kadar çoktan teslim bayrağını çekmiş veya darmadağın olup gitmişti. Biz ne teslim olduk ne de dağıldık, dimdik ayakta durduk. Tüm bu saldırılar karşısında tek bir adım dahi geri atmadık. Çünkü bizim lügatimizde bunlar yoktur. Sadece mücadele vardır. Bizim inancımızda Hakka ram olmak, halka güvenmek vardır. Gerekirse canımızı ortaya koymaktan kaçınmayız ama istiklalimizden ve istikbalimizden asla taviz vermeyiz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele döneminde 33 yılın geride kaldığını, 15 Temmuz'da, sınır ötesi operasyonlarda verilen her şehidin, milletin, hürriyeti hususundaki kararlılığının birer ispatı olduğunu belirtti.

Şehitlerin, vatanının tapu senetleri olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"Ama bazıları şehadet nedir bilmiyorsa şehitlik nedir bilmiyorsa bunlara ne diyelim? Bunu anlamayanlar var. Bu işi bilmeyenler var. O makamın ne denli ali olduğunu bilmeyenler var. Peygamberliğe en yakın makamın şehadet, şehitlik makamı olduğunu bilmeyen cahiller var ama öğrenecekler. Ne zaman? Doğru çizgiye geldikleri zaman, sıratı müstakime geldikleri zaman. Gelebilirlerse gelemezlerse vay haline. Bu ülkeye göz diken herkes, önce bu senedin bir defa bedelini ödemeye göze almak zorundadır."

Türk milletinin, köken, mezhep veya meşrep kışkırtmasıyla birbirine düşecek, kendi eliyle kendi ülkesini ateşe atacak bir millet olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Bölgemizdeki diğer ülkelerde oynadıkları oyunu defalarca bizde de tedavüle sokmaya çalıştılar. Kimi zaman ufak tefek hasarlar aldığımız oldu ama gayelerine asla ulaşamadılar. Bu süreçteki en büyük kaybımız, Cumhuriyetimizin temel misyonu olan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefimizin gerisinde kalmış olmamızdır. Hamd olsun geçtiğimiz 15 yılda yaptığımız icraatlarla bu kaybı da büyük oranda telafi ettik." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir yeni ve daha büyük bir senaryo ile karşı karşıya bulunulduğuna işaret etti. Erdoğan, "Gaye, hiç şüphesiz aynıdır. Ülkemizi bölmek, milletimizi parçalamak, bin yıllık kadim yurdumuzu darmadağın etmektir. Fakat Türkiye sadece 80 milyon vatandaştan, 780 bin kilometrekare vatan toprağından ibaret değildir. Kendimizi bundan ibaret görürsek hem kendimiz yanılırız hem de kalbi bizim için atan tüm kardeşlerimizi de yanıltırız. Türkiye'nin en büyük gücü Balkanlardan Afrika'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada ortak tarih geçmişi, kültür birlikteliği, medeniyet değerleriyle bağlı olduğu yüz milyonlarca kardeşe sahip olmasıdır." dedi.

Geçen hafta gerçekleştirdiği Ukrayna ve Sırbistan ziyaretlerini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sancak'ta, Novi Pazar'daki kardeşlerimizin sevgi gösterilerini izlemişsinizdir. Yolların sağı, solu, 7'den 70'e, kadın, erkek nasıl bir heyecanı yaşadıklarını gördünüz. Bu aslında tarihin bize yüklemiş olduğu bir heyecandır. Tarihin bize yüklemiş olduğu bir coşkudur."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English