Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Esnaf ile İftar" programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) "Bu ülkede adaletin olduğuna inanıyoruz, bu ülkede adalet var, dolayısıyla adaletin pençesinden kurtulamayacaksınız. Birilerinin elinde kartonlarla yürüyerek, adalet araması gibi değil, bizim aradığımız adalet. Bizim aradığımız adalet, 250 şehidimizin kanıdır, 2 bin 193 gazimizin şu anda yaralı oluşudur" "Ülkemizde tarihinden, kültüründen, değerlerinden bihaber birileri, uzun zamandır milletimizle ilgili olumsuz değerlendirmeler yapıyorlardı. Hatta içlerinde meseleyi '

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede adaletin olduğuna inanıyoruz, bu ülkede adalet var, dolayısıyla adaletin pençesinden kurtulamayacaksınız. Birilerinin elinde kartonlarla yürüyerek, adalet araması gibi değil, bizim aradığımız adalet. Bizim aradığımız adalet, 250 şehidimizin kanıdır, 2 bin 193 gazimizin şu anda yaralı oluşudur." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Esnaf ile İftar" programında yaptığı konuşmasına, tüm katılımcıları selamlayarak başladı.

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine, bu gazi mekana hoş geldiniz." diyerek, katılımcıların yaklaşan Kadir Gecesi'ni tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günü vasıl olacağımız bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum. Tüm İslam aleminin barışına vesile olmasını diliyorum. Tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin, ettiğimiz duaların, yerlerine ulaştırdığımız hayruhasenatın Hakk katında kabul ve makbul olmasını diliyorum." diye konuştu.

Hemen her meslek grubundan misafirin külliyede bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "İftar soframıza teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Rabb'im birliğimizi, beraberliğimizi, muhabbetimizi daim etsin." dedi..

Ecdadın mesleğe başlayan esnaf ve sanatkarlara "Ahilik yemini" ettirdiğini anımsatan ve kendisinin de iftara gelişinde Kırşehirli davulcular tarafından karşılandığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu yeminde esnaf ve sanatkarlarımız çalışmayı ibadet sayan bir anlayışla işini yapacağına, Hakk'ın rızasını gözeterek, halka hizmet edeceğine, cömertlik, doğruluk, dürüstlük, hoşgörü, güven, sevgi, sabır, dostluk, fedakarlık, adalet, kanaatkarlık ilkelerine ve komşuluk hukukuna bağlı kalacağına, eline, beline, diline, gözüne sahip çıkacağına, ölçü ve tartıda doğruluktan sapmayacağına, kul hakkını gözeterek kimseye haksızlık yapmayacağına, helalinden kazanıp, haram lokma yemeyeceğine işte tüm değerler üzerine namusu, şerefi ve mukaddesatı üzerine and içermiş. Ne güzel bir gelenek değil mi? İşte bizim bu geleneklere şimdi de aynen sahip çıkmamız lazım."

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ahi ahlakına sahip esnaf ve sanatkarlarla beraber olmanın memnuniyeti içerisinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemizde tarihinden, kültüründen, değerlerinden bihaber birileri uzun zamandır milletimizle ilgili olumsuz değerlendirmeler yapıyorlardı. Hatta içlerinde meseleyi 'Bu millet adam olmaz' noktasına kadar götüren densizler vardı. 15 Temmuz tüm bu felaket tellallarına milletimizin erkeği, kadını, genci, yaşlısı, işçisi, işvereni, esnafı, çiftçisiyle verdiği topyekun bir cevaptır. Merhum Arif Nihat Asya'nın dediği gibi 'İşaret aldığın gün atandan, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan."

Milletin, 15 Temmuz gecesi merhum İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli" çağrısına uyarak, sokakları ve meydanları doldurup, vatana sahip çıktığını anlatan Erdoğan, "İşte bu akşam aramızda Şerife Bacımız var, kamyonetin direksiyonuna geçti, yanına da bir başka hanım kardeşimizi aldı ve kamyonetin kasasında da diğer bu işin gönüldaşları hep beraber köprünün üzerinden Anadolu yakasına geçtiler. İşte biz hanım kardeşlerimizin tarihine baktığımız zaman Nene Hatunları görürüz, işte bugün de aynı şekilde bakıyorsun Şerife Bacımız aynı istikamette gidiyor. Bakıyorsun bir Abdullah Tayyip'imiz işte 15-16 yaşında babasının arkasında beraber o da köprünün oraya geliyor, ikisi de baba evlat orada şehit oluyorlar." diye konuştu.

- "Adaletin pençesinden kurtulamayacaksınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde verilen 250 şehitten 29'unun külliye çevresinde bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"53 aslanımız özel harekatta, aynı şekilde özel kuvvetlerde, Ankara'nın değişik yerlerinde yaklaşık 150 civarında şehidimiz var. Türkiye genelinde 2 bin 193 gazimiz var ve bütün bunlara yönelik hala birilerinin çıkıp da yalan yanlış şeylerle bizi aldatacaklarını zannetmeleri kusura bakmasınlar öyle kolay değil. İşte çıkıyorlar, şu anda yargılanıyorlar yargılanırken A'dan Z'ye her şey yalan. Sanki 250 şehidimiz olmamış, sanki 2 bin 193 gazimiz yok.

Kurtulamayacaksınız, bu ülkede adaletin olduğuna inanıyoruz, bu ülkede adalet var, dolayısıyla adaletin pençesinden kurtulamayacaksınız. Birilerinin elinde kartonlarla yürüyerek, adalet araması gibi değil bizim aradığımız adalet. Bizim aradığımız adalet, 250 şehidimizin kanıdır, 2 bin 193 gazimizin şu anda yaralı oluşudur."

"Milli İstihbarat Teşkilatının, Türkmen kardeşlerimize gönderilen yardımını basanlar kimdi? Yine aynen o FETO terör örgütüydü." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Peki o feto terör örgütünün o yargı içerisindeki mensuplarından şu anda içeride olanlar ki Milli İstihbarat Teşkilatına böyle bir şey yapamazsın, yaptılar ama şu anda bedel ödüyorlar ve oradan alınan evraklar kimlere gönderildi? İşte şu anda mahkum edilen şahsa gönderildi. O nereye gönderdi? O da şu anda yurt dışına kaçmış olan bir başka gönüldaşına gönderdi. O kaçtı gitti. Bak şimdi farklı şeyler de dolaşıyor."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English