Son Dakika Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: ''Türkiye'nin 150 yıllık demokrasi geleneği var. Bu demokrasi geleneği eksiktir, topaldır ama mükemmelleşmeye ihtiyacı olan bir demokrasi geleneği var, yok edilmeye değil'' ''Biz CHP'nin adayını çıkarmadık, MHP kendi adayını çıkarmadı. Biz belli bir siyasi partinin adayını çıkarmadık. Ne dedik, 'millet nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor?'. 76 milyonu kucaklayan bir cumhurbaşkanı istiyor, herkesin anlayışını temsil eden bir cumhurbaşkanı istiyor''

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Türkiye'nin 150 yıllık demokrasi geleneği var. Bu demokrasi geleneği eksiktir, topaldır ama mükemmelleşmeye ihtiyacı olan bir demokrasi geleneği var, yok edilmeye değil'' dedi.

Cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında bazı CHP milletvekilleri, Parti Meclisi Üyesi Faruk Demir ve İnci Başpınar ile Konya'ya gelen Tezcan, CHP Ereğli İlçe Teşkilatında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin barışa, sükunete ve huzura ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tezcan, ''Türkiye'nin 150 yıllık demokrasi geleneği var. Bu demokrasi geleneği eksiktir, topaldır ama mükemmelleşmeye ihtiyacı olan bir demokrasi geleneği var, yok edilmeye değil. 12 yıllık AKP iktidarı bu demokrasiyi yok edip, yargıyı, parlamentoyu, hükümeti ve devlet kurumlarını önce kendine, ondan sonra da çoluğuna çocuğuna almayı planlayan bir anlayışla devleti yönetiyor'' diye konuştu.

Tezcan, 10 Ağustos'ta sandıktan barış ve huzuru çıkarmanın gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Bunu temsil eden bir tane aday var; Ekmeleddin İhsanoğlu. Biz CHP'nin adayını çıkarmadık, MHP kendi adayını çıkarmadı. Biz belli bir siyasi partinin adayını çıkarmadık. Ne dedik, 'millet nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor?'. 76 milyonu kucaklayan bir cumhurbaşkanı istiyor, herkesin anlayışını temsil eden bir cumhurbaşkanı istiyor. Geleneksel değerlerimizle kavgası olmayan, muhafazakar değerlerimize sahip çıkan ama cumhuriyetin demokratik, laik birikimini de inkar etmeyen, ona da sahip çıkan, bu ikisini bir arada buluşturan bir cumhurbaşkanı istiyor. Devlet yetkilerini gaspetmeyecek, devletin dengeli çalışmasını sağlayacak, koruyacak bir cumhurbaşkanı istiyor. Milletten aldığımız mesaj bu.''

Toplantının ardından Tezcan ve beraberindeki heyet, esnafı ziyaret etti. Daha sonra Karapınar ilçesine geçen Tezcan, burada da esnaf ziyaretinde bulundu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English