Son Dakika Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Cumhurbaşkanlığı için dünya mazlumlarının sözcüsü olacak nitelikleri taşıyan aday ya da adaylar istiyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu nitelikleri büyük oranda karşılıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MARDİN (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Cumhurbaşkanlığı için dünya mazlumlarının sözcüsü olacak nitelikleri taşıyan aday ya da adaylar istiyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu nitelikleri büyük oranda karşılıyor" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği kentte Vali Mustafa Taşkesen'le görüşen Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimlerine aylar kala yayımladıkları raporda 10 maddenin altını çizdiklerini söyledi. 

Seçilecek cumhurbaşkanında aranan nitelikleri büyük oranda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşıladığını dile getiren Gündoğdu, şöyle konuştu: 

"Bu 10 madde içinde 'çözüm sürecine sahip çıkacak, referandumda yüzde 58 'evet'le oluşmuş yeni paradigmanın, yeniden büyük Türkiye anlayışının içini dolduracak, yeni anayasayla eşit yurttaşlığı, vatandaşı tanımayan değil, tanıyan devlet anlayışını hayata geçirecek, dünya mazlumlarının sözcüsü olacak nitelikleri taşıyan aday ya da adaylar istiyoruz' demiştik. Beklentimiz olan talepler, hem ülkemiz hem de dünya insanı içindir. Aday adaylarına baktığımızda Sayın Başbakanımızın büyük oranda bunları karşıladığını görüyoruz."

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın çok şansı olmadığının savunan Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çatı adayı olarak deklare edilen adayın ise Filistin gibi ümmetin meselesinde tarafsızlıktan bahsetmesinin, İslam dininin komşu haklarına önem verdiği gerçek tabloda, 'Suriyelilerin, yakın komşumuzun Türkiye'de ne işleri var' gibi açıklamalar yapması, doğrusu bize eski Türkiye özlemiyle karşı karşıya kalma tehlikesini gösterdi."

Gündoğdu, Filistin'in İslam ümmetinin meselesi olduğunu, sadece Filistin'de değil, dünyanın neresinde olursa olsun, zulmün karşısında tarafsızlıktan söz edilemeyeceğini kaydetti.

"Bugün ninnilerle uyutulması gereken bebekler, kurşunlarla susturuyorlarsa tarafsız olamayız" diyen Gündoğdu, "Tarafım' diyecek ve bu milletin hassasiyetini yansıtacak cumhurbaşkanı bekliyoruz. Elbette Sayın Başbakanımızın bu nitelikleri taşıdığını, 27 Nisan muhtırasına karşı dik duruşunda, Davos'taki 'one minute' çıkışında, din eğitimi, değer eğitimi, katsayıların kaldırılması gibi çıkışlarda, referandumda ve çözüm sürecindeki kararlılığında gördük" ifadesini kullandı.

- "Kamu işçilerinin 4B'li olması için çalışmalarımız sürüyor"

Gündoğdu, kamuda çalışan 4C'lilerin 4B'li olması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, Kamu Personeli Danışma Kurulunda 4C'ye kadro verilmesi, bir derece disiplin affı, akademisyenlere zam, 30 yıllık süre sınırlamasının emeklilikte kaldırılması ve mesai ücretleri gibi konularda uzlaştıklarını ama bunların bir kısmına Maliye Bakanlığının şerhinin devam ettiğini savundu.

Şerhli ve uzlaşılan konuları Başbakan'a sunduklarına işaret eden Gündoğdu, "Şu anda torba kanuna giren maddelerin yetersizliği ortada. Bu maddelere isterse siyasi irade, Mecliste ek önerge vererek bunları dahil edebilir" diye konuştu.

Gündoğdu, 23 bin kamu işçisinin 4B'li olmasıyla, hem bu işçilere yapılan haksızlığın ortadan kaldıracağını hem de adaletin yerini bulmuş olacağını iddia etti.

Vali Taşkesen de ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, "Bu, memurlarımız açısından memnuniyet vericidir. Memurlarımıza moral verecektir. Özellikle bu saatlerde, sıcakların en yüksek olduğu zamanda ilimize geldikleri için teşekkür ediyorum" dedi. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English