Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 13 ilde aşure ikram edildi

Cumhurbaşkanlığınca muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 13 ilde aşure ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 13 ilde aşure ikram edildi
Cumhurbaşkanlığınca muharrem ayı dolayısıyla Ankara'da aşure dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığınca öğle namazının ardından Hacı Bayram Camisi'nde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki mutfak ekibince sabah saatlerinde hazırlanan aşureden almak isteyen vatandaşlar, cami avlusunda uzun kuyruklar oluşturdu.

Edilen duanın ardından aşure ikramına başlandı. Yaklaşık 4 bin kişi için hazırlanan aşure bir buçuk saatte tükendi.

Ankara'da aşure ikramı Hacı Bayram Camisi'nin yanı sıra Beştepe Millet Camisi'nde de yapıldı.

Aşure ikram edilen vatandaşlardan Döne Vurucuesenli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağıtılan aşurenin Allah katında kabul olmasını dileyerek, "Allah devletimize milletimize zeval vermesin." dedi.

Konak Meydanında aşure ikramı 
İzmir'de muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde aşure dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla öğle namazının ardından Konak Meydanındaki Yalı Camisi önünde aşure ikram edildi.

Aşure dağıtımına Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Necip Nasır da katıldı.

Van'daki Hz. Ömer Camisi'nde aşure ikramı 
Cumhurbaşkanlığınca Van'da öğle namazının ardından aşure ikramı yapıldı.

Hz. Ömer Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından cami avlusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, tarifi özel olarak gönderilen ve Van Valiliğince hazırlanan aşureler halka dağıtıldı.

Tokat
Tokat'ta muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde aşure dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantta öğle namazının ardından vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Aşure dağıtımına, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul, Tokat Valisi Ömer Toraman, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu katıldı.

Rize
Cumhurbaşkanlığınca Rize'de öğle namazının ardından aşure ikramı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımı için Sahil Camisi önünde stant kuruldu.

Gönderilen özel tarife göre pişirilen ve kazanlarla getirilen aşureler, öğle namazının ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Veysal Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve diğer ilgililer tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Diyarbakır
Diyarbakır'da muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde vatandaşlara aşure ikram edildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla öğle namazının ardından Sur ilçesindeki tarihi Ulucami önünde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Cumhurbaşkanlığı görevlisi Ahmet Minder, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla tarafından aşure ikramında bulunuldu.

Vali Güzeloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan aşureyi dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Aşure inancımızın çok özel bir anı ve zamanıdır." diyen Güzeloğlu, "Hazreti Hüseyin efendimizin Kerbela'da şehidinin, mateminin hatırlanması ve bütün Kerbela şehitlerinin anılmasının, hatırlanmasıdır aşure. Aşure aynı zamanda bir ve beraber olmamızın, birlik ve dirlik içinde olmamızın, geleneğimizin ve kültürümüzün çok özel bir anı ve zamanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın emirleriyle ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi bu gün Diyarbakır'da da bu geleneğimizi canlandırmak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, kaynaşmamızı pekiştirmek adına birlikteyiz." ifadelerini kullandı.

İstanbul
Cumhurbaşkanlığınca muharrem ayı dolayısıyla İstanbul'da aşure dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığınca öğle namazının ardından Sultanahmet Camisi'nin dış avlusunda vatandaşlara aşure ikram edildi.

Etkinliğe, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Hüseyin Eren ve Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver de katıldı. 

Trabzon
Cumhurbaşkanlığınca muharrem ayı dolayısıyla aşure Trabzon'da dağıtıldı.

Cmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda öğle namazının ardından İskenderpaşa Camisi avlusunda vatandaşlara aşure ikram edildi.

Edirne
Edirne'de muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde 5 bin kişiye aşure dağıtıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla öğle namazının ardından Selimiye Camisi avlusunda aşure ikram edildi.

şure dağıtımı Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı'nın konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirtmesi üzerine vatandaşlar alkışladı.

Şanlıurfa
Cumhurbaşkanlığınca muharrem ayı dolayısıyla Şanlıurfa'da aşure dağıtıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığınca, Rabia Meydanında vatandaşlara aşure ikram edildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English