Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora tevcih töreni

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Hülagü: "Sanayi ve üniversite işbirliklerinde örnek adımlar atmak, bilimi sanayicimiz ile buluşturmak en önemli amacımızdır" "Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yürütülen faaliyetlerin yanında bilgi üretebilmek için öz kaynaklarımızla bilim insanlarımızın ürettiği projeleri destekliyor, ülkemizin bilgi üretimizde duyduğu ihtiyaca cevap verebilmek adına kararlılıkla çalışıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Sanayi ve üniversite işbirliklerinde örnek adımlar atmak, bilimi sanayicimiz ile buluşturmak en önemli amacımızdır." dedi.

Hülagü, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora tevcih töreninde yaptığı konuşmada, KOÜ'nün 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde büyük hasar gördüğünü anımsatarak, özverili çalışmayla üniversitenin yeniden yapılandığını söyledi.

Depremde 9 saat göçük altında kaldığını ifade eden Hülagü, üniversitede yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı.

Hülagü, yaklaşık 80 bin öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük 3'üncü üniversitesi olduklarını vurgulayarak, "Lisans ve lisans üstü eğitimde üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız. 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacına cevap verebilen, değerleri ve faziletleri ile ortak davası vatan olan bireyler yetiştirmek için kararlılıkla çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Lider ülke olma seviyesinin bilimsel gelişme ve yüksek katma değerli teknolojik üretime dayalı, bilgi tabanlı ve rekabetçi ekonomik yapılara bağlı bulunduğunun bilincinde olduklarını belirten Hülagü, şöyle konuştu:

"Özellikle sanayinin kalbi olan bir bölgede faaliyet göstermek üniversitemizin bu alandaki sorumluluğunu artırmaktadır. Sanayi ve üniversite işbirliklerinde örnek adımlar atmak, bilimi sanayicimiz ile buluşturmak en önemli amacımızdır. Sadece bu yıl savunma sanayisinden haberleşme teknolojilerine ülke kalkınmasının inovatif ihtiyaçlarına cevap verebilen 956 projeyle sanayimizin yanında yer alıyoruz. 2 gün önce de bir öğretim üyesi hocamızın tarafıma iletmiş olduğu projede TÜBİTAK'ın bin 3 öncelikli Ar-Ge projesinde insansız hava araçlarında bor yakıtının pil olarak kullanımıyla ilgili 1 milyon 387 bin 224 liralık yeni bir proje aldığımızın müjdesini verdi. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yürütülen faaliyetlerin yanında, bilgi üretebilmek için öz kaynaklarımızla bilim insanlarımızın ürettiği projeleri destekliyor, ülkemizin bilgi üretiminde duyduğu ihtiyaca cevap verebilmek adına kararlılıkla çalışıyoruz."

Hülagü, üniversitelerin değişen küresel koşullar nedeniyle dünya ile bütünleşmesi gerektiğini dile getirerek, KOÜ'nün yeni Türkiye'nin bilimsel parlayan yıldızı olmayı önüne hedef olarak koyduğunu sözlerine ekledi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English