Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Konya mitingi

-Erdoğan: (2) " Bugün gerçekleştirdiğimiz miting, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, AK Parti'nin Genel Başkanı olarak belki de benim son mitingim. İstedik ki kapanışın duasını da Konya yapsın, açılışın duasını da Konya yapsın. Yarın inşallah yeni bir Türkiye kuruluyor, yeniden güçlü Türkiye bir kez daha küllerinden doğuyor" " Bizi tahkir edenlerin dönemleri artık geçti, bizim ezanlarımızı susturanlar unutuldu. Şu Konya'nın camilerini ahır yapanlar, yıkanlar gitti. Esamesi var mı? Bizim inançl

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  "Bugün gerçekleştirdiğimiz miting, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, AK Parti'nin Genel Başkanı olarak belki de benim son mitingim. İstedik ki kapanışın duasını da Konya yapsın, açılışın duasını da Konya yapsın. Yarın inşallah yeni bir Türkiye kuruluyor, yeniden güçlü Türkiye bir kez daha  küllerinden doğuyor" dedi.

Erdoğan, Konya Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde, "Gazze bombalanır ama Konya ayaktaysa gam yok, Şam yağmalanır ama Konya ayaktaysa gam, keder yok. Bağdat, Basra, Erbil, Musul, Kerkük talan edilir ama Konya buradaysa tasa yok" diye konuştu.

"Kaderin üstünde bir kader vardır/ Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır/ Hesapların üzerinde Allah'ın hesabı vardır/ Tuzakların üzerinde Allah'ın da tuzağı vardır" dizelerini okuyan Erdoğan, "Siz burada böyle dimdik durduğunuz sürece inşallah mazlumların yüreğindeki umut ışığı sönmeyecek" ifadesini kullandı. 

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sizin imanınız, sizin aklınız, birliğiniz, kardeşliğiniz mazlumların feneri olacak. Sevgili gençler, onun için dimdik durmaya devam edeceksiniz. Yıkılmayacağız, dik duracağız, diklenmeyeceğiz. Boyun eğmeyeceksiniz. Geri adım atmayacaksınız, bir büyük mücadeleyi Türkiye'de fetihe ulaştırdınız. Dünya mazlumlarının elinden sadece ve ama sadece bilesiniz ki sizler tutacaksınız. Sizler her biriniz bir Kılıçarslan, bir Alparslan, bir Fatih'siniz gençler. Bunu unutmayacaksınız. Bizi tahkir edenlerin dönemleri artık geçti, bizim ezanlarımızı susturanlar unutuldu. Şu Konya'nın camilerini ahır yapanlar, yıkanlar gitti. Esamesi var mı? Bizim inançlarımızı aşağılayanlar, bizim değerlerimizi, kimliklerimizi, kültürümüzü tahkir edenler kaybetti, artık millet kazandı. Millet, sarsılmaz şekildeki egemenliğini artık ilan etti. 77 milyon, bu aziz millet artık yönetime el koydu, iradesine, ülkesine sahip çıktı. Bu ülke artık 77 milyon bizim ülkemiz. Ayrım yok hep birlikte beraber bu ülkenin sahibiyiz?"

Türkiye'ye artık birilerinin değil, 77 milyonun istikamet vereceğini vurgulayan Erdoğan, "Burada ayrı gayrı yok, burada ezenler ve ezilenler yok, burada seçkinler ve sıradanlar yok, biz hepimiz 77 milyon buradayız, bayrağımıza sahip çıkıyoruz. Milletimize, vatanımıza, devletimize sahip çıkıyoruz, kardeşliğimize sahip çıkıyoruz. Şehitlerimizin, kahramanlarımızın hatırasına sahip çıkıyoruz" dedi.

-"Yarın Konya tarih yazacak, tarih..."-

Yerel seçimlerde son mitingi Konya'ya bırakma kararı verdiklerini ancak kendisinin mitinge katılamadığını hatırlatan Erdoğan, "Davutoğlu kardeşim ve diğer belediye başkanım, il başkanım o gün burada muhteşem bir miting yaptınız" dedi. 

Final mitingini de Konya'da yapma kararı aldıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi burada noktayı koyuyoruz. Ama ben, bu tabloyu gördükten sonra inanıyorum ki yarın Konya tarih yazacak, tarih. Şu anda saatleri konuşuyoruz değil mi? Yarın sabah sandıklara gidiyoruz. Ablalar, yarın sabaha kadar çalışıyor muyuz? Bizim ablalarımız evelallah burada ve sandıkları patlatacağınıza inanıyorum. Ağabeyler çalışıyor muyuz? Sabaha kadar. Sandıkları patlatıyor muyuz? Sandıklara sahip çıkıyor muyuz? Sandıklarda görevli kardeşlerim, sakın ha sandıktan tutanaklarınızı almadan ayrılmayın. Her türlü hileye sizler o tutanaklarla gerekli cevabı vereceksiniz. Bağışçılar bu noktada önemli. Şu ana kadar 1,5 milyon kardeşimiz bağışta bulundu. Sağolsunlar ve 57 milyon bağışta bulunuldu. Şu ana kadar bu bağışı yapan tüm kardeşlerime çok çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Mensubiyet çok önemli, bir lira da 5 lira da olsa bunun yatırılmasının işte muhalefete vereceği bir cevap var. Bugün gerçekleştirdiğimiz miting, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, AK Parti'nin Genel Başkanı olarak belki de benim son mitingim. İstedik ki kapanışın duasını da Konya yapsın, açılışın duasını da Konya yapsın. Yarın inşallah yeni bir Türkiye kuruluyor, yeniden güçlü Türkiye bir kez daha  küllerinden doğuyor."

-"Konya bu sayfaları kapatmaya var mı?"

Halkın, 3 Kasım 2002'de hükümet görevini "milletin partisine" verdiğini hatırlatan Erdoğan, yarın da milletin doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanının tayin edileceğini söyledi.

Erdoğan, "Artık vesayete, statükoya son veriyoruz. İlk defa millet kendi başkanını seçiyor. Bunun referandum kararını Meclis'te aldığımızda, CHP'si, MHP'si, BDP'si hepsi karşımızdaydı. Meclis'te bulunmadılar, millete gittik, yüzde 69'la 'ben seçeceğim' dedi. Şimdi bu CHP, MHP, BDP, bunlar hangi yüzle milletin karşısına çıkıyorlar. Bunlarda yüz yok ki onun için herhalde iki tanesi yüz olmadığından sipariş bir adayla çıktılar. Bir monşer buldular onunla çıktılar. Yarın onun için çok önemli. Birilerinin de sayfası kapanacak. Konya bu sayfaları kapatmaya var mı?" diye konuştu. 

(Sürecek) 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English