Son Dakika Haberler

-Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: "Millet, çözüm sürecini sahiplendi ama milletin sorununu çözmesinden rahatsızlık duyanlar, sorunlardan beslenenler süreci sabote etmeye, devre dışı bırakmaya gayret ediyorlar" "Üç beş ağacın kesilmesine gösterilen saygı, Diyarbakır'da 'çocuklarımızı istiyoruz' diyen annelerin bu haykırışına gösterilmiyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DENİZLİ (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, milletin çözüm sürecini sahiplendiğini ama milletin sorununu çözmesinden rahatsızlık duyanların, sorunlardan beslenenlerin süreci sabote etmeye, devre dışı bırakmaya gayret ettiklerini söyledi.

Gündoğdu, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Denizli Platformu'nun düzenlediği toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Gündoğdu, 30 yıllık bir sorunun çözülmesi için adımların atıldığını, son günlerde çözüm sürecinden içeride ve dışarıda birilerinin rahatsız olduğunu belirtti. Türkler ve Kürtler adına söz söyleme hakkı olmayanların, silah tüccarlarının da sevinmesine yol açacak şekilde yeni girişimlerde bulunmaya gayret ettiğini savunan Gündoğdu, "Ben inanıyorum ki bu millet barışın tadına varmıştır ve artık şehit cenazesi gelmesini istemiyor. Ölümlerin değil demokrasinin konuştuğu, siyasetin konuştuğu, teröre bulaşanların hukuk devleti adına cezasını alması gerektiği ama topyekün bir ırkın terörist ilan edilerek yapılan toplum mühendisliğinin de bitmesi gerektiğini söylüyoruz" dedi. 

30 yıldır hem canlarını hem de enerjisini, maliyesini kaybeden bir ülke olarak sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini kaydeden Gündoğdu  "Merhum Necmettin Erbakan, 28 Şubat sürecinde 'Nedir bu süreç, bu yaşananlar?' sorusu kendisine yöneltildiğinde 'Bu milletin kendi değerlerine, misyonuna dönmesine tahammül edemiyorlar ve bunu baltalamaya çalışıyorlar' diye mükemmel bir tespitte bulunmuştu. Şimdi bu milletin kendi sorununu kendisinin çözmesini istemeyen içerideki maşalar ve dışarıdaki emperyalist güçler, siyonist güçler yeni bir oyunun içerisinde. Biz bunu görüyoruz. Millet, çözüm sürecini sahiplendi ama milletin sorununu çözmesinden rahatsızlık duyanlar, sorunlardan beslenenler süreci sabote etmeye, devre dışı bırakmaya gayret ediyorlar" şeklinde konuştu.

-"Bu tezek TÜSİAD'a yapışmıştır, bir daha çıkmaz"

Yunanistan'da çalışanların yüzde 25'inin işten atılmasına rağmen uluslararası çalışma örgütlerinin bu ülkeye değil 1 Mayıs'ta Taksim'e gelmeye çalıştıklarını dile getiren Gündoğdu, "Niye? Taksim'den bu milletin değerleri aleyhine bir ekmek çıkarabilir miyiz diye. Hamburg'da yapılan olayları görmek istemeyen Alman Cumhurbaşkanı, Neonazilerin katlettiği vatandaşlarımızın katillerini bulma arayışına girmeyenler, buradan bir ekmek çıkar mı gayreti içerisindeler. Üç beş ağacın kesilmesine gösterilen saygı, Diyarbakır'da 'çocuklarımızı istiyoruz' diyen annelerin bu haykırışına gösterilmiyor. 'Üç beş ağaç niçin kesiliyor?' diye yaygara koparan DİSK'i, KESK'i, TÜSİAD'ı, öbür tarafta sınıfta kalıyor. İşyerinden attığı işçilere mobing uygulamak için işçilerin eylem yaptığı yere sıvı tezek döküyor, dışkı döküyor ve mobing uyguluyor. Bunlar çifte standarttır. Elbette bu tezek TÜSİAD'a yapışmıştır, bir daha çıkmaz. Bu çifte standardı geçmişte de yapmışlardı, çıkmamıştı" dedi.

-"Berkin Elvan da Burak da bu milletin çocuğu"

Sivil toplum, meslek örgütleri, siyaset, meclis olarak demokratikleşme paketiyle başlayan süreci sadece Kürt sorununda değil, Alevi meselesinde de sahaya sürmek gerektiğini savunan Gündoğdu, "Berkin Elvan öldürüldü" diyenler "Burak öldü" diyorlar. Hayır Berkin Elvan da, Burak da bu milletin çocuğu, İkisi de öldürülmüştür. İster illegal eylem yapsın ister başka şey yapsın devlet can güvenliğini sağlamak zorundadır" dedi.

Okul idarecileri ile ilgili yeni değişikliğin söz konusu olduğuna dair soruyu yanıtlayan Gündoğdu, "Görevlendirmeler daha önce mesleğin sonuna kadar olabiliyordu, şimdi de siyasi irade 'performansını görelim performansı iyi ise devam etsin' diye bunu 4 yıl artı 4 yılla sınırlayan bir yaklaşım getirdi. Burada müktesep hakka dokunan bir şey söz konusu değil. Bizim müktesep hakkımız öğretmenliğimizdir. Bütün okul müdürlerinin, müdür yardımcılarının aslı öğretmendir, esas görevi öğretmenliktir. Ama eğitim liderliğini iyi yapan, idareciliği, yeni müfredatı kavramış, okulunu çağdaş metodlarla buluşturmuş idareciliğe elbette kimsenin itirazı olmaz. Bu yasa bütün idarecilerin sona ereceğini değil, bunun ömür boyu olmaktan 4 yılda bir gözden geçirilmesi gibi bir yeni bir yaklaşım getiriyor" ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, daha sonra Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi'nin Çamlık Mesire Alanında düzenlediği geleneksel piknik şölenine katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English