Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çocukluk hayalini 65 yaşından sonra gerçekleştirdi

Çocukluk yılları boyunca ahşaptan gemi maketi yapmak isteyen Ozansoy, bu dileğini 65 yaşından sonra kiraladığı 10 metrekarelik atölyesinde hayata geçirdi Ozansoy: "Çocukluktan beri yapmayı düşündüğüm iş ahşapla uğraşmaktı ama vaktim olmadı. 65 yaşından sonra vaktim vardı, imkanım da vardı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - İzmir'de yaşayan 74 yaşındaki Tanju Ozansoy, çocukluktan beri sahip olduğu ahşaptan gemi maketi yapma hayalini, 65 yaşından sonra kiraladığı 10 metrekarelik atölyede gerçeğe dönüştürdü.

Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan Mahallesi'nde yaşayan Ozansoy, emekli olduktan sonra çocukluk hayaline yöneldi.

Ozansoy, 10 metrekarelik bir atölyede kestiği ahşap parçaları, hazırladığı gemi maketi planlarına göre tek tek birleştiriyor. İlk maket gemisini 1,5 yılda tamamlayan Ozansoy, 9 yıl içinde 20 maket yaptı.

Ozansoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gemi maketi yapmaya başladığı günden bu yana çok mutlu olduğunu, hemen hemen her gün atölyesinde çalıştığını anlattı. Çocukluktan beri ahşaptan maket yapmayı istediğini ifade eden Ozansoy, "Vaktim ve imkanım olmadı. 65 yaşından sonra vaktim ve imkanım oldu. Allah bana sabır da verdi. 'Dardayım', 'bunalımdayım' diyen herkese tavsiye ederim." diye konuştu.

Kendisine en büyük desteğin yakın çevresinden geldiğini ifade eden Ozansoy, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarım gemi maketi yaptığımı duyunca bana ahşap getirmeye başladılar. Benim bu gemileri sadece hobi için yaptığımı biliyorlar. Bu sanatla uğraşmamın bana diğer faydası ise 1965 yılından bu yana yani yaklaşık 50 yıldır içtiğim, bir türlü bırakamadığım sigaraya gemi maketi yaparken bıraktım. Çok mutluyum."

Ozansoy, atölyesindeki vitrininin en önemli yerinde 5 yılda tamamladığı Yavuz zırhlısının maketini koyan Ozansoy, eserinin Güney Deniz Saha Komutanlığında bir süre sergilendiğini, komutanlık tarafından kendisine verilen teşekkür belgesinin hayatta aldığı en önemli belgeler arasında olduğunu söyledi.

Maket yapmaktan aldığı keyfi dile getiren Ozansoy, maket yapımındaki tecrübesini bu işe ilgi duyanlara da aktardığını belirtti.

- Oğlu da gemi maketi yapmak istiyor

Orhan Ozansoy da babasının gemi maketi yapmaya başladıktan sonra hayata daha farklı bakmaya başladığını, uğraştığı bu alan sayesinde babasının hem İzmir'den hem de Türkiye'nin birçok kentinden arkadaşlar edindiğini belirtti.

Babasının her seferinde daha güzel bir esere imza attığını kaydeden Ozansoy, "Babam yaptığı en özel eserini yani Osmanlı kadırgasını benim dükkanıma hediye etti. Bu iş basit olmayan ve sabır isteyen bir iş. Babamı örnek alıyorum, önümüzdeki süreçte gemi maketi yapmak istiyorum." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English