Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çocuklar, hatalı sürücüleri kırmızı düdükle uyaracak

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında Edirne'de çocuklara kırmızı renkli düdük, tişört ve broşür dağıtıldı Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt: "Çocuklarımızı temelden bilinçlendirmek ve bir otokontrol sağlamak için böyle bir proje başlatıldı. Biz çocuklarımızdan bu bayramda bize destek olmalarını bekliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
EDİRNE (AA) - Edirne'de "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında, trafik ekipleri çocuklara, kırmızı renkli düdük, tişört ve broşür dağıttı.

Kurban Bayramı'nda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca başlatılan proje çerçevesinde Edirne Polis Bahçesi'nde, çocukları bilgilendirici etkinlik düzenlendi.

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla projeyi Edirne'de de başlattıklarını belirtti.

Kurban Bayramı'nda sürücülerin hata yapması durumunda yanlarındaki çocuklarının birer trafik polisi gibi onları uyaracağını belirten Kurt, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı temelden bilinçlendirmek ve bir otokontrol sağlamak için böyle bir proje başlatıldı. Biz çocuklarımızdan bu bayramda bize destek olmalarını bekliyoruz. Çocuklarımıza şapka, tişört ve kırmızı düdük dağıtacağız. Çocuklarımız seyahat ederken araç kullanan kişilerin aşırı hızlı gittikleri, emniyet kemerlerini takmadıkları veya araç kullanırken cep telefonu kullandıkları sırada düdüklerini çalarak sürücüyü uyaracak."

Trafikte alınan tedbirlerle bayramı bayram tadında kutlamayı amaçladıklarını ifade eden Kurt, sadece bayramda değil diğer günlerde de sürücüleri trafik kurallarını uymaları konusunda da uyardı.

Etkinlikte çocuklara kırmızı renkli düdük, tişört ve broşür dağıtıldı.

Bu arada, proje kapsamında trafikte çekilen fotoğrafları sosyal medyadan #KırmızıDüdük etiketiyle paylaşıp en fazla beğeniyi alan 100 çocuğa bisiklet hediye edilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English