Son Dakika Haberler

Çocuk Oyunları Mendil Kapmaca Türkiye Şampiyonası

Eklenme Tarihi: 06.05.2018 - 15:00

MUĞLA (AA) - Çocuk Oyunları Mendil Kapmaca Türkiye Şampiyonası, Muğla'nın Milas ilçesinde yapıldı.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonunca 8'incisi düzenlenen şampiyona, Milas Spor Salonu'nda İzmir, Diyarbakır, Erzurum, Bursa, Adana, Sivas ve Muğla'dan ilkokul takımlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Şampiyonanın final maçında Milas Merkez İlkokulu ile Adana Seyhan Cebesoy İlkokulu karşılaştı. Maçı, Seyhan Cebesoy İlkokulu 2-1 kazanarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonada ikinciliği Milas Merkez İlkokulu, üçüncülüğü Bursa Orhangazi Kurtuluş İlkokulu elde etti. Turnuvada dördüncü Diyarbakır Yeşilbağ Çınar İlkokulu oldu. Erzurum Polis Amca İlkokulundan Selim Doruk Usta şampiyonanın en centilmen, İzmir Karşıyaka Şehit Astsubay Hilmi Öz İlkokulundan Gökmen Erbuzcu en skorer sporcusu seçildi.

Ödül töreninde konuşan Milas Kaymakamı Eren Arslan, geleneksel oyunların şampiyona şeklinde düzenlenmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, dereceye giren takımları tebrik etti.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Oktay Yerlikaya da sporcuları ve çalıştırıcıları kutlayarak, gelecek şampiyonanın Erzurum'da gerçekleştirileceğini söyledi.

Şampiyona, ödül töreniyle son buldu.


Kaynak: