Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cinayet davası 37'nci celsede karara bağlandı

Gaziantep'te 7 yıl önce resmi nikahsız birlikte yaşadığı kadını ve hakkında dedikodular çıktığı öne sürülen dayısını öldürdüğü, 3 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa üç ayrı suçtan müebbet ve 32 yıl hapis cezası verildi.

Cinayet davası 37’nci celsede karara bağlandı
4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 37'nci duruşmaya, kasten adam öldürme suçdan tutuklu yargılanan Kadir Çelik ve Y. A. (17), Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklar Fatma ve Münevver Şahin ise duruşmada avukatlarıyla hazır bulundu.

Çelik, olay günü dayısı Şıh Salih Çelik'i evine çağırdığını, nikahsız birlikte yaşadığı Yeliz Ataş ile hakkındaki dedikodular nedeniyle tartıştıklarını ve tabancayla öldürdüğünü kabul etti. Ancak Yeliz Ataş'ın Konya'da kardeşi tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

Tutuklu sanık Y.A. ise Yeliz Ataş'ı da Kadir Çelik'in öldürdüğünü ancak suçu kendisinin üstüne attığını söyledi.

Kadir Çelik'i dayısını öldürmeye azmettirdikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanıklar Fatma ile Münevver Şahin, atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti değerlendirmesinin ardından sanık Kadir Çelik'e, Şıh Salih Çelik cinayetini tahrik altında işlediği gerekçesiyle 15 yıl, olay günü çevredeki 3 kişinin yaralanması nedeniyle 15 yıl, ruhsatsız silah taşımak suçundan da 2 yıl olmak üzere 32 yıla hapis cezası verildi.

Heyet, ayrıca Yeliz Ataş'a yönelik eylemi nedeniyle de sanığı müebbet hapse mahkum etti.

- İndirim yok

Mahkeme heyeti, sanığın yargılamayı yanlış yönlendirme çabası ve çelişkili ifadeleri nedeniyle herhangi bir indirim yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Öldürmeye azmettirdiği iddiasıyla yargılanan sanıklar Fatma Şahin ve Münevver Şahin ise atılı suçun kesin ve inandırıcı delillerle ispatlanamadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

Mahkeme heyeti, Y.A. ile tutuksuz 2 sanığın beraatine karar verdi.

- Olayın geçmişi

Gaziantep'te 1 Kasım 2010 tarihinde Kadir Çelik, evine çağırdığı dayısı Şıh Mehmet Salih'i tabancayla öldürülmüş, aynı olayda 3 kişi de yaralanmıştı. Aynı gün Konya'da yol kenarında bulunan kadın cesedinin, Çelik'in birlikte yaşadığı Yeliz Ataş'a ait olduğu belirlenmiş ve şüpheli, 20 gün sonra iki olayın da faili olarak tutuklanmıştı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English