Son Dakika Haberler

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı: "1980 yılında Amerika'nın dünya ticareti içerisinde yeri yüzde 18,5 oldu. Çin'in yeri ise yüzde 1,5 oldu. Aradan 35 sene geçti Amerika'nın yeri bu payda yüzde 16'ya düştü. Çin bu oranda Amerikayı geçerek yüzde 17'yi geçti"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAYSERİ (AA) - Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı, "1980 yılında Amerika'nın dünya ticareti içerisinde yeri yüzde 18,5 oldu. Çinin yeri yüzde 1,5 oldu. Aradan 35 sene geçti Amerika'nın yeri bu payda yüzde 16'ya düştü. Çin bu oranda Amerikayı geçerek yüzde 17'yi geçti." dedi.

TBV Başkanı Eczacıbaşı, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen "AGÜ Talks söyleşi" programında, sanayi dünyasının getirdiği paradigmaların birçoğunun geçerliliğini yitirdiğini söyledi.

İnternet ile birçok şeyin değiştiğini vurgulayan Eczacıbaşı, yeniliği getirecek kuşağın gençlerin olacağını kaydetti.

İnternetin alışveriş ortamına girdiğine de değinen Eczacıbaşı, "Amazon bugün Türkiye piyasasına girmeye karar verdi. Bütün satın alma alışkanlıklarını değiştirecek. Amazonun kendi ürettiği 30 milyon ürün var. Başkalarının ürettiği, onun aracı olarak sattığı ürünlerin sayısı ise 600 milyon ürün. Normal bir insanın hayatı boyunca dokunduğu ürünlerin sayısı 230 ile 260 bin arasında olduğu varsayılıyor. Bu ürünlerin hepsine ulaşılabilecek." ifadelerini kullandı.

- "ABD birçok ülke ile mücadele edecek"

Küresel değişimin anlatıldığı "FIL" grafiğiyle ilgili konuşan Eczacıbaşı, Çin, Hindistan, Brezilya, Türkiye ve birçok ülkede orta sınıfın gelirinde bir artış gözlemlendiğini aktardı.

Eczacıbaşı, dünyadaki ekonomik dengelerin değiştiğini ve bu değişimin devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"1980 yılında Amerika'nın dünya ticareti içerisinde yeri yüzde 18,5 oldu. Çin'in yeri yüzde 1,5 oldu. Aradan 35 sene geçti. Amerika'nın yeri bu payda yüzde 16'ya düştü. Çin bu oranda Amerikayı geçerek yüzde 17'yi geçti. Bugün Amerika 'Make America Great Again (Amerikayı Yeniden Harika Yap)' diyecekse Çin gibi bir ülkeyle ekonomisi güçlü birçok ülke ile mücadele edecek."

Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English