Çin'den kış sporlarını sevdirme projesi

Eklenme Tarihi: 30.11.2016 - 14:16

Pekin Belediyesi, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları çerçevesinde vatandaşlarına buz pateni, curling ve kayak gibi sporların tanıtılmasını öngören 5 yıllık planı onayladı



PEKİN (AA) - Çin, ev sahipliği yapacağı 2022 Kış Olimpiyat Oyunları kapsamında 5 milyon vatandaşını kış sporlarına teşvik edecek.

Şinhua ajansının haberine göre, Pekin Belediyesi, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları çerçevesinde vatandaşlarına buz pateni, curling ve kayak gibi kış sporlarının tanıtılmasını öngören 5 yıllık planı onayladı.

Yetkililer, başkent Pekin ile olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak Hıbey eyaletindeki ilgili bölgelerde en az 5 milyon kişiyi kış sporlarına başlaması konusunda teşvik edecek.

Öte yandan, organizasyon hazırlıklarına başlayan Çin, oyunların bazı branşlarının düzenleneceği Cangciakou kenti ile Pekin arasındaki 160 kilometrelik yolu, hızlı tren seferleri ile 50 dakikaya düşürecek.



- Hava kirliliğine ek tedbirler

Olimpiyatlar kapsamında başkentteki metro hatlarında genişletmeler ve kara yollarında düzenlemeler yapılacak. Sporcu, medya ve seyirci kafilelerine kolaylık sağlamak amacıyla 2019'a kadar bölgede yeni bir havalimanı inşa edilmesi de öngörülüyor.

Çin'de kış olimpiyatları için yeni tesislerin yapımına başlanırken, hava kirliliği ile mücadelede de ek tedbirler hayata geçiriliyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), geçen yıl Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen toplantıların ardından Pekin'in, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacağını ilan etmişti.

Daha önce 2008 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Pekin, bu organizasyonla yaz ve kış olimpiyatlarını düzenleyen ilk kent olacak. ​


Kaynak: