"Cim Bom", filedeki aslanlarını altyapısından yetiştirecek

Eklenme Tarihi: 25.11.2014 - 14:55

Galatasaray Daikin Menajeri Bayrakçı: "Galatasaray'ın uzun yıllar boyu iskeletini oluşturacak bir takım için yola çıktık. Nitekim kadromuzda 8 altyapıdan yetişen oyuncumuz var" "Armamızın gücüyle her platformda, her branşta olduğunu gibi bayan ve erkek voleybolunda da sonuna kadar şampiyonluk için mücadele vereceğiz"

ÇANAKKALE (AA) - MEHMET BAYER - Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı Menajeri Mehmet Berent Bayrakçı, Galatasaray'ın uzun yıllar boyu iskeletini oluşturacak bir takım için yola çıktıklarını belirterek, "Nitekim kadromuzda 8 altyapıdan yetişen oyuncumuz var. Kendi aslanlarımızı kendimiz yaratmak istiyoruz" dedi.

Bayrakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın artık ciddi bir kurumsal yapı olduğunu düşündüğünü, yöneticilerde değişiklikler olabildiğini, yeni yönetimlerle çalışılabildiğini ancak neticede Galatasaray'ın tarihi ve büyüklüğünün her şekilde devam ettiğini söyledi.

Eski ve yeni yönetimlerle uyum içinde çalıştıklarını, kendileri için kurumsal yapı içinde çok değişen bir şey olmadığını belirten Bayrakçı, şöyle konuştu:

"Biz sezon başında şöyle bir hedef koyduk. Birincisi Galatasaray'ın uzun yıllar boyu iskeletini oluşturacak bir takım için yola çıktık. Nitekim kadromuzda 8 altyapıdan yetişen oyuncumuz var. Kendi aslanlarımızı kendimiz yaratmak istiyoruz. Bunun yanında da uyum sağlayabilecek ve iyi örnek olabilecek yabancı oyuncular seçmeyi tercih ediyoruz ve ettik de açıkçası. Ben uzun vadede Galatasaray'ı Türkiye ligini domine edecek bir takım olduğunu düşünüyorum ama bizim bu yıl ki en büyük hedefimizi soracak olursanız, Avrupa'da CEV Kupası'nda mücadele ediyoruz. Bunda işin sonuna kadar yürümek en büyük istek ve arzumuz. Türkiye'ye bu kupayı getirmek istiyoruz."

Bayrakçı, şirket takımı ve kulüp takımları arasındaki farkla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Tabii ki fark var. Bugün VakıfBank ve Eczacıbaşı'na baktığınız zaman, aslında sadece işleri ve konsantrasyonları voleybol olan kulüpler bunlar. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi bu kulüpler daha büyük organizasyonlar, seyircileriyle, yapılarıyla. Bu beraberinde bir takım avantajlar ve dezavantajlar da getiriyor. Ama bugün kulüp takımlarının normalde sponsorsuz bir şekilde diğer şirket takımlarıyla mücadele etmesi bütçeleriyle orantılı olarak kolay değil."

Bu sezon "Galatasaray'ın diğer kulüplerle mücadelenin nasıl geçeceği" yönündeki soruya Bayrakçı, şu yanıtı verdi:

"Açıkça söylemek gerekirse bu konuya şöyle bakıyorum. Kadro yapılarına baktığınız zaman 3 büyük kulübümüz diye düşünelim, birtakım dengesizlikler gözükebilir. Benim şöyle bir kanaatindeyim ve inancım var; maça armalarla çıktığınızda şartların eşitlendiğini düşünüyorum. Hani o gün iyi olan, çok isteyen taraf maçı kazanmaya yakın oluyor. Biz de Galatasaray olarak açıkçası armamızın gücüyle her platformda, her branşta olduğunu gibi bayan ve erkek voleybolunda da sonuna kadar şampiyonluk için mücadele vereceğiz." 


Kaynak: