Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çiçek kenti Antalya'nın çelenkleri de çiçekten olsun talebi

Türkiye'nin 100 milyon dolarlık süs bitkileri ihracatının yüzde 65'inin karşılandığı turizm kenti Antalya'da üreticiler Vali Karaoğlu'ndan kentte teneke çelenk kullanılmamasını istedi Çiçek mezatına katılan Vali Karaloğlu: "Cenazelere gidiyoruz, tenekeden çelenkler olmasın çiçek kentinde. Çiçek gibi çelenklerimiz olsun. Bu gerçekten kentin ürettiğine sahip çıkması açısından önemli"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - Türkiye'nin 100 milyon dolarlık süs bitkileri ihracatının yüzde 65'i her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'dan karşılanıyor.

Merkez ve ilçelerinde seralarda üretilen çiçekler hasat edilerek, farklı ülkelere ihraç ediliyor. Kepez ilçesindeki çiçek mezatına katılan Vali Münir Karaloğlu, üreticilerle bir araya geldi.

Kesme çiçek üretiminin yüzde 85'inin sağlandığı Antalya'da üreticiler, Vali Karaloğlu'ndan cenaze ve törenlere teneke çelenk gönderilmemesini, hastanelere de çiçek alınmasını talep etti.

Bununla ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden Karaloğlu, süs bitkileri bakımından Türkiye'nin 100 milyon dolarlık ihracat potansiyeli olduğunu, bunun yüzde 65'inin Antalya'dan karşılandığını söyledi.

Antalya'nın turizmin yanında tarımsal faaliyetleriyle de ön plana çıktığını vurgulayan Karaloğlu, "Tarımsal faaliyetlerde serada üretilen sebze, Gazipaşa'nın, Alanya'nın muzu, avokadosu, Finike'nin portakalı bilinir ama çiçekçilikte çok bilinmez. Kesme çiçeklikte Türkiye üretiminin yüzde 85'i Antalya'da üretiliyor. Üretim alanlarının genişlemesi için farklı çalışmalar yapacağız." diye konuştu.

- "Cenazelere teneke çelenk gönderilmesin"

Karaloğlu, Antalya'da en kolay büyütülebilecek tarımsal faaliyetin kesme çiçek sektörü olduğunu belirterek, üreticinin dile getirdiği sorunları çözüme kavuşturmak için el birliğiyle çalışacaklarını anlattı.

Hastanelere çiçek alınmamasına ilişkin de Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığının yasaklayıcı bir hükmü yoksa bu sorun çözülebilir. Ancak hijyen bakımından yasaklayıcı bir hükmü varsa ona bizim yapacağımız bir şey yok. Çiçek kullanmayı teşvik edici faaliyetler yapmamız lazım. Cenazelere gidiyoruz, tenekeden çelenkler olmasın çiçek kentinde. Çiçek gibi çelenklerimiz olsun. Bu gerçekten kentin ürettiğine sahip çıkması açısından önemli. En azından Antalya buna örnek olabilir. Vakıflarımız, derneklerimiz, teneke çelenkten vazgeçip, kentin ürettiğini tüketme noktasında yardımcı olabilir. Belediyelerimiz katkı sağlayabilir. Aşıklarımız biraz fazla çiçek tüketirse daha çok çiçek satarız."

Mezatın ardından çiçek seralarını gezerek, çiftçilerle sohbet eden Vali Karaloğlu, çiçek hasadı yaptı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English