Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

-Çiçeği burnunda öğretmenler okul yolunda

MEB, bu hafta göreve başlayacak öğretmenlerin, atandıkları illerde sorun yaşamaması için her türlü tedbiri aldı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Yılmaz: "İllerimize yazı gönderdik ve bu öğretmenlerimizi havaalanlarında ve otogarlarda karşılamalarını, otel veya öğretmenevlerinde barınma imkanı sağlanmasını istedik" "Göreve başladıktan sonra görev yerine giden öğretmenlerimizi de kendi kaderiyle baş başa bırakmamak için il yöneticilerimizin mümkün olan zaman içinde bunları gör

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) ? YILDIZ AKTAŞ - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu hafta göreve başlayacak öğretmenlerin, atandıkları illerde sorun yaşamaması için her türlü tedbiri aldı. 

Bakanlık, ataması yapılan yeni öğretmenlerin gittikleri yerlerde zorlanmamaları için komisyonlar oluşturdu. Milli eğitim camiasına yeni katılan öğretmenler, göreve başlayacakları illerde, havaalanlarında, otogarlarda çiçeklerle karşılanacak ve yetkililer her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenecek.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, son atanan öğretmenlerle birlikte öğretmen sayısının 853 bin olduğunu belirtti.

Son 10 yılda 417 bin öğretmen atandığını ifade eden Yılmaz, buna karşın 10 yılda çeşitli nedenlerle 139 bin öğretmenin görevden ayrıldığını söyledi.

Öğretmenlerin yüzde 50'sinin gençlerden oluştuğunu dile getiren Yılmaz, "Öğretmenlerimiz, 10 yıldan daha az hizmet süresine sahip. Övünerek söyleyebiliriz ki genç bir öğretmen kitlemiz var. Bu açıdan bu bir zenginlik kaynağı da sayılabilir" dedi.

Öğretmenlikte tecrübenin önemine işaret eden Yılmaz, tecrübeyi de hizmet içi eğitimlerle kazandırmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Yeni atanan öğretmenler için illere yazı gönderildiğini belirten Yılmaz, "İllerimizden, bu öğretmenlerimizi havaalanlarında ve otogarlarda karşılamalarını istedik. 'Bir danışma masası oluşturun, öğretmenlerimizi en güzel şekilde karşılayın ve otogardan ve havaalanından şehre taşınmalarını sağlayın' dedik. Şehirde, bunlara  otel veya  öğretmenevlerinde barınma imkanı sağlanmasını, bu arkadaşlara hizmet sağlanmasını istedik" diye konuştu.

Bu öğretmenlerin resmi olarak göreve başlamaları ve hızlıca uyum eğitimine alınmaları için gerekenlerin yapılacağını anlatan Yılmaz, uyum eğitimlerinin daha önce tespit edilen okullarda gerçekleştirileceğini ifade etti.

Öğretmenlerin, görevlerine başlamalarına müteakip uyum eğitimlerinin de başlayacağını dile getiren Yılmaz, "İki veya üç gün sürecek uyum eğitiminin ardından öğretmenler il veya ilçelerdeki okullarda görevlerine başlayacak" bilgisini paylaştı.

Bazı öğretmenleri evli ve çocuklu olabildiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"İl müdürlerine ve valiliklere, 'Bu öğretmenler gelirse bu arkadaşlarımızın çocuklarının okullaşmasında da kolaylık sağlayalım' diyoruz. Ailece de bunlara hizmet sağlayalım istiyoruz. Göreve başladıktan sonra görev yerine giden öğretmenlerimizi de kendi kaderiyle baş başa bırakmamak için il yöneticilerimizin mümkün olan zaman içinde bunları görev mahallinde ziyaretlerini de istiyoruz." 

-Stajyerlikte yeni kanun uygulanacak

Yılmaz, bu yıl ilk kez öğretmenlerin stajyerliğinin kalkması sürecinde hem 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun hem de 6528 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la getirilen değişikliklerin uygulanacağını anlattı.

Yılmaz, "Stajyerliğin kalkmasında 6528 yasayla yeni aldığımız öğretmenlere uygulayacağımız eğitimlerimiz var, artı 657 sayılı yasayla ilgili stajyerlik süreci de var. Bu öğretmenlerimize bu süreçlerin her ikisini de işleteceğiz" dedi. 

6528 sayılı yasada aday öğretmenlerin, göreve başladıktan sonra, bir yıl süresince performans değerlendirmesine tabi tutulacağını anlatan Yılmaz, daha sonra aday öğretmenlerin yazılı ve sözlü sınava alınacağını ve burada başarılı olurlarsa stajyerliğin kaldırılacağını aksi takdirde sürecin yeniden başlatılacağını belirtti.

Yeniden süreç başlatılan aday öğretmenin, ikinci yıl performansına bağlı olarak yeniden değerlendirileceğini anımsatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başarılı olursa ikinci yıl sonunda stajyerliği kalkmış olur. Başarılı olmazsa burada aday öğretmenlikle ilişiği kesilir. Memurluktan atılmaz. Kurum içinde başka bir memurluğa başlar. Adaylık sürecinde geçen süre öğretmenliği garanti etmiyor. Biz bunun çok iyi olacağını düşünüyoruz. Özellikle rutine bağlanmış olan stajyerlik kalkma yerine performansa dayalı bir stajyerlik kaldırma süreci işletmek daha akıllıca, mantıklıca olacak. Öğretmenlikte, niteliği artıracağına inanıyoruz. Bu stajyerlik sürecini, bu seneki almış olduğumuz ve bundan sonraki alacağımız öğretmenlere uygulayacağız."

Stajyerliğin kaldırılması sürecinde hangi konularda sınav yapılacağının kanunda yer aldığını ifade eden Yılmaz, adayları çoktan seçmeli teste tabi tutmayacaklarını, performanslarıyla değerlendireceklerini belirtti. 

Aday öğretmenlerin bir yıl içinde bu değerlendirmeye tabi tutulacağını dile getiren Yılmaz, "Değerlendirme de rehber öğretmenin puanı, okul müdürünün puanı, ve öğretmenin kendisini değerlendirmesinin puanı yer alacak. Öğretmene ?Kendi performansını nasıl buluyorsun?? diyeceğiz. Bu çok alışılagelmiş bir değerlendirme biçimi değil ama ben çok faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

 

 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English