Son Dakika Haberler

Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (2) "Nerede bu darbenin siyasi ayağı? Siyasi ayağı gizliyorlar. Komisyon kurulmuştu TBMM'de. Neden o Komisyona, darbeye bizzat tanıklık eden insanlar gelip bilgi vermiyorlar? Kontrollü darbe açığa çıkmasın diye. Bugün ağır ağır ipuçları ortaya çıkıyor. Kimin ne yaptığını gayet iyi biliyoruz" "FETÖ'cü arıyorlar. Cumhuriyet'te bulamadılar bu sefer, 'Acaba Sözcü'de bulur muyuz?' diye. Savcı kardeşim sen FETÖ'cü arıyorsan Bakanlar Kuruluna bakacaksın, AK Parti Grubuna bak

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Nerede bu darbenin siyasi ayağı? Siyasi ayağı gizliyorlar. Komisyon kurulmuştu TBMM'de. Neden o Komisyona darbeye bizzat tanıklık eden insanlar gelip bilgi vermiyorlar? Kontrollü darbe açığa çıkmasın diye. Bugün ağır ağır ipuçları ortaya çıkıyor. Kimin ne yaptığını gayet iyi biliyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Sözcü gazetesi sahibi ve çalışanlarına yönelik soruşturmayı eleştirdi.

Savcıların iktidarın maşası değil Cumhuriyet'in savcısı olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet savcısı iradesini saraya teslim etmişse o Cumhuriyet'in değil sarayın savcısıdır. FETÖ'cü arıyorlar. Cumhuriyet'te bulamadılar bu sefer, 'Acaba Sözcü'de bulur muyuz?' diye... Savcı kardeşim sen FETÖ'cü arıyorsan Bakanlar Kuruluna bakacaksın. AK Parti Grubuna bakacaksın, saraya bakacaksın." diye konuştu.

Star gazetesinin 24 Kasım 2013 tarihli haberinde "Erdoğan, bugüne kadar cemaatten gelen talepleri yerine getirdiklerini belirterek, 'Bizim bir birlikteliğimiz var' diyor" ifadelerini kullandığını ileri süren Kılıçdaroğlu, savcıların da bu sözlerinin anlamını bildiğini, ancak görmezden geldiklerini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, aynı haberde "Tayyip Erdoğan'a ne getirdiler de geri döndü. Dönen bir şey yok. Rabb'im şahittir dedi." değerlendirmelerinin de yer aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Rabb'imiz zaten şahit. Biz de şahit olduğunu gayet iyi biliyoruz. Senin ne haltlar ettiğini gayet iyi biliyoruz. Türkiye'yi nasıl 15 Temmuz darbe girişimine teslim ettiğini gayet iyi biliyoruz. Bunları soruşturacak yürekli bir savcı var mı? Elde mumla öyle bir savcı arıyoruz. Dürüst, namuslu, yürekli bir cumhuriyet savcısı arıyoruz." diye konuştu.

- "Bunun da ipliğini çıkaracağız yakında"

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin kontrollü bir darbe girişimi olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"15 Temmuz kontrollü darbe girişiminden sonra bunun da ipliğini çıkaracağız yakında, herkes tanık olacak. Binlerce mağdur yarattılar. 1 milyonun üzerinde mağdur aile var. FETÖ'cü diye baklavacı buldular, çikolatacı buldular, esnaf, sanayici, er, erbaş, savcı, subay, hakim, kaymakam buldular, vali buldular, herkesi buldular. Ama ne hikmetse siyasetçiyi bulamıyorlar. Darbeyi niye yapıyorlar? Memleketi yönetmek için değil mi? Peki bu memleketi kimler yönetecek? Nerede bu darbenin siyasi ayağı? Siyasi ayağı gizliyorlar. Hani Komisyon kurulmuştu TBMM'de. Neden o Komisyona darbeye bizzat tanıklık eden insanlar gelip bilgi vermiyorlar? Kontrollü darbe açığa çıkmasın diye. Bugün ağır ağır ipuçları ortaya çıkıyor. Kimin ne yaptığını gayet iyi biliyoruz. 15 Temmuz karşı darbe girişimidir. Arkasından karşı darbe gelmiştir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir karşı darbe girişimi ile karşı karşıyadır."

Başbakan Binali Yıldırım'ın, FETÖ'nün siyasi ayağı olmadığını söylediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, buna kimsenin inanmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Siyasi ayağı var kardeşim. Saraydan başlayarak AKP Grubuna kadar gelirsin, orada göreceksin, bütün siyasi ayak orada." dedi.


Kendi suçunu gizlemek isteyenlerin garibanların üzerine gittiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Soruyorlar, 'Sözcü'de Cumhuriyet'te FETÖ'cü var mı' diye. FETÖ'cünün en büyüğü zaten duruyor. Sensin kardeşim. Senden daha iyi bu işi bilen mi var?" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında henüz beş günlük askerken tutuklanan, ancak 5 ay sonra serbest kalan bir erin gönderdiği mektubu okuyarak, buna benzer pek çok mağdur olduğunu ve CHP olarak bu kişilerin hakkını savunacaklarını bildirdi.

- "Bir terör örgütüne sabır gösterilir mi"

Kılıçdaroğlu, 18 Mayıs 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜSİAD'ın bir toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünün basın tarafından bilinçli olarak görmezden gelindiğini öne sürdü.

Konuşmanın bu bölümünde Erdoğan'ın "İşte Suriye. Biz Gaziantep'teki DEAŞ saldırısı olana kadar hep sabrettik. Orada 53 vatandaşımız öldürüldükten sonra artık daha duramayız dedik." ifadesini kullandığını iddia eden Kılıçdaroğlu, sözlerini, "Terör örgütünü biliyorsun, eylemlerini biliyorsun, adam öldürüyor biliyorsun, 'Sabrediyoruz' diyorsun. Ne zamana kadar? Gaziantep'teki olaydan sonra sabrımız kalmadı diyor. Bir terör örgütüne sabır gösterilir mi?" şeklinde sürdürdü.

Kılıçdaroğlu, 20 Mart 2014'te Niğde'de iki polisin şehit edildiğini kaydederek, bu tarihten Gaziantep saldırısına kadar IŞİD'in çeşitli terör saldırılarında 209 vatandaşı şehit ettiğini aktardı.

İktidarı, Gaziantep saldırısına kadar bu terör örgütüne yönelik önlem almamak ve gerekli hassasiyeti göstermemekle eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu 209 kişinin günahı kimin boynuna? 'Seyrettik' diyor, 209 kişi hayatını kaybederken. IŞİD terör örgütü faaliyet gösterirken 'Seyrettik' diyor. Ne zamana kadar? Gaziantep'teki saldırıya kadar. Yüzlerce vatandaşın ölümünü niye beklediler? Hangi gerekçeyle? Çünkü ideolojik akrabalıkları vardı bunların. Çünkü bunlar Suriye'ye silah gönderiyorlardı. Bütün radikal gruplara, uluslararası sözleşmelerin tam aksine, tırlarla silah gönderiyorlardı. Türkiye'yi dünyaya rezil ettiler. Şimdi ben soruyorum; sevgili savcı saraydan talimat almıyorsan, bu cümle ile ilgili sen bir şey yapıyor musun? Hükümeti çağırıyor musun, fezleke gönderiyor musun? 'Neden sabrettin' diye soruyor musun? Bu cumhuriyet savcısına sormak istiyorum; senin ne işin var, Sözcü'de, Cumhuriyet gazetesinde? Eğer gerçekten ülkenin bekasını düşünüyorsan asıl bunlar için soruşturma açacaksın. Çünkü bu harekete göz yummak bizatihi Cumhuriyet düşmanlığıdır. Barışımıza, kardeşliğimize düşmanlıktır."

- "Mühürsüz seçim, mühürsüz anayasa"

Kılıçdaroğlu, iktidarın, 15 Temmuz darbe girişiminin de getirdiği atmosferde, OHAL uygulamaları ile ülkeye istediği şekli vermeye çalıştığını, 16 Nisan referandumunda da "mühürsüz bir seçimin ortaya çıkarıldığı, mühürsüz bir anayasanın ülkeye dayatıldığını" ileri sürdü.

Anayasa'da yer alan cumhurbaşkanı yemininin "Üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, büyük Türk milleti ve tarih huzurunda namusum ve şerefim üzerine ant içerim." şeklindeki son kısmını okuyan Kılıçdaroğlu, "Tarafsızlık gidip bir partiye üye olduğunuz andan itibaren biter. Tarafsızlık gidip bir partiye genel başkan olduktan sonra biter. O zaman şu soruyu sormadan edemiyorum; arkadaş, bu namus ve şerefi nerede bıraktınız?" dedi.

- "Oligarşiyi çökertecekti"


AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne nerelerden nerelere geldiğine iyi bakılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu irdelendiğinde "demokrasi" diye yola çıkan bir partinin nasıl "totaliter" bir yapıya dönüştüğünün görüleceğini savundu.

Erdoğan'ın 14 Ağustos 2001 'de partisinin kuruluşunda yaptığı konuşmada, kollektif akıldan ve lider oligarşisinin çöktüğünden bahsettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Tam tersine, ağzından çıkan her şeyin kendi partisinin grubu tarafından kanun olarak görüldüğü bir sürece geldik. Oligarşinin çok ötesinde, tam bir dikta yönetimi. Oligarşiyi çökertecekti tam bir oligark oldu." iddiasında bulundu.

AK Parti'nin kuruluşunda ortaya konan bazı vaatleri ve parti programından bölümleri aktaran Kılıçdaroğlu, gelinen noktada ise bunların tam tersi uygulamaların yapıldığını ileri sürdü.

Partinin programında, "Herkes özgür olmadıkça kimse özgür değildir, özdeyişi partimizin temel ilkelerindendir" ifadesine yer verildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, oysa Türkiye'nin kimsenin can ve mal güveliğinin olmadığı, özgürce fikirlerini açıklayamadığı bir ülkeye dönüştürüldüğünü savundu.

- "Sizin haberiniz yok"


AK Parti'nin kuruluşunda ortaya koyduğu yolsuzlukla mücadeleye ilişkin vaatlerini de yerine getirmediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, yolsuzlukların sıradanlaştığını, ülkenin, bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanıklık ettiğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, "Rıza Sarraf'ı kurtarmak için Amerika'ya sefer düzenliyorlar. Başbakan gidiyor, Cumhurbaşkanı gidiyor, Adalet Bakanı gidiyor, heyetler gidiyor. 'Ne olursunuz Rıza Sarraf'ı serbest bırakın'. Vermeyecekleri ödün yok. Ama Amerikalılar, 'Bizde yargı bağımsız, müdahale edemiyoruz' diyorlar. El öpüyorlar, etek öpüyorlar, yalvarıyorlar, yakarıyorlar. 'Ne olursunuz bırakın'. Kirli çamaşırları çıkmasın, 'Türkiye'ye rezil olduk, dünyaya rezil olmayalım' diye. Dünyaya rezil oldunuz da sizin haberiniz yok. Hiçbir saygın lider bunlarla aynı fotoğraf karesine girmek istemiyor." şeklinde konuştu.

- "Türkiye'ye gelen milyarlarca dolar var"


AK Parti'nin şeffaflık konusundaki vaatlerini de yerine getirmediğini, hatta ülkeyi bu konuda çok geriye götürdüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda Türkiye, Avrupa'nın en büyük kara para aklayıcısı ülke konumundadır. Yolsuzluk, rüşvet, fuhuş, uyuşturucu paraları... İstediğiniz zaman Türkiye'ye getirin, istediğiniz zaman bankaya yatırın, istediğiniz zaman aklayabilirsiniz. Türkiye'nin içine düştüğü duruma bakın. Merkez Bankası; Türkiye'ye gelen milyarlarca dolar var, 'Nereden geldiğini ben de bilmiyorum' diyor. Nedir bu dolarların adı? Net hata ve noksan, o kadar. 12 milyar dolar para gelecek, nereden geldiği belli olmayacak. Türkiye'de aldığın rüşveti götürdün dışarıya, şimdi kanun çıkardın getirdin, rüşveti aklıyorsun."

AK Parti'nin kurulduğunda ortaya koyduğu parti içi demokrasi ilkesini de hayata geçirmediğini savunan Kılıçdaroğlu, yüzde 49,5 oy alan Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlıktan alındığını, bunun, parti içi demokrasinin olmadığını en iyi şekilde ortaya koyduğunu öne sürdü.

- "Kuvvetler ayrılığı ilkesi yok"

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin programında yer alan kuvvetler ayrılığı ilkesinin hassasiyetle uygulanacağına ilişkin ifadeleri de hatırlatarak, "Tam tersi. Bugün kuvvetlerin birliğinden söz ediliyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesi yok, demokrasi de oksijen çadırında. Bir parti düşünün; seçim bildirgesinde, programında demokrasiden, şeffaflıktan, kuvvetler ayrılığından, ahlaktan söz etsin ve 16. yılında tam bir dikta yönetimi olarak ortaya çıksın. Demokrasinin nereden nereye savrulduğunu, bir siyasi partinin nereden nereye savrulduğunu herkesin bilmesi lazım. Bunlar zulümden hoşlanırlar, adaletten değil. Ahlaksızlıktan hoşlanırlar, ahlaktan değil." diye konuştu.

(Bitti)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English