Son Dakika Haberler

"AKP 15 yıldır Mersin'e vadettiği projeler nedeniyle oy almış ancak sözlerini büyük oranda tutmamıştır" "AKP Mersin'in doğal güzelliklerini bir bir yok edecek projeleri gerçekleştirmek konusundaki ısrarını sürdürmektedir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "AKP 15 yıldır Mersin'e vadettiği projeler nedeniyle oy almış, ancak sözlerini büyük oranda tutmamıştır." iddiasında bulundu.

Atıcı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Mersin'in sorunlarına değindi.

Kentte geçen yıl 9,5 milyar liralık vergi tahakkuk ettiğini, yaklaşık 7,7 milyar liralık tahsilat yapıldığını aktaran Atıcı, bu miktarda vergi ödeyen Mersin'in iktidar tarafından yatırımlar konusunda geri bırakıldığını ve ancak 22. sırada yer alabildiğini söyledi.

Atıcı, "AKP 15 yıldır Mersin'e vadettiği projeler nedeniyle oy almış ancak sözlerini büyük oranda tutmamıştır. Bununla birlikte AKP Mersin'in doğal güzelliklerini bir bir yok edecek projeleri gerçekleştirmek konusundaki ısrarını sürdürmektedir." iddiasında bulundu.

Gülnar ilçesinde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin "pimi çekilmiş bomba" gibi Mersin'in kucağına bırakılmak üzere olduğunu öne süren Atıcı, Silifke-Taşucu Limanı ve liman geri sahasının önce ihaleyle 36 yıllığına kiralandığını, şimdi ise satıldığını söyledi.

Mersin-Antalya yolunun 2002 yılından bu yana bitirilmediğini, Çukurova Uluslararası Havaalanı'nın ise 2010 yılından bu yana her seçime malzeme yapıldığını ancak hala faaliyete geçmediğini iddia eden Atıcı, tarım kenti olan Mersin'de üreticinin de sorunlarla boğuştuğunu, emeğinin ve ürününün karşılığını alamadığını savundu.

- Tarsus'ta yapılan kazı

Tarsus ilçesinde özel mülkiyete ait bir arazide aylarca süren ve yoğun güvenlik önlemleri altında bir kazı çalışması yapıldığını, tüm girişimlerine rağmen bu çalışmaya ilişkin yetkili makamlardan tatmin edici bilgi alamadığını ifade eden Atıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazı alanı özel harekat ekipleri ve uzun namlulu silahlarla korunarak, alana milletvekilleri dahi alınmamıştır. Burası bir kazı alanı değil define arama alanıdır. Kazı alanı olsa kamulaştırılır, uzman ekipler görev yapar. Roma dönemine ait ve milyonlarca dolar değerindeki Dakyanus hazinesinin yurt dışına çıkarıldığı, paha biçilemeyen bir İncil bulunduğu, kazıyı Cumhurbaşkanı adına eski bir AKP milletvekilinin takip ettiği iddiaları, üzerinden aylar geçmesine rağmen hala yanıt bulamamıştır."

Olay yerine giderek, kazı hakkında bilgi almak istediğinde, "Burada çok önemli şeyler var. Sayın Cumhurbaşkanımız 10 gün içinde açıklama yapacak" denildiğini ileri süren Atıcı, üzerinden 9 ay geçmesine ve çalışmalar bitirilmesine rağmen herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English