Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CHP'li Kart'tan Yargıtay'a Erdoğan başvurusu

CHP Konya Milletvekili Kart, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın AK Parti'nin yetkili kurullarının çalışmalarını yönetmesini, 27 Ağustos'ta yapılacak Genel Kurul hazırlıklarını ve Genel Kurulu yönetmesinin engellenmesi istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, en geç kesin sonuçların açıklanacağı 15 Ağustos'ta partisiyle ilişiğinin kesileceğini ve milletvekilliğinin sona ereceğini savunarak, AK Parti'nin yetkili kurullarını ve 27 Ağustos'ta yapılacak Genel Kurulu'nu yönetmesinin engellenmesi talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. 

Kart, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bugün yaptığı başvuruda, Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı seçiminde oyların salt çoğunluğunu alan adayın Cumhurbaşkanı seçilmiş sayıldığını ve partisiyle ilişiğinin kesilmiş olacağını ve milletvekilliğinin sona ereceğini ifade etti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçları açıkladığı 11 Ağustos 2014'te ya da en geç kesin sonuçları açıklayacağı 15 Ağustos'ta Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmiş olacağını, partisiyle ilişiğinin kesileceğini ve milletvekilliğinin sona ereceğini savunan Kart, "Bu konuda hiç kimsenin ayrıca ve bizzat beyanda bulunmasına gerek yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin tüzüğü ve Siyasi Partiler Yasası gereğince en geç 10 gün içinde Genel Başkan Vekilini seçme zorunluluğu olduğunu anlatan Kart, seçilecek Genel Başkan Vekili'nin partiyi 45 gün içinde genel kongreye götürmesi gerektiğini belirtti. 

Erdoğan ve AK Parti yetkili organlarının yasa ve anayasadan kaynaklanan görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini öne süren Kart, Erdoğan'ın da AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevini sürdürmeye devam ettiğini kaydetti. 

Kart, açıklamalardan, 27 Ağustos'ta yapılacak AK Parti kongresini Erdoğan'ın yöneteceğinin anlaşıldığını ifade ederek, şu görüşlere yer verdi: 

"Erdoğan'ın ve AKP'nin yetkili organlarının eylemleri, Anayasanın 101/son, 102/2,3 ve 103. maddeleriyle sair ilgili hükümlere açıkça aykırıdır. AKP kendi tüzüğünün 78. maddesini ve Siyasi Partiler Yasası'nın 15/son maddesini açık bir şekilde ihlal etmiştir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı inisiyatif ve sorumluluk alarak; bu sürece hukuk yoluyla müdahale etmelidir. Öncelikle Erdoğan'ın; AKP'nin yetkili kurullarının çalışmalarını yönetmesini, 27 Ağustos tarihinde yapılacağı açıklanan genel kurul hazırlıklarını ve genel kurulunu yönetmesini engelleyecek idari ve yasal önlemleri ivedi olarak yerine getirmelidir. Yapılacak inceleme sonucunda da Siyasi Partiler Yasası'nın 104 ve sair bağlantılı maddeleri uyarınca, gerekli yasal yaptırımların uygulanması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulması amacıyla bu başvurunun yapılması zorunluluğu doğmuştur."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English