Son Dakika Haberler

"NATO tatbikatındaki durum hem Atatürk hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı açısından kabul edilebilir bir şey değildir. Bu konuda Türkiye en sert şekilde cevabını vermelidir" "Cumhurbaşkanı, kendi partisinin il başkanlarını toplamış ve 'Fısıltılara, fiskoslara, dedikodulara kulak asmayın' diyor. Bu, partinin içinin fokur fokur kaynadığının ispatıdır" "AKP'nin ABD'ye Reza Zarrab için yolladığı notanın müzik notasından farksız olduğunu biliyoruz. Hangi nota diye baktığımızda gördük ki 'öt

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, NATO tatbikatındaki düşman tablosunda, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının kullanılmasına ilişkin, "NATO tatbikatındaki durum hem Atatürk hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı açısından kabul edilebilir bir şey değildir. Bu konuda Türkiye en sert şekilde cevabını vermelidir." dedi.

Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılında yaşamını yitiren Yarbay Ali Tatar'ın annesi Satı Tatar'ın cenazesine katıldıklarını, bugün hem Satı Tatar'ın hem de oğlunun acısını birlikte yaşadıklarını söyledi.

Yarbay Ali Tatar'ın intiharına sebep olanların şu anda kendilerini FETÖ şampuanıyla yıkadığını, hiçbir sorumluluğu üzerlerine almadığını öne süren Özel, "Bu kişiler ülkeyi yönetmeye, yönetemeseler bile makamları işgal etmeye devam ediyor. Yarbay Ali Tatar, gözleri açık gitmişti. O gün Satı anaya bunların hesabının sorulacağı sözünü vermiştik. Bugün bunların bir kısmı yargı önünde hesap veriyor. Bu taşeronların esas işverenleri bu devlette işgal ettikleri makamlardan arandırılana kadar Satı anaya verdiğimiz sözü unutmayacağız." dedi.

- "İki yarımın bir tam etmediğini tekrar görecekler"

Özgür Özel, siyasette geçen hafta başlayan ittifak tartışmasının bugün de siyasetin ana gündemi olduğunu söyledi.

İttifak tartışmalarının iki korkunun birbirine yaslanmasından ortaya çıktığını öne süren Özel, şunları kaydetti:

"İttifak tartışmalarında iki korku, iki korkak birbirine dayanmaktadır. MHP'nin baraj, sarayın 2019 korkusu birbirine tutunmaktadır. Bu iki korku karanlıkta ıslık çalarak, şarkı söyleyerek birbirlerine moral vermeye çalışmaktadır. Bugün tarafsızlık yemini etmiş Cumhurbaşkanı, kendi partisinin il başkanlarını toplamış ve 'Fısıltılara, fiskoslara, dedikodulara kulak asmayın' diyor. Bu, partinin içinin fokur fokur kaynadığının ispatıdır. AK Parti dedikodu kazanına dönmüş. Herhalde bu dedikoduyu yapan ben değilim. Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın CHP'si gidip de AKP içinde dedikodu üretiyor değil herhalde. Kemal Kılıçdaroğlu değil fiskos yapan. Fiskos yapan AKP içinde çoğalan ama ortaya çıkmayan itiraz sesleri. 2019 ile barajdan korkan iki kişi birbirlerine 'Korkma, korkma biz beraberiz' diyorlar. İki yarımın bir tam etmediğini tekrar görecekler. Bunlar 16 Nisan'ı hiç anlamamışlar. Oradaki kayıpları ortada. Ortadaki anketleri görenler 'Korkma korkma ittifak kuracağız, biz birlikte olacağız' diye birbirlerine moral vermeye çalışıyorlar."

- "Partilerle ya da şahıslarla değil milletin, halkın kendisiyle ittifak yapacağız"

Özel, 2019'da Atatürk'ü gerçekten benimseyenler ile takiye Atatürkçülüğü yapanlar arasında bir seçim yapılacağını öne sürdü.

O gün özünden kopan herkesin bunun bedelini ödeyeceğini belirten Özel, hiç kimsenin bugünden ittifak için birbirini kandırmasına gerek olmadığını dile getirdi.

CHP'nin ana muhalefet partisi olduğunu belirten Özel, "Biz partilerle asla ittifak yapmayacağız. Biz yapmayız, ihtiyacı olanlar ittifak yapmaya başladı bile. Ama bir ittifak olacak. 16 Nisan'daki ittifak genişlemeye devam ediyor. Biz gerçek Atatürkçülerle, vatanseverlerle, ülkesini sevenlerle, koltuk değil dava milliyetçileriyle, bu ülkeyi gerçekten bir tek adam rejimine teslim etmek istemeyen herkesle ittifak kurucağız. Partilerle ya da şahıslarla değil milletin, halkın kendisiyle ittifak yapacağız. CHP'nin bir ittifaka ihtiyacı yok. Koskoca CHP'yi ittifak kurmak ve bunu iki yıl öncesinden söyleyenlerin durumuna düşürmeye kimse kalkışmasın. Seçim gecesi ittifaksızlık açıklamaları yapanlar bugün bunu yapıyor. Bu büyük korkuyu anlıyoruz ama korkunun ecele faydası yok. Siyaseten son görünmüştür, Türkiye'nin çıkış yolu görünmüştür." diye konuştu.

- "Atatürk hiç bir yere düşmez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili söylemlerini eleştiren Özgür Özel, yeni başlayanlar için Atatürk Sevgisi adlı bir kitap yazıp dağıtmak gerektiğini söyledi.

Atatürk'e hakaretin ya da kötü sözlerin bırakılıp övülmeye başlanmasının acziyet çukurundan belli bir seviyeye çıkmak anlamına geldiğini iddia eden Özel, şunları kaydetti:

"Atatürk hiçbir yere düşmez. Adamın aklı ile dili arasında Atatürk farklı olunca arada böyle şeyler de söyleyebiliyor. Atatürk ile ilgili onlara anlatacak çok şey var. Gerçek anlamda bir cumhuriyetçilik, gerçek anlamda bir laiklikle yorumlanmadan kimse Atatürkçü olamaz. Öbürü gardrop Atatürkçülüğü, Kenan Evren Atatürkçülüğü, büst Atatürkçülüğüdür. Sen Atatürk'ün ilkelerini benimsemeden kendisini benimsersen bu takiye Atatürkçülüğüdür. Bunu herkes görsün."

- "Türkiye en sert şekilde cevabını vermelidir"

Özgür Özel bir gazetecinin, NATO tatbikatındaki düşman tablosunda, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının kullanılmasına ilişkin görüşlerini sorması üzerine, bu durumun kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Özel, şunları kaydetti:

"NATO tatbikatındaki durum hem Atatürk hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı açısından kabul edilebilir bir şey değildir. Bu konuda Türkiye en sert şekilde cevabını vermelidir. CHP'nin duruşu, bu ayıbın derhal giderilmesi, özür dilenmesi ve bu suçu işleyenlerin kendi ülkelerinde ve dünya kamuoyu önünde cezalandırılmaları yönündedir. Ne Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na ne de ülkenin kurucu Cumhurbaşkanı'na karşı bu hakaretin kabul edilebilir bir yanı yoktur."

- "Galiba o bülbül ötecek"

New York'ta tutuklu yargılanan iş adamı Rıza Sarraf'ın durumu ile ilgili soru üzerine Özel, " Sarraf'a sahip çıkılarak Türkiye'nin şirketlerinin, bankalarının zor bir duruma düşürüldüğünü savundu.

Sarraf davasının hükümet için siyasi bedel ödemesi gereken, Türkiye için ise dikkat ve endişe ile takip ettikleri bir boyuta taşındığını belirten Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Burada çok dikkatli bir dil, çok dikkatli bir takibe ihtiyaç var. Reza Zarrab meselesinde biz yıllar önce siyasi konularda gerekirse nota vermelisiniz dediğimizde, 'Ne notası müzik notası mı' derken bugün AKP'nin ABD'ye Reza Zarrab için yolladığı notanın müzik notasından farksız olduğunu biliyoruz. Hangi nota diye baktığımızda gördük ki ötme bülbül ötme şarkısının notasını yollamışlar. Ama galiba o bülbül ötecek ve çok fazla sayıda kirli çamaşır ortaya dökülecek gibi görünüyor. Zarrab itirafçı olduğunda ne kadarını itiraf eder onu bilmiyoruz ama bildiği her şeyi itiraf ederse Türkiye'yi yönetenler çok zor durumda kalacak."

Özel, dinleme tapelerine ilişkin de FETÖ'nün, devletin tüm kritik noktalarında yer aldığını, hain örgütün elde ettiği dinleme bilgilerini çıkarları doğrultusunda her yere servis etmesinin de mümkün olduğunu sözlerine ekledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English