Son Dakika Haberler

"AKP'nin yaptığı bir darbeyle Meclis bugün kapatıldı. Bunu şiddetle kınıyoruz" "Akılları sıra Meclisin bypass edilmesini şimdiden alıştırmaya çalışıyorlar. AK Parti milletvekilleri, bugün, gündemi ve arkadaşlarımızın konuşma hakkını gasp ettiler"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bugün Genel Kurulun toplanamamasının, AK Parti'nin yaptığı bir darbe olduğunu öne sürerek, "Akılları sıra Meclisin bypass edilmesini şimdiden alıştırmaya çalışıyorlar." dedi.

Gök, TBMM Genel Kurulunun toplanamaması nedeniyle CHP'li milletvekilleriyle parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

AK Parti milletvekillerinin bulunmaması nedeniyle toplantı yeter sayısının sağlanamadığını ifade eden Gök, TBMM Genel Kurulunun kapatıldığını savundu. Gök, AK Parti'nin, referandum süreci ve sonrasında, Meclisi çalıştırmamaya gayret ettiğini, Meclisin çalışmasına katkı sağlamak isteyenleri engelleyici tutum sergilediğini öne sürdü.

Gök, AK Parti'nin, toplum yararına olan konuların görüşülmesinden rahatsızlık duyduğunu, algı yürüterek her şeyi güllük gülistanlık gösterdiğini, CHP'nin muhalefetini engellemeye dönük çaba içinde olduğunu iddia etti. Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün, bunun çok açık göstergesini gördük. Gündemimizde cezaevinde yaşanan sorunlar var. Engelliler Haftası'nı, engelli yurttaşlarımızla dayanışma duygusu içinde sürdürüyoruz. CHP'nin engelli yurttaşlarımızın sorunları ve çözümleriyle ilgili grup önerisi var. Milletvekillerimizin pek çoğunun söyleceği sözler var. Danıştay Başkanı'na söyleyeceklerimiz var. Yüksel Caddesi'nde KHK ile işten atılmış iki akademisyenin, açlık grevinde çok kötüye gittiği günlerde bunları söyleyecek ortamımız var. Bunlar duyulmasın, antidemokratik uygulamalar duyulmasın. İktidar partisinin dış politikadaki, ekonomideki yanlışlıkları duyulmasın. Her kesimin sorunlarını dile getirmek için burada bulunan CHP milletvekillerinin konuşmalarını engellemeye dönük, bugün iktidar partisi Meclisi kapatma yolunu seçti."

CHP milletvekillerinin 15 Temmuz'da Meclise koşarak geldiğini ve bombaların altında konuştuğunu belirten Gök, "Bugün AKP'nin kaçtığı ortamda Mecliste konuşamıyoruz. Hangisi darbe? Darbe koşullarında konuştuk, darbenin olmadığı, darbe teşebbüsünün olmadığı bir günde, AKP'nin yaptığı bir darbeyle Meclis bugün kapatıldı. Bunu şiddetle kınıyoruz. AKP'nin bu tutumun bütün halkımıza şikayet ediyoruz. Korkaklar, kaçıyorlar. Saraydan aldıkları talimatlarla, zannediyorlar ki Meclisi halktan kaçıracaklar, akılları sıra Meclisin bypass edilmesini şimdiden alıştırmaya çalışıyorlar. AK Parti milletvekilleri, bugün, gündemi ve arkadaşlarımızın konuşma hakkını gasp ettiler." ifadelerini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English