Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

Kılıçdaroğlu: "Zorla vatandaşı sandığa götürüyorlar ve gidiyoruz. Sizden 400 milletvekili istediler, '400 milletvekili vermezseniz yeniden sandığa götürüyoruz' dediler. Sizden isteğim 400 milletvekili vermediniz. Hayalleri boş çıktı, hükümet olamadılar, beceriksiz çıktılar. Sizi 2. kez sandığa götüren AKP yönetimine gereken dersi vereceğiz" "Neden şehitlerimiz gelmeye başladı, çünkü birileri 400 vekil istiyordu. Vermeyince toplumun önüne acı, kan, gözyaşı koydu. 'Ya bana oy verirseniz ya da k

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Zorla vatandaşı sandığa götürüyorlar ve gidiyoruz. Sizden 400 milletvekili istediler, '400 milletvekili vermezseniz yeniden sandığa götürüyoruz' dediler. Sizden isteğim 400 milletvekili vermediniz. Hayalleri boş çıktı, hükümet olamadılar, beceriksiz çıktılar. Sizi ikinci kez sandığa götüren AKP yönetimine gereken dersi vereceğiz" dedi.

İzmir programı kapsamında ilçeleri ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Buca'da bir esnaf lokantasında öğle yemeği yedikten sonra, turunu parti otobüsüyle sürdürdü.

Karabağlar ilçesindeki Uğur Mumcu Parkı'nda seçim otobüsünün üzerinden, toplanan partili ve vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde herkesin sandığa gitmesini istedi.

"7 Haziran'da sandığa gittik, neden 1 Kasım'da yeniden gidiyoruz" sorusunun sorulabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Zorla vatandaşı sandığa götürüyorlar ve gidiyoruz. Şunu yapacağız, sizden 400 milletvekili istediler, '400 milletvekili vermezseniz yeniden sandığa götürüyoruz' dediler. Sizden isteğim 400 milletvekili vermediniz. Hayalleri boş çıktı, hükümet olamadılar, beceriksiz çıktılar. Sizi ikinci kez sandığa götüren AKP yönetimine gereken dersi vereceğiz. Milli irade tecelli etti, neden hükümet kuramadın? İradesini başka birine ipotek etmiş kişi ülkeyi yönetemez. Saray için çalışan biri Türkiye'yi yönetemez. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Kendisi de söylüyor 'Ben saray için çalışıyorum' diyor. Ben ne diyorum, Saray-maray takmam, halk ne diyorsa onu yaparım."

- "En büyük yatırım eğitime yapılacak"

Emekliye iki maaş ikramiye, bin 500 lira asgari ücret, taşımalı eğitimin kaldırılması gibi vaatlerini anımsatan Kemal Kılıçdaroğlu, en büyük yatırımı eğitime yapacaklarını ve çocukları en güzel şekilde yetiştireceklerini belirtti. 

Terör olaylarının 7 Haziran'dan sonra birden azdığını, şehitlerin gelmeye başladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Neden şehitlerimiz gelmeye başladı, çünkü birileri 400 vekil istiyordu. Vermeyince toplumun önüne acı, kan, gözyaşı koydu. 'Ya bana oy verirseniz ya da katlanırsınız' diye. Ben de diyorum ki bu milletin kanında Kuvayımilliye ruhu vardır asla şantaja kanmaz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından eliyle kalp işareti yaptı ve otobüsten inerek, engelli bir kız çocuğunun elini öptü. 

Bu sırada Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkan bir vatandaş da memleketin başı boş kalmaması gerektiğini, koalisyon bile olsa CHP'nin iktidarda yer almasını istediğini ifade etti.

- Alsancak'ta vatandaşlara seslendi

Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde İzmirlilere seslenen Kılıçdaroğlu, "13 yıllık baskıcı iktidara son vermek bizim elimizde. Düne kadar diyorlardı ki 'CHP hep eleştirir, hiç öneri getirmez'. Şimdi roller değişti, biz öneri getiriyoruz onlar kopya ediyorlar. Onlar arkamızdan geliyor. onların ufukları bitti, yeni ufuklara Türkiye açılmak zorundadır" dedi. 

Çocuklara güzel bir ülke bırakmak istediklerini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakacakken onların annelerine. babalarına acı ve gözyaşı bırakıyoruz. Sorumlusu 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdir. Şimdi çıkmışlar, niye böyle oldu, 'PKK bizi kandırdı', Genelkurmay Başkanını terörist diye hapse attılar, 'Paralel bizi kandırdı'. 'Suriye politikanız yanlıştır' dedik, 'Esad bizi kandırdı' dediler. Siz çocuk musunuz? Kandırılan insanlara ülke teslim edilir mi, bunlar ülke yönetebilir mi? Dış politikada yapılan hatanın faturasını 78 milyon yurttaş öder, nitekim ödüyor. 2 milyonu aşkın Suriyeli var, şurada burada, parkta yaşıyorlar. Suriye'de binlerce çocuk öldü, şimdi Avrupa kapısına dayandılar. Bana Avrupalılar soruyor bu sorun nasıl çözülür diye. Bir, Suriye'deki iç savaşın sonlandırılması lazım,  iki, Suriye'nin yeniden onarılması lazım. Ondan sonra Suriyelilerin kendi ülkelerine gönderilmesi lazım."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından, parti otobüsüne binerek vatandaşları selamladı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English