Son Dakika Haberler

"Ne yaparlarsa yapsınlar ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Ne söylerlerse söylesinler ben bu milletin sağduyusuna güveniyorum ve 'Hayır' çıkacağına inanıyorum. Hayırlı bir iş olacaktır Türkiye için" "Biz Türkiye'nin tapusunu bir kişiye emanet ediyoruz. Bir kişiyi ikna ettiniz mi, kandırdınız mı en geç 24 saat içinde devleti ele geçiriyorsunuz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ORDU (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Ne söylerlerse söylesinler ben bu milletin sağduyusuna güveniyorum ve 'Hayır' çıkacağına inanıyorum. Hayırlı bir iş olacaktır Türkiye için." dedi.

Kılıçdaroğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odasında muhtarlarla bir araya geldi.

Muhtarlığın kurulmasının ve kaldırılmasının kanunla olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Şimdi devletin yönetimle işleyişiyle ilgili yetkiyi bir kişiye verdiğimize göre bir kişi arzu ederse, bir sabaha kalkar resmi gazetede okursunuz, bütün muhtarlar kaldırılmıştır. Bitti o kadar. Meclis'in yetkisi yok çünkü." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin arabasını kullanıyorlar, binlerce araba. Devletin uçaklarını kullanıyorlar, devletin parasını kullanıyorlar, devletin televizyonlarını kullanıyorlar, devletin forsunu kullanıyorlar. Meydan meydan dünya kadar para harcayarak 'Evet' propagandası yapıyorlar. Biz konuştuğumuz zaman belli televizyon kanalları bizi hiç görmüyor zaten, hiç görmüyor. Biz onlara çağrı yapıyoruz, 'Bizi de çıkarın oturalım, biz de konuşalım. Bize soru sorun'. Üstelik gazetecileri biz değil siz seçin. En zor soruları sorsunlar bize, en zor soruları ama korkudan çıkarmıyorlar, çıkaramıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Ne söylerlerse söylesinler ben bu milletin sağduyusuna güveniyorum ve 'Hayır' çıkacağına inanıyorum. Hayırlı bir iş olacaktır Türkiye için."

Ortak aklın her zaman üstün olduğunu ve insanların şaşırabileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hata yapabiliriz hepimiz. Hata insana mahsustur. Bütün yetkileri birisine verirseniz, tek adama verirseniz, hata yaptığı zaman faturayı bu millet öder. Şimdi hepinize bir soru: Milletvekili sayısı 600'e çıkıyor. Neden? Ne olacak yani? 600'e çıkacak, ne olacak? Faturası ne kadar? 187 trilyon lira. 550 sizin neyinize yetmiyor. Normali 450'dir. Bak onu da söyleyeyim. Hadi 550 oldu, şimdi 600. Kim ödeyecek parayı? Bu milletin fakir fukarası ödeyecek. Söyledim. Fındık fiyatlarını görüyorsunuz. Nerede? 187 trilyonu milletvekillerine vereceğinize fındık üreticisine verin. Hiç değilse adam çalışıyor, alın teri döküyor, emek harcıyor, çoluk çocuğunu geçindirecek. Başka diyarlara göç etmeyecek. Diyorsanız ki '600 milletvekili iyidir, biz de parayı ödeyeceğiz'. Gidip 'Evet' oyu kullanacaksınız, bu kadar basit. 'Yetmez' diyorsanız, 'Doğru değil bu' diyorsanız, '550 olsun' diyorsanız o zaman gidip 'Hayır' diyeceksiniz."

- "Hesap verilmeyen bir sistem olmaz"

Kılıçdaroğlu, "Eğer Türkiye'yi ve Türk milletini başka mecraya çekmek isterseniz bu anayasa değişiliği çıkar, asıl felaket o zaman olur. Büyük Ortadoğu projesini unutmayın. Eş başkanını da unutmayın. Büyük Ortadoğu projesinin Irak'ın başına ne açtığını biliyorsunuz değil mi? Tek adam vardı, Irak parçalandı. Suriye vardı, Suriye parçalandı. Libya vardı, Libya parçalandı. Tek adamın olduğu yerlerde parçalanır." değerlendirmesinde bulundu.

Demokrasilerin temel özelliğinin siyaset kurumunun halka hesap vermesi olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Hesap verilmeyen bir sistem olmaz. Ben de hesabını vereceğim. Siyasi iktidar da hesabını verecek. Bütçe yetkisini veriyoruz başkana, bütçe yapma yetkisini. Gensoru veremiyoruz. Bir bakan yolsuzluk yaptı veya bir başkan yardımcısı, gensoru bile Meclis'e verilemiyor." ifadelerini kullandı.

- "Meclisten kanun çıkarmaya gerek yok"

Cumhurbaşkanı yurt dışı ziyaretine gittiğinde mevcut modele göre TBMM Başkanının Cumhurbaşkanına vekalet ettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Çünkü TBMM Başkanı da tarafsız. Bütün siyasi partilere eşit uzaklıkta olması lazım. Aynı zamanda Meclis'i temsil ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı olmadığı zaman Sayın Meclis Başkanı ona vekalet eder. Yeni modelde TBMM Başkanının temsil yetkisi yok. Kim vekalet edecek? Kendisinin tayin ettiği bir yardımcı. O vekalet edecek. Seçimle mi gelmiş? Hayır seçimle gelmedi." dedi.

Seçimle gelmeyen birisinin milli iradeyi temsil etmesinin doğru olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "O zaman soru şu: Seçimle gelmeyenler ne zaman Türkiye'yi temsil etmişlerdir? Darbe dönemlerinde. Kenan Evren darbeyi yaptı, geldi oturdu. Seçimle gelmedi. Biz demokrasiyi geliştirelim derken darbe dönemlerine doğru gidiyoruz. Bu mudur demokrasi? Bana diyeceksiniz ki gidin her yerde anlatın. Doğru. İmkan olan her yere gidiyoruz." şeklinde konuştu.

Muhtarların da sorumluluğu olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bulunduğunuz mahallenin, köyün kanaat önderisiniz. Siz köyde ihtiyar meclisinden karar almadan köyün merasını tek başına satabilir misiniz? Biz Türkiye'nin tapusunu bir kişiye emanet ediyoruz. Bir kişiyi ikna ettiniz mi, kandırdınız mı en geç 24 saat içinde devleti ele geçiriyorsunuz. Nasıl olacak? Şu an bütün yetkileri başkana verdik diyelim, bütün müsteşarlar, bütün genel müdürler, bütün daire başkanları, bütün emniyet müdürleri, bütün büyükelçiler hepsini bir kararname ile 'tak' diye değiştirir. Meclis'ten kanun çıkarmaya gerek yok, tek kararnameyle. Ne diyorlardı? FETÖ terör örgütü 30-35 yılda devlete sızdı, paralel devlet kurdu. Şimdi 30-35 yıl uğraşmanıza gerek yok. Bir kişiyi ikna edeceksiniz veya kandıracaksınız. Çıkardığınız kararname ile devleti ele geçireceksiniz. Bitti, bu kadar basit."

Konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretinde partililerle bir süre görüşen Kılıçdaroğlu, bazı partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra teleferikle Boztepe'ye çıkan Kılıçdaroğlu, buradaki otelde kentin kanaat önderleriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da eşlik etti.

(Bitti)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English