Son Dakika Haberler

"İnsanların bu kadar canı yanıyorken, bu kadar ekonomik sıkıntıları varken, bizlerin burada sadece bir ya da birkaç kişinin veya partinin gelecek hesaplarıyla ilgili ülkenin bekasını tehlikeye atmamız kabul edilebilir bir şey değil"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "İnsanların bu kadar canı yanıyorken, bu kadar ekonomik sıkıntıları varken, bizlerin burada sadece bir ya da birkaç kişinin veya partinin gelecek hesaplarıyla ilgili ülkenin bekasını tehlikeye atmamız kabul edilebilir bir şey değil." dedi.

İrgil, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, olası referandumdan kaynaklı kutuplaşma ve çatışma iklimi ihtimali nedeniyle endişe duyduklarını dile getirdi.

Bunun sokağa da yansıyacağı endişesini taşıdıklarını ifade eden İrgil, "Toplumun birçok önceliği varken, eğer gizli ajanda yoksa, 2019'dan önce hayata geçmeyecek birçok pratik için insanlarımız bu gergin ekonomik, siyasal ve psikolojik atmosferde daha gergin ve çok akut, acele bir soruna doğru itekleniyor." diye konuştu.

Ortadoğu'daki ve ülkedeki gelişmelere dikkati çeken İrgil, "İnsanların bu kadar canı yanıyorken, bu kadar ekonomik sıkıntıları varken, bizlerin burada sadece bir ya da birkaç kişinin veya bir grubun ve partinin gelecek hesaplarıyla ilgili ülkenin menfaatlerini, bekasını tehlikeye atmamız hiç kabul edilebilir bir şey değil." değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak Bursa'da bir grevin ertelendiğini veya ayağa kalkma eyleminin de valilik kararıyla yasaklandığını aktaran İrgil, "Artık kimin yetki alanı nerede, hangi konu ne zaman yasaklanacak belli değil. Bu psikoloji, bu iklim ülkeyi iç çatışmaya götürüyor. Bütün siyaset bu iklimden, bu gidişattan sorumludur. Bu iç çatışmadan hepimiz zarar göreceğiz." ifadelerini kullandı.

İrgil, akademisyenlerin ve siyasilerin 30 yıl boyunca bir anayasa üzerinde uzlaşıp bunu yazamadığını kaydederek, Mecliste görüşülen anayasa değişikliği teklifinin ise bir vesayet sonucu önlerine geldiğini ileri sürdü.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, kabinede MHP'li bakanların olabileceği şeklindeki sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan İrgil, bütün anayasalarda pazarlık olduğuna dikkati çekerek, "Her anayasanın arkasında bir pazarlık vardır. Ama bu pazarlık toplumun birbiriyle olan pazarlığıysa mantıklı bir yere ulaşır. Çıkar gruplarının, siyasi partilerin, bireylerin pazarlığıysa o zaman toplumun yararına olmaz. Bu kuşkular hep dile getirilmişti, getiriliyor. Sadece Başbakanın açıklaması bu kuşkuların teyit edilmesi oluyor. Başkalarını da duyacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English