Son Dakika Haberler

Tüzük değişikliklerini değerlendirmek üzere milletvekilleri, PM ve YDK üyeleri, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak toplantıya çağrıldı Tüzük değişikliği için örgütten istenen taleplerin en son cuma gününe kadar bildirilmesi gerekiyor Şu ana kadar genel merkeze ulaşan tüzük değişikliği talepleri arasında milletvekili adaylarının tamamının önseçimle belirlenmesi, PM üye sayısının arttırılması, iki seçimde partiyi birinci yapamayan genel başkanın görevi bırakması, cumhurbaşkanı a

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP 19. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılacak tüzük değişikliklerini değerlendirmek üzere milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak toplantıya çağrıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, tüzüğündeki son kapsamlı değişiklikler 26 Şubat 2012'deki 16. Olağanüstü Kurultay'da yapılan CHP'de, 19. Olağanüstü Kurultay, Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine 9-10 Mart 2018'de Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

İki gün sürecek kurultayda, tüzükteki delege seçimine yönelik bazı değişiklikler başta olmak üzere, kota, kontenjan, kurultay yönetmeliği gibi teknik düzenlemelere gidilmesi bekleniyor.

Hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki komisyon tarafından tüzük çalışmaları yürütülen partide, geniş katılımlı kurultay için başta PM üyeleri olmak üzere, örgütten ve milletvekillerinden taleplerini iletmesi istendi.

Yazılı olarak iletilecek taleplerde süre, yarın akşam sona eriyor.

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, gelen taleplerin değerlendirilmesi için milletvekilleri, PM ve YDK üyelerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak toplantıya çağırdı.

Parti genel merkezinde, 2 Mart Cuma günü saat 11.00'de yapılacak toplantıda, gelen taleplerden yeni bir tüzük taslağının ortaya çıkarılması bekleniyor. CHP yönetimi, hazırlanan bu taslağı yeniden örgütle paylaşacak ve son değerlendirmeler yapılacak.

Daha anlaşılır ve günün şartlarına uygun bir tüzük için yola çıkılan CHP'de en tartışmalı konuların başında ise "cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği" geliyor. Yapılan bir düzenleme ile adayın, delegeler veya üyeler tarafından belirlenmesinin önünün açılacağı belirtiliyor.

Öte yandan 2019 seçimleri öncesi diğer partilerle ittifak yapılabilmesinin önünü açacak düzenlemelerin de tüzüğe girebileceği ileri sürülüyor.

- Gelen talepler

Kurultay öncesi bazı milletvekilleri de tüzükte yapılmasını istedikleri değişikleri kamuoyuyla paylaşıyor.

36. Olağan Kurultay'da genel başkanlığa aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "cumhurbaşkanı adayını üyelerin belirlemesi" ve "2 seçimde partiyi 1'nci parti yapamayan genel başkanın görevi bırakmasına" yönelik talepte bulundu.

İnce, bu tüzük değişikliği önerini içeren dilekçeyi sosyal medya hesaplarından paylaşarak parti üyelerinin imzalı dilekçelerini kendisine göndermelerini istedi.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol da önerilerini genel merkeze ulaştıran isimler arasında. Erol'un önerileri arasında MYK üyelerinin PM tarafından salt çoğunluk ile seçilmesi, Genel Sekreter oylamasının ise yine PM'de ayrı yapılması yer alıyor.


Erol, ayrıca MYK üyelerinin, milletvekili ve belediye başkanı adaylığı için başvuru yapamayacağının tüzükte bulunmasını istedi.

Genel merkeze ulaşan talepler arasında milletvekili adaylarının tamamının önseçimle belirlenmesi, PM üye sayısının artırılması da yer alıyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English