Son Dakika Haberler

Çin'de 2018'in "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesinin ardından Kapadokya'da "Chinadocia Destinasyon Projesi" başlatıldı Nevşehir Valisi Aktaş: "Çin, dünyadaki en büyük turizm pazarlarından biri. Kapadokya bölgesine daha fazla turisti çekmek amacıyla 'Chinadokya Destinasyon Projesi' başlattık. Yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında aktiviteler düzenlenecek. Bugün projeye start veriyoruz, ülkemiz ve bölgemiz adına turizm pastasından büyük oranda pay alabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceği

Anadolu Ajansı haberine göre;
NEVŞEHİR (AA) - Çin'de 2018'in "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesinin ardından Kapadokya bölgesinde "Chinadocia Destinasyon Projesi" başlatıldı.

Nevşehir Valiliği ve Ahiler Kalkınma Ajansının işbirliğindeki proje ile bölgeye gelen Çinli turistlerin daha mutlu bir tatil süreci geçirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler planlanıyor.

Etkinlikler çerçevesinde, sabah saatlerinde Göreme beldesinde uçuş için hazırlanan bütün sıcak hava balonlarının sepetlerine Çince afiş ve pankartlar asıldı.

Bölgenin doğal güzelliklerini kuşbakışı izlemek isteyen turistlere yönelik düzenlenen sıcak hava balon turunun rüzgar nedeniyle iptal edilmesinin ardından, Çinli turistler balonlardaki afişlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Balon kalkış alanındaki programda Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıl içinde Türkiye'ye gelecek olan Çinli turistlerin Kapadokya'yı da ziyaret etmelerine olanak sağlamak amacıyla çalışma yürüttüklerini belirtti.

Aktaş, "Çin, dünyadaki en büyük turizm pazarlarından biri. Kapadokya bölgesine daha fazla turisti çekmek amacıyla 'Chinadokya Destinasyon Projesi' başlattık. Yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında aktiviteler düzenlenecek. Bugün projeye start veriyoruz, ülkemiz ve bölgemiz adına turizm pastasından büyük oranda pay alabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol da Çin'de "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesinin ardından Çinli turistlere jest amacıyla Kapadokya'da da "Çin yılı" ilan edildiğini, proje kapsamında bölgenin tanıtımına katkı sunacak çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Varol, "Çinlilere jest olması amacıyla Kapadokya'da 'Çin yılı' ilan ettik. Bölgemizi Çin'de tanıtabilmek için çeşitli etkinlikler yapacağız. Yıl boyunca tanıtım faaliyetlerinde bulunacağız. Çin'de fotoğraf sergileri açmayı düşünüyoruz. Geçen yıla oranla ülkemize ve bölgemize bu yıl daha çok Çinli turist gelmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Etkinlik alanındaki Çinli turistlerden Zheng Chenyu, tarihi turistik alanlarını daha önce fotoğraflarda gördüğü bölgenin manzarasına hayran kaldığını söyledi.

Türk insanını konuksever bulduğunu dile getiren Chenyu, "Türkiye'yi çok seviyorum. İnsanlar çok misafirperver. Buradaki doğal kaya oluşumları ve manzara harika. Ülkeme döndüğümde Türkiye'den övgüyle bahsedeceğim." dedi.

Çinli turist Li Xue de sıcak hava balon turuna katılmayı çok istediği halde hava koşulları nedeniyle bu hayaline ulaşamadığını ancak peribacaları arasında gezinti yapmaktan da mutluluk duyduğunu söyledi.

Peribacaları, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, yer altı yerleşim kentleri ve kayadan oyma tarihi manastırlarıyla Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, bu yıl geçen yıllara kıyasla sayıca çok daha fazla Çinli turistin ağırlanması hedefleniyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English