Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cezaevi personeli "Buluşma Gecesi"nde bir araya geldi

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım: "Biz hep sorunlar, hep cezaevlerinin problemleriyle bir araya gelmeye alışmışken, alışkanlıklarımızın dışında beraber gülmeye ve eğlenmeye ihtiyaç duyduğumuzu fark ettik"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İstanbul Personel ve Eğitim Merkezi tarafından, ceza infaz kurumlarının yöneticileri, personeli ve ailelerine yönelik "Buluşma Gecesi" düzenlendi. 

Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, ceza ve infaz kurumlarında çalışmanın oldukça meşakkatli bir iş olduğunu söyledi. 

Bu durumu dışarıdan bakanlara anlatmanın pek de mümkün olmadığını belirten Yıldırım, "Her sabah kapıdan girerken, ayakkabınıza varıncaya kadar aranarak girmek, her gün o soğuk koridorlar içinde, infaz ve iyileştirme hizmeti için kendini yeniden tazeleyebilmek, hakikaten kolay bir iş değil. Biz bunun farkındayız. Ancak biz bu işleri yaparken fark ettik ki, işin zorluğu ve meşakkatli içinde biraz kendimizi önemsemeyi, birbirimize zaman ayırmayı unutuyoruz. Bir şeyleri paylaşmayı ve birlikteliği unutuyoruz" diye konuştu.

Ceza ve tevkifevleri personeli olarak büyük bir aile olduklarını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu ailenin zaman zaman bir araya gelmeye ve beraber gülmeye ihtiyacı var. Biz hep sorunlar, hep cezaevlerinin problemleriyle bir araya gelmeye alışmışken, alışkanlıklarımızın dışında beraber gülmeye ve eğlenmeye ihtiyaç duyduğumuzu fark ettik. Bu yüzden Ankara'da ilkini gerçekleştirdiğimiz gecenin ikincisini İstanbul'da düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Yıldırım, yeni alınan 100 personelin stajının teorik bölümünün bitmek üzere olduğunu kaydederek, infaz ve koruma memurlarına öncelikle bilgili olmayı, çok okumalarını, kendilerini geliştirmelerini ve mesleklerine ilişkin mevzuatı çok iyi bilmelerini tavsiye etti. 

İnfaz ve koruma memurlarının kuruma katkılarının farkında olduklarını vurgulayan Yıldırım, "En kıdemsiz bir personelin dikkat noksanlığı, bazen sadece kurumu değil, devleti yönetenleri sıkıntıya sokan sonuçlar doğurabiliyor. O sebeple, yaptıklarınızı ve yapmadıklarınızı çok iyi ölçerek ve bilerek yapacaksınız. Görev alanlarınızda sizden bilginin ötesinde beklediğimiz bir başka özellik de merhamettir. Merhametin olmadığı yerde, başarıdan; insani duyguların olmadığı yerde, doğru sonuçlardan bahsetmek mümkün değil. Hüküm sahanızdaki insanlara karşı, mutlaka adil olun" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından, İnfaz ve Koruma Memuru Halil İbrahim Kara, "Canım İstanbul" şiirini okudu. İnfaz ve koruma memurlarından oluşan bir grup türkü söylerken, bir grup da zeybek oynadı.

Katılımcılara teşekkür belgesi verilen "Buluşma Gecesi"ne, İstanbul'daki ceza ve tevkif evlerinin yöneticileri, personeli ve aileleri katıldı. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English