Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Celil Çalış: Mazottaki vergi, sulamada kullanılan elektriğin KDV'si kaldırılacak

MHP Konya Milletvekili Adayı Celil Çalış, Konya’nın tarımsal alandaki faaliyetlere önemli kaynak ve fırsatlar sunduğunu belirterek, artan nüfusu ve büyüyen Türkiye göz önüne alındığında Konya gibi illerin tarımda stratejik öneme sahip olduğunu söyledi. Çalış, yeni dönemde mazottaki vergi ile sulama ve tarımsal işletmelerdeki elektriğin KDV’sinin kaldırılacağını söyledi.

Celil Çalış: Mazottaki vergi, sulamada kullanılan elektriğin KDV’si kaldırılacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Celil Çalış, Konya'nın tarımda stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde seçim çalışmalarını sürdüren Çalış, Türkiye'nin önemli oranda tarımsal ihtiyacının karşılayan Konya'da tarımsal üretimini zenginleştirmek ve arttırmak için stratejik adımlar atacaklarını söyledi. 

Çiftçiler tarafından kendisine "Toprağın Adamı" denilen MHP Konya Milletvekili Adayı Celil Çalış, kalkınmayı kırsaldan başlatacaklarını bir kez daha yeniledi. 

KONYA TARIMSAL FIRSATLAR SUNUYOR 

"Konya tarımsal alandaki faaliyetlere önemli kaynak ve fırsatlar sunmaktadır. Bölge, bir çok tarımsal ürünün yetiştirilmesi için uygun toprak, iklim ve ekolojik koşullara sahiptir. Konya'da çoğunlukla orta ve büyük ölçekte tarım işletmeleri mevcut olup işletme başına ortalama arazi büyüklüğü Türkiye ortalamasının üzerindedir" diyen Çalış, Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçmişte olduğu gibi tarımın, çiftçinin, emeğin yanında olacaklarını, Konya'nın tarımsal potansiyelini daha da artırmak için durmadan çalışacaklarını vurguladı. 
Çalış, " Konya,  başta buğday, arpa, şeker pancarı, kuru fasulye, patates, ayçiçeği, haşhaş, kimyon, aspir gibi tarla bitkileri olmak üzere çok sayıda sebze ve meyve türlerinin üretiminin gerçekleştirildiği tarım bölgesidir. Son yıllarda Türkiye'nin tohumluk üretiminin yaklaşık yüzde 40'ını da karşılar hale gelen Konya'da organik tarımda da gelişme gözlenmektedir. Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan varlığı ile önemli bir noktada olan Konya, süt ve et üretiminde de ilk sıralardadır. Dolayısıyla Konya'nın tarımda önemi büyüktür ve büyüklük stratejik hamlelerle artırılması gerekmektedir. İmkanlar sağlandığı takdirde Konya'nın tarımsal toprakları ve çiftçisi Türkiye'yi besleyecek durumdadır. MHP olarak bunun bilincindeyiz. Bu durumu seçim beyannamemizde belirttiğimiz gibi Meclis'te bulunduğumuz süre içinde de çiftçinin kalkınması için mücadele ettik. 24 Haziran seçimlerine giderken de çiftçilerimizin ürettiğinin karşılığını alması, tarımın gelişmesi, tarımsal çeşitliliğin artırılması için yapacaklarımızı söylüyoruz. Onun için 'Kalkınmayı kırsaldan başlatacağız' diyoruz. Dünya'da tarımın stratejik bir ürün olduğu kabul edilmiştir ve bu yönde adımlar atılmaktadır. Türkiye'nin de tarımdan geri kalması gibi bir durum söz konusu olamaz. Artan nüfusu ve büyüyen Türkiye'yi göz önüne aldığımızda Konya gibi stratejik öneme sahip illerde tarımın potansiyelinin hem teşvikler, destekler hem de teknolojik yenilikler artırılması önemlidir" dedi. 

TARIM ÜLKESİ OLDUĞUMUZ GÖZ ARDI EDİLEMEZ 

"Dünyada yaşanan gıda kıtlığı, tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha hatırlatmıştır.  Türkiye’de tarım ve gıda sektörüne yönelik ilgi gittikçe artmaktadır" diyen Çalış, Konya'da tarımın öneminin şu şekilde vurguladı: "Tarımı bir zenginlik kaynağı olarak ekonominin sağlam ve sağlıklı bir halkası haline getirmek, Türkiye’ye büyük bir ekonomik ve politik avantaj getirecektir. Tarım, Türkiye için sadece ekonomik değil sosyokültürel bir gerçektir. Bir tarım ülkesi olduğumuz hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir

MHP olarak Konya'da tarımın hayati öneme sahip olduğu bilinciyle seçim beyannamemizde yer aldığı gibi girdi maliyetleri de önemli oranda azaltılacaktır. Ekonominin ihtiyacı olan alanlarda yapısal reformlar hızla gerçekleştirilecek, esnafın ve çiftçinin vergi ve prim yükü hafifletilecek. Çiftçinin kullandığı mazot üzerindeki vergiler kaldırılacak. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmamalı tohum, fide ve ilaç gibi girdilerin vergi yükü düşürülecek. Milli Tarım Projesi, Türk tarımı için çok önemli bir şans olup, Milli Tarım Projesi ile Milli Su Planlamasının bütünleşmesi tarımsal üretim için bir şahlanışın başlangıcı olacaktır. Ürün çeşitliliği artacak, dijital tarım dönemine geçilecektir. Çiftçilik meslek haline getirilecek, insanlar doğduğu yerde doyacak, üretici ürettiğinin karşılığı alacak kırsal rahat bir nefes alacak."

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English