Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Celil Çalış: "Genç, dinamik ve milli tarım için..."

Seçim çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Celil Çalış, kendisinin Konya’da tarım camiasının adayı olduğunu söyleyerek, Konya ve ülke tarımı için destek istedi.

Celil Çalış: “Genç, dinamik ve milli tarım için...“
İnsanlık tarihinin ilk dönemlerinden bu yana tarım ve tarımsal üretimin önemli ve stratejik olduğunu belirten Celil Çalış, tarımın geçmişte olduğu gibi bugün de devletler ve milletler için hayati önemde olduğunu ifade etti. Çalış "Tarım ve hayvancılık üretimi yasal olarak düzenlenmesi gereken ulusal ve uluslar arası güvenlik meselesidir. Günümüzde dünya genelinde şehirleşme ve artan nüfus ile birlikte tüm gıda kalemlerinde üretim azalmış, tüketim artmış, kıymetli üretim alanları da kaybedilmiş ve halen de kaybedilmektedir. Dünyada gelişmiş ülkeler ve küresel şirketler gıda, tarım ve hayvancılık alanlarına yatırım yapmaktadır. Endüstrinin yanında bu alanları da yaşamsal olarak canlı tutmaktadırlar" dedi. 

Türkiye'nin son dönemde kazandığı endüstriyel gelişim ivmesinin tarım ve hayvancılık alanında da yakalanması gerektiğini ifade eden Çalış, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Mevcut bulunan insan gücünü, bilgi birikimini, verimli arazileri, su kaynaklarını, sermaye birikimlerini, geleneksel üretim değerlerimizi, iklimimizi tarım ve hayvancılıkta katma değer için tam anlamıyla buluşturamadık. Potansiyelimizi tam değerlendiremedik. Bunun için geç kalmadık, ancak daha çok yolumuz var. Bu nedenle dünya tarım ve hayvancılığa yatırım yaparken bizler de endüstri 4.0'da olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta yerli ve milli şahlanışı gerçekleştirmeliyiz. Bu alandaki tüm kültürel ve geleneksel üretim değerlerimizi kayıt altına almalı, toprakları suyla buluşturmalı, yerli ve milli tarım atılımı ile hepsini dünya pazarında markalaştırmalıyız.
24 Hazirandan sonra üretim planlamamızı gerçekleştirip, ekim alanlarımızı genişletip, çevre dostu sürdürülebilir üretimi hayata geçirebilmeliyiz. Tüm bu saydıklarımız hayal değil. Tüm bunlar yapılırsa, Anadolu Coğrafyası sadece kendine değil tüm dünyaya ambar olabilecek kapasitededir. Bizler bu yolda ve hedefte neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Milletimize, üreticimize hizmete başladıktan sonra proje ve düzenlemelerimizin hepsini tek tek hayata geçirecek, ülkemize değer katacağız. Ben üretimden geldim, üretimde piştim, bürokraside ve sivil toplumda görev aldım. Tarıma bakış perspektifim ve sorunlara çözüm önerilerimiz bu nedenle çok yönlü. İnşallah halkımızın teveccühü ve destekleri ile temsil hakkımızı kazanacak, milli şuur ve düşünceyle Konya ve Türkiye tarımını hak ettiği değere kavuşturacağız. Tarımı gençleştirecek; ülkesine, milletine, çevresine ve dünyaya faydalı bilinçli nesiller yetiştireceğiz”

Celil Çalış, 24 Haziranın ülkemiz adına önemli dönüm noktalarından biri olduğunu, bu nedenle tüm vatandaşların seçme ve seçilme haklarına sahip çıkarak oy kullanmaları gerektiğini belirterek, Cumhur İttifakının millet aklını yansıttığını kaydetti.



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English