Çaykur Rizespor, Uğur Demirok'u TFF'ye şikayet etti

Eklenme Tarihi: 22.10.2018 - 17:23 , Son Güncellenme: 22.10.2018- 18:01

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un kulüp basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, 9. haftada Atiker Konyaspor'u konuk ettikleri maçta yaşanan gerginliğe ilişkin, Konyaspor'lu futbolcu Uğur Demirok hakkında Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) şikayette bulunduklarını söyledi.

Çaykur Rizespor, Uğur Demirok’u TFF’ye şikayet etti
Kulüp basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, yönetim kurulu üyeleri İbrahim Tali ve Sedat Abanoz ile futbol şube sorumlusu Yılmaz Zehiroğlu, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Atiker Konyasporlu oyuncu Uğur Demirok'un maçın 76. dakikasında maraton tribününe dönerek bir hareket yaptığıni söyleyen Bakır, yaşanan olaylara bu durumun sebep olduğunu iddia etti.

Atiker Konyaspor ile Çaykur Rizespor kulüpleri ve taraftarları arasında büyük dostluk olduğunu dile getiren Bakır, "Zor günlerimizde çok yardımcı olan bir camia. Dün oynanan maçta 76. dakikadan sonra hareketlilik yaşandı. Karşılıklı olarak taraftarların takımlarına desteği var. Maç öncesinde dostluklarını gösterdiler." dedi.

Maçın, 76. dakikaya kadar hiçbir problem olmadan geçtiğine dikkati çeken Bakır, şunları söyledi:

"Maraton tribününde hareket gördük. Tepki verildiğini gördük. Ne olduğunu anlamadık. Uğur, maçın ilk 11'inde olan bir oyuncuydu ve taraftar o dakikaya kadar tepki vermemişti. Maç sonunda baktık ki bırakın profesyonel futbolcuya, hiçbir bireye yakışmayan bu hareket, tribünlerimizin bir anda hareketlenmesine sebep oldu."

Bakır, "Maç bitti, Uğur formasını çıkararak taraftarlara gösterdi. Bizim Atiker Konyaspor formasına büyük sevgimiz var ama maalesef Uğur'un bu hamlesi bardağı taşıran son damla oldu. O dakikadan sonra herkes tepkisini gösterdi. 75. dakikadan 90. dakikaya kadar Uğur aleyhine bağrışmalar oldu. Uğur'un davranışından sonra futbol sahalarında nadir görülecek bir şekilde tepki gösterildi." diye konuştu. 


- "Biz bu olayı kapatmayacağız"

Bakır, TFF ile görüştüklerini ve pozisyonun yaşandığı dakikanın izlenmesi yönünde görüşlerini bildirdiklerini aktardı. 

Öte yandan, futbol şube sorumlusu Yılmaz Zehiroğlu ise "Federasyona gerekli girişimleri yaptık. Dilekçemizi gönderdik. Önce gelecek cevabı bekliyoruz." şeklinde konuştu.


 

Kaynak: