Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çavuşoğlu-Mikser ortak basın toplantısı

Estonya Dışişleri Bakanı Mikser: "(FETÖ'nün darbe girişimi) Hem Estonya'nın hem de Avrupa Birliği'nin bu darbe girişimini çok güçlü bir şekilde kınadığını tekrar vurgulamak isterim. Aynı zamanda Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğumuzun altını çizmek ve bu korkunç olayda sevdiklerini kaybedenlere tekrar başsağlığı dilemek istiyorum" "Dünyanın karmaşık ve zor krizlerinin yaşandığı yakın bölgelerden gelen 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptığı için Türkiye'yi tebrik etmek ist

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Estonya Dışişleri Bakanı Sven Mikser, Türkiye'ye ziyaretinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yıl dönümünden birkaç gün sonrasına denk gelmesine değinerek, "Hem Estonya'nın hem de Avrupa Birliği'nin (AB) bu darbe girişimini çok güçlü bir şekilde kınadığını tekrar vurgulamak isterim. Aynı zamanda Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğumuzun altını çizmek ve bu korkunç olayda sevdiklerini kaybedenlere tekrar başsağlığı dilemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Mikser, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bakanlık konutundaki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'ye ziyaretinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin yıl dönümünden sadece birkaç gün sonraya denk geldiğine dikkati çeken Mikser, "Bu vesileyle, hem Estonya'nın hem de AB'nin bu darbe girişimini çok güçlü bir şekilde kınadığını tekrar vurgulamak isterim. Aynı zamanda Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğumuzun altını çizmek ve bu korkunç olayda sevdiklerini kaybedenlere tekrar başsağlığı dilemek istiyorum." dedi.

Mikser, çağın en büyük sorunu aşırıcılık ve terörle mücadelenin ortak çıkar alanları olduğuna işaret ederek, bu alanlarda iş birliğini sürdürdüklerini dile getirdi.

Türkiye ile Estonya arasında tarihe dayanan, yakın ve dostane ilişkileri "mükemmel" olarak tanımlayan Mikser, Türkiye'nin, Estonya'nın bağımsızlığını kazanmasından bu yana dostluğun yanı sıra desteğini verdiğini vurguladı.

İki ülkenin NATO müttefiki olduğunu hatırlatan Mikser, güvenlik sorunları konularında da iki ülkenin beraber çalıştığını anlattı.

Türkiye ile Estonya arasındaki ticari ilişkilerin de gayet iyi olduğunu ancak daha da geliştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Mikser, Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Tallinn arasında uçuşa başlamasının halkları yakınlaştırdığını kaydetti.

- Türkiye-AB ilişkileri

Estonya'nın AB dönem başkanlığını üstlendiğini anımsatan Mikser, Çavuşoğlu ile Türkiye-AB ilişkilerini de ele aldıklarını söyledi.

Türkiye'nin, AB'ye aday ülke olmasının yanı sıra birçok alanda da ortağı konumunda bulunduğunu belirten Mikser, mevkidaşıyla Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı sığınmacıları da görüştüklerini ifade etti.

Mikser, "Dünyanın karmaşık ve zor krizlerinin yaşandığı yakın bölgelerden gelen 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptığı için Türkiye'yi tebrik etmek istiyorum." diye konuştu.

Konuk Bakan Mikser, şöyle devam etti:

"Türkiye, AB'ye aday ülke olarak en yüksek demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğü standartlarını uygulamak istiyor. Biz de Estonya olarak AB'nin genişlemesini destekleyen bir ülkeyiz. Özellikle aramızda veya AB içinde sorunlar yaşandığında, bunların üstesinden hep birlikte gelmek ve ortak hedeflerimize ulaşmak için çalışmalıyız. Bu ortak hedef de Türkiye'nin hızlı şekilde aday ülke statüsünden üye ülke statüsüne geçmesi."

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Akdeniz'de tek taraflı doğalgaz araştırma ve sondaj faaliyetlerinin Türkiye-AB ilişkilerini zedeleyip zedelemeyeceği, bu konuda Rum yönetimine bir çağrıda bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine Mikser, Estonya'nın dönem başkanlığı boyunca AB'nin tek ses olarak konuşmasını sağlamaya çalışacağını söyledi.

Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliğinin Güncellenmesi ve katılım müzakereleri gibi ortak hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini anlatan Mikser, "Uluslararası camia ve biz, bu sefer Kıbrıs sorununun çözümü konusunda gerçekten çok umutluyduk. Dolayısıyla hayal kırıklığına uğradığımızı söyleyebilirim. Ama bu demek değildir ki Kıbrıs sorununun çözümü konusunda çalışmayı bırakacağız. Kıbrıs sorunun çözümü yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English