Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cammu Keşmir'de asker 17 yaşındaki genci vurdu

Hindistan Sınır Güvenlik Gücü'ne bağlı askerlerin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki bir genç başından vurularak hayatını kaybetti Gencin ölümünün ardından bölgedeki bir üniversitede düzenlenen protesto gösterilerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 50 öğrenci yaralandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
SRINAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinin Srinagar kentinde hafta sonu yapılan ara seçimlerin ardından gerilim tırmandı. Hindistan güvenlik güçlerinin, araçlarına taş attığı gerekçesiyle açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki bir genç öldü.

Olayın görgü tanığı, Cammu Keşmir'in Srinagar kentindeki Batamaloo bölgesi sakinlerinden Tahir Ahmet, AA muhabirine, Hindistan Sınır Güvenlik Gücü'ne bağlı askerlerin araçlarının geçişi sırasında bazı gençlerin araçlara taş attığını söyledi. Ahmet, güvenlik güçlerinin taş atanlara ateş açması sonucu 17 yaşındaki Sajad Hüseyin Şeyh'in başından vurularak öldürüldüğünü ifade etti.

Şeyh'in, Cammu Keşmir'in Baramulla kentine bağlı Chandoosa bölgesinde yaşadığı ve Srinagar'a çalışmak için geldi öğrenildi.

Hindistan emniyetinden yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

- Polis üniversiteye girdi

Öte yandan, gencin ölüm haberinin Srinagar'da duyulmasının ardından, hafta sonu kentte düzenlenen ara seçimlere tepki gösterenlere ateş açılması sonucu 8 kişinin ölmesiyle yükselen tansiyon daha da arttı.

Hint güvenlik güçlerinin bölgedeki bir üniversiteye girerek gencin ölümüne tepki gösteren öğrencilere müdahale etmesi sonucu 50 öğrenci yaralandı.

Öğrencilerin, cep telefonu kamerasıyla kaydettikleri polis şiddetini gösteren görüntüler internette hızla yayıldı.

Bölgede Hint askerlerinin, orduya ait bir aracın önüne Keşmirli bir erkeği bağlayarak canlı kalkan olarak kullandığını gösteren görüntüler dün ortaya çıkmıştı. Videoda, bir Hint askerin "Taş atanlar da aynı kaderi paylaşacak." dediği duyuluyordu.

Hindistan Ordu Sözcüsü Albay Rajesh Kalia, videonun içeriğinin doğrulandığını ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Bölgede internetin sağlanmasının ardından salı günü ortaya çıkan videolardan birinde de Hint askerinin, kendisine taş atan çocuklardan birini silahla vurarak öldürdüğü görülmüştü.

Cammu Keşmir'de, güvenlik güçlerinin, ara seçimlere tepki gösteren kalabalığa ateş açması sonucu 8 kişi hayatını kaybetmişti. Direnişçilerin olayın ardından güvenlik güçlerine tepki göstermek için yaptığı protesto çağrısı sonucunda okullar ve iş yerleri kapatılmıştı.

Hükümet güçlerinin, taş atan göstericilere ateş açması sonucu 130'dan fazla kişi de yaralanmıştı.

Seçimde, bölgedeki 1,3 milyon seçmenden yalnızca yüzde 7'si oy kullanmıştı.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi, şiddet olaylarında yaşamını yitirdi.

Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsız olmak ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English