Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan: "Artık yerinde, Ankara'da oturan bir bürokrasi anlayışımız yok. Bizzat esnafın ayağına giden, tüccarın, sanayicinin ayağına giden, onların sorunlarını yerinde dinleyen ve mevcut imkanları bu kesimler için seferber eden bir anlayış var"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BAYBURT (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, "Artık yerinde, Ankara'da oturan bir bürokrasi anlayışımız yok. Bizzat esnafın ayağına giden, tüccarın, sanayicinin ayağına giden, onların sorunlarını yerinde dinleyen ve mevcut imkanları bu kesimler için seferber eden bir anlayış var." dedi.

Yıldırımhan, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığında düzenlediği toplantıda, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında 81 ilde ziyaretlerde bulunduklarını, şimdi de bu ziyaretlerin ikinci turuna başladıklarını söyledi.

Türkiye'yi gezmelerinin sebebinin, her anlamda esnaf ve tüccarın yanında bulunduklarını göstermek olduğuna dikkati çeken Yıldırımhan, şöyle devam etti:

"Artık yerinde, Ankara'da oturan bir bürokrasi anlayışımız yok. Bizzat esnafın ayağına giden, tüccarın, sanayicinin ayağına giden, onların sorunlarını yerinde dinleyen ve mevcut imkanları bu kesimler için seferber eden bir anlayış var. Bir hükümet etme anlayışı var. Onun için müsterih olun, devlet yanınızdadır, hükümet yanınızdadır, bürokrasi bu anlamda yanınızdadır. Sizin bütün sorunlarınızı her zaman dinlemeye hazırız, kapımız da açık, gönlümüz de açık. Sizin bu ülke adına duyduğunuz kaygılar, çektiğiniz sıkıntılar veya ülkenin geleceğine ait özlemleriniz neyse bizim de aynıdır."

Yıldırımhan, esnaf ve sanatkarların Türkiye'nin her yerinde benzer sorunları olduğunu, ancak bu sorunların Bayburt'a biraz daha fazla yansıdığını dile getirerek, devletin, hükümetin her alanda olduğu gibi esnaf ve sanatkarı da ayakta tutabilecek, onların işlerini geliştirebilecekleri imkanları açacak bütün kanalları zorladığını ifade etti.

Bir taraftan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının teşvikler ortaya koyduğunu kaydeden Yıldırımhan, bir taraftan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bir taraftan Kalkınma Bakanlığının devletin sahip olduğu imkanlarla esnaf, tüccar ve sanayici için seferber olduğunu belirtti.

Yıldırımhan, esnafın Türkiye'nin bel kemiğini oluşturduğunu vurgulayarak, "Biz bunun bilincindeyiz. Bizim esnaflık kültürümüz kökleri itibarıyla bir medeniyet kültürüdür, bir insanlık kültürüdür. Bir irfan mektebidir aynı zamanda. Onun için esnaflığı çok önemsiyoruz. Ahilik kültürünün getirmiş olduğu esnaflık anlayışının Anadolu'da hala devam ediyor olması, özellikle Bayburt gibi illerimizde aynı kültürün devam ettirilmeye çalışılması bizim için çok önemlidir." diye konuştu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English