Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Arat: "İşsizliği tekrar yüzde 10 seviyesinin altına, tek haneli rakamlara düşürmeyi amaçlamaktayız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAMSUN (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, yapacakları çalışmalarla işsizlik oranını tekrar yüzde 10 seviyesinin altına düşürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Arat, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Bakanlık bürokratlarıyla Samsun'da 15 Temmuz Şehitler Parkı Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda işverenlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "milli seferberlik" çağrısı doğrultusunda sahada çalışmalar yaptıklarını bildiren Arat, ekonomik durgunlukla artan işsizlik oranındaki artışa çözüm bulabilmek için getirilen teşvik uygulamalarının tüm yurtta paydaşlara anlatıldığını belirtti.

İllerde İŞKUR ve SGK yetkilileriyle görüştükten sonra sanayicilerle bir araya geldiklerini dile getiren Arat, "İşverenlerimizle teşviklerin nasıl olabileceği konusunda değerlendirmelerde bulunduk. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 'İstihdam Teşvik Modeli', esasında yeni istihdamı teşvik edecek bir model olarak hayata geçirildi. İş Başı Eğitim Programı'nda da ciddi bir miktarsal artırıma gidiyoruz. Bu sene Türkiye'de 500 bin kişinin faydalanacağı bir iş başı eğitim programı da düşünüyoruz." dedi.

İstihdam Teşvik Modeli hakkında değerlendirmelerde bulunan Arat, şunları kaydetti:

"Bir asgari ücretli çalışanımızın işverene maliyeti, 5 puanlık düzenli pirim ödeme teşvikini dikkate katmazsak 2 bin 177 liradır. 5 puanlık teşvikle 2 bin 88 lira yapıyor. Bunun üzerindeki devlete ödenmiş sosyal güvenlik primleri, işsizlik sigorta primleri gibi SGK'ya aktarılan parayı, devlete ödenmiş vergileri devlet 2017 yılı boyunca üstlenmeyi taahhüt etmiştir. Yani yeni istihdama katılan kişi için işverenin maliyeti yaklaşık 773 lira azaltılmıştır. İşveren sadece işçinin eline geçen asgari ücret tutarını vererek bir işçinin maliyetini üstlenmiş olacak. Bunun önemli bir teşvik olduğunu düşünüyoruz."

Arat, söz konusu teşviklerden bir milyon 500 bin kişinin faydalanabileceğini değerlendirdiklerini dile getirerek, "Böyle bir faydalanma olduğunda yüzde 12,1'lere ulaşmış işsizlik oranında ciddi azalma olacaktır. İşsizliği tekrar yüzde 10 seviyesinin altına, tek haneli rakamlara düşürmeyi amaçlamaktayız." ifadesini kullandı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin de işsizliğin ekonomik etkilerinin yanı sıra toplumsal barışı da olumsuz etkilediğini, bu nedenle istihdam konusunun önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Kaybedecek işi, eşi çocukları olmayanların terör olaylarına katılabileceğine dikkati çeken Şahin, "Dünyada tutunabileceği bir şey olmadığı için beline bomba bağlıyor, sağa sola dalıyor. Şimdi size desek ki 'Gelin belinize bomba bağlayacağız.' 'Deli misin?' dersiniz. Terör konusunda muvaffak olmak için işsizlikle mücadele de önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English