Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ByLock'taki mesaj trafiğini "VPN"le gizlemeye çalışmışlar

Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan davada tutuksuz yargılanan ve meslekten ihraç edilen eski emniyet mensubu K.K, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock hakkında itiraflarda bulundu.

ByLock’taki mesaj trafiğini “VPN“le gizlemeye çalışmışlar
Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 8'i tutuklu 31 sanıklı FETÖ/PDY davası kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuksuz yargılanan K.K, ifadesinde örgütle bağlantısının ortaokul yıllarında başladığını anlattı.

Üniversite yıllarında örgüt evlerinde kalmaya başladığını ve mezun olduğu 2014 yılında telefonuna örgütün şifreli haberleşme ağı ByLock'un yüklendiğini belirten K.K, "2012-2014 yıllarında askeri öğrencilere bakıyordum. Bu örgüt içinde unvanım 'öğretmen' olarak geçiyor yani bu kişilere 'öğretmen' deniliyor. Mersin'e gittim, orada bir yıl aynı göreve devam ettim, yine yeni mezun olmuş jandarma askerler, astsubaylardan sorumluydum." diye konuştu.

K.K, o dönemde farklı bir isim kullandığını ve kod adının "Alpay" olduğunu dile getirdi.

ByLock iletişiminin 2014 yılının ağustos-eylül ayında başladığı bilgisini veren K.K, şöyle devam etti:

"ByLock'u daha sonra bölgedekiler de kullanmaya başladı. Bölgede kullanılmasının amacı daha fazla alana yayarak birimdekilerin açığa çıkmamasını sağlamaktı. Örnek veriyorum, kullanmış 20 bin asker, 30 bin hakim, savcı, bir tek bunlar kullanmış olsa hepsi çat çat çıkardı. Bunu daha fazla kişiye yayarlarsa 100 bin ve 200 bin veya daha fazlasına, bu kez tespitler daha zorlaşacak. 2015 ocak veya şubat ayından sonra kullananlar bölgede. 2014 yılı eylül-ekim tarihlerinde kurulmuşsa o kişi gerçekten yüklemiştir."

- "VPN" uyarısı

ByLock'un iPhone ve diğer telefonlar için iki çeşidi bulunduğunu belirten K.K, örgüt bünyesindeki bir kişinin, ByLock'un nasıl yüklendiğini kendisine anlattığını söyledi.

K.K, şöyle devam etti:

"Bana Playstore'dan ByLock'un yüklendiğini anlattı. Daha sonra bildiğim kadarıyla oradan da kaldırıldı, ben duyduğumu söylüyorum. Daha sonra Bluetooth'dan APP dosyası olarak yüklenmeye başlanmış. Kullanıcı kodu, şifresi var ama VPN açık giriyorsunuz. Google Playstore'den herhangi bir VPN dosyasını indiriyordunuz, bize 'VPN dosyası açıkken girin.' deniyordu. VPN'den girmekteki amaç, sinyali yurt dışından veriyor gibi gösteriyormuş, o zaman açığa çıkması daha çok zorlanıyormuş. IP adresini gizlemek içinmiş. ByLock mesajlarında telefon numarası verileceği zaman son 4 rakam orijinal yazılmıyordu. Son 4 sayıdaki her bir rakam 10'dan çıkarılarak veriliyordu. Örneğin, telefon numarasının son 4 rakamı 8830 ile bitiyorsa her bir rakam 10'dan çıkarılarak 2270 olarak yazıyordu. Kullanıcılar bu rakamların her birini 10'a tamamlayarak doğru numaraya ulaşıyordu."

- "Çözülme olmasın diye birbirlerini tanımazlar"

Örgütün ikiye ayrıldığını anlatan K.K, "Örgütün bir kısmı birim, diğeri bölge. Bölge kısmındaki, birim kısmındakini bilmez, birim kısmındaki, bölge kısmını bilmez. 'Çözülme olmasın' diye birbirlerini tanımazlar. Zaten hepsi birbirini bilseydi daha önceden çözülmüş olurdu." ifadelerini kullandı.

Sanık K.K, örgütün görev yapılanmasına ilişkin bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Örgütün sohbetlerinde beyin yıkanır. Bir süre sonra sorgulamamaya başlıyorsunuz ama bunların en son nihai amacı, ülkeyi bölmek, ülkeyi dışa açık, sömürgeye açık bir ülke haline getirmek. Bunu ne zaman anladım ben? Akademiye gittikten sonra. Bizim terör dersleri falan vardı, orada bunların ne yaptığını anlatmaya başladılar. Ben hiç böyle şeyler bilmiyordum. Bunlar anlattıkça ben aydınlanmaya başladım. Zaten 2016 yılı şubat ayından sonra bunların görüşmelerine gitmedim."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English