Son Dakika Haberler

GTO Başkanı Hıdıroğlu: "Artık büyümenin kalitesi ve devamlılığına odaklanmalıyız. Bunun yolu katma değeri yüksek bir üretim modelinden geçiyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Türkiye ekonomisinin 2017'nin üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyümesine ilişkin, "Artık büyümenin kalitesi ve devamlılığına odaklanmalıyız. Bunun yolu katma değeri yüksek bir üretim modelinden geçiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hıdıroğlu, büyüme rakamlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 11,1 büyüyerek, son 6 yılın en yüksek "çeyreklik büyümesi"ni gerçekleştirdiğine dikkati çekti.

Türk ekonomisinin 2010 yılından bu yana kesintisiz büyüdüğünü ifade eden Hıdıroğlu, ülke ekonomisine duyulan güvenle büyümenin sürdüğünü vurguladı.

Hıdıroğlu, üçüncü çeyrekteki büyüme rakamlarının ilk ve ikinci çeyrekte olduğu gibi iş dünyasında da büyük memnuniyet yarattığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yıllık bazda yüzde 9,2 ile başlayan büyüme trendi, döviz kurlarındaki oynaklık gibi birçok şoka rağmen 7 yıldır kesintisiz sürüyor. Ekonomik büyümedeki yukarı yönlü ivme, 2002-2016 döneminde sadece küresel krizin etkilerinin görüldüğü 2009'da aşağı yönlü oldu. Ekonominin 2010 yılından sonra yaşanan tüm şoklara ve olumsuzluklara rağmen büyümesini istikrarlı şekilde sürdürmesi, iş dünyası olarak bizleri mutlu ediyor. Küresel krizin başladığı 2008 yılında yüzde 0,7 büyümeyi başaran ülkemiz, krizin etkisinin devam ettiği 2009 yılında yüzde 4,8 daraldı.

Daha sonraki süreçte kesintisiz büyüme göstererek 2010 yılında yüzde 9,2 büyümeyle küresel krizin etkilerini sildi. Son olarak açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamları, önümüzdeki dönemlere ait umutlarımızı arttırmaktadır.”

- "Sürdürülebilir büyüme için reform şart"

Uluslararası kuruluşların Türkiye'nin büyümesine kayıtsız kalmayarak, büyüme tahminlerini güncellediğine işaret eden Hıdıroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemiz bu performansıyla dünya ülkelerini geride bırakarak üçüncü çeyrekte en hızlı büyüyen ekonomi oldu. Bu yüksek büyümeye imalat sanayisi yüzde 15,2 oranında katkı yaptı. Hükümetimizin ve Kredi Garanti Fonu'nun teşvikleriyle büyümede güçlü bir artış oldu. Ekonomiye duyulan güvenle büyüme sürüyor. Dünyada sayılı yüksek büyüme temposunu sürdüren ülke olmak istiyorsak ve sürdürülebilir büyüme için yapısal ve ekonomik reformların uygulanması şart.

Artık büyümenin kalitesi ve devamlılığına odaklanmalıyız. Bunun yolu katma değeri yüksek bir üretim modelinden geçiyor."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English