Son Dakika Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "(CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce) Şimdi o herhalde büyük hüsrana uğrayacak. Pazar akşamı şaşıracak. Şok olmaması için yanında bir hekim bulunsun, kalp krizi geçirmesin" "20-22 bandında bir oy alır diye tahmin ediyorum. CHP'lilerin ona oy vereceğine inanmıyorum çünkü Sayın Kılıçdaroğlu onu ekarte etmek için, bertaraf etmek için gönderdi. Nasıl olsa kazanamayacak, hiç olmazsa kazanamazsa onu saf dışı etmiş olurum diye düşündü. Plan oydu" "Atatürk'ün parti

Anadolu Ajansı haberine göre;
AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yarın yapılacak seçimde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin büyük hüsrana uğrayacağını belirterek, "Pazar akşamı şaşıracak. Şok olmaması için yanında bir hekim bulunsun, kalp krizi geçirmesin." dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'da Tuz Pazarı Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunarak yarın yapılacak seçimler için partisine destek istedi. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, bir gazetecinin İstanbul'da yapımı tamamlanan 3'üncü Havalimanı'nın isminin "Atatürk Havalimanı" yapılmasına ilişkin sosyal medyada kampanya başlatıldığını hatırlatması üzerine, "Zaten Atatürk Havaalanı vardı." ifadesini kullandı.

Havalimanının isminin ilerleyen günlerde netleşeceğini dile getiren Eroğlu, "Tabii millet ne takdir ederse onun ismi olacak. Dünyanın en büyük barajına Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini verelim dedik, kendisi kabul etmedi. Artık isim konusu Cumhurbaşkanımızın takdiri. Tabii millet de büyük ölçüde Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı olmasını istiyor." diye konuştu.

- "Büyük hüsrana uğrayacak"

Muharrem İnce'nin bir televizyon programında yaptığı oy tahminini değerlendiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi o herhalde büyük hüsrana uğrayacak. Pazar akşamı şaşıracak. Şok olmaması için yanında bir hekim bulunsun, kalp krizi geçirmesin. İsabet olur diye düşünüyorum. Yani onun alacağı oy belli. 20-22 bandında bir oy alır diye tahmin ediyorum. CHP'lilerin ona oy vereceğine inanmıyorum. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu onu ekarte etmek için, bertaraf etmek için gönderdi. Nasıl olsa kazanamayacak, hiç olmazsa kazanamazsa onu saf dışı etmiş olurum diye düşündü. Plan oydu. Nitekim 'Gel Muharrem' demesinin altında bu yatıyor. Halbuki 'Kardeşim Muharrem gel, seni oy birliğiyle Cumhurbaşkanı gibi büyük bir makama aday gösteriyoruz' dese tamam, anlarız. Ama şuur altında o yok. Ben bunu nasıl bertaraf ederim diye düşünüyordu. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partililerde genelde 'Oy vermeyelim ki Muharrem İnce'nin oyu CHP'nin oyunun üzerine çıkmasın. Daha aşağıda kalsın' diye bir gayret var. Bir de ben inanıyorum ki Afyonkarahisar'da, İç Anadolu'da, Ege'de çok samimi CHP'liler var."

- "CHP işgal edildi"

CHP seçmenini sevdiğini belirten Eroğlu, "Atatürk'ün partisi diye geçmişte CHP'ye oy veriyorlardı ama şu anda onlar da anladılar. Artık CHP Atatürk'ün partisi olmaktan çıktı, bir grup tarafından işgal edildi. Dolayısıyla bunun farkındalar. Çoğuna rastladım, eski CHP'li kardeşimiz 'Ben artık meseleyi anladım' diyor, 'Bu CHP'ye oy vermeyeceğim. Benim yerim Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'dir' diyor. Böyle bir kayış var."

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur ittifakına, milletvekilliğinde ise başka partiye oy verme düşüncesinin yanlış olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Öyle bir şey olmaz. Güçlü Cumhurbaşkanı ve güçlü meclis olması lazım. Cumhurbaşkanının arkasında çok güçlü bir meclis olmazsa olmaz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı seçilir, mecliste ekseriyet olmazsa neticede sıkıntı olur. Millette bunun farkında. Onu milleti kandırmak için söylüyorlar. Tamam Cumhurbaşkanımıza şöyle diyorlar, 'Yüzde yüz seçilecek, ona oy verin ama milletvekilliğinde muhalefete verin' diyorlar. Bu yanlıştır. Milletimizden şunu talep ediyoruz: yarın gümbür gümbür Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye oyunu verip, besmeleyle oyunu kullansınlar."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English