Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Büro Memur-Sen 2. Büyük Türkiye Buluşması

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Mescid-i Aksa'ya saldırılar, Gazze'ye saldırılar, Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık olayları, 6, 7, 8 Ekim olaylarında yapılan katliamlar birbirinden ayrı olaylar değildir. Aynı paketin, üst aklın maşalarıyla farklı yerlerde ortaya çıkan olaylardır" "Halep'ten gelenler ne kadar mazlum ve kardeşimiz ise Kobani'den gelenler de o kadar mazlum ve kardeşimizdir. Ne bir fazla ne bir eksik"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Mescid-i Aksa'ya saldırılar, Gazze'ye saldırılar, Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık olayları, 6, 7, 8 Ekim olaylarında yapılan katliamlar birbirinden ayrı olaylar değildir. Aynı paketin, üst aklın maşalarıyla farklı yerlerde ortaya çıkan olaylardır" dedi.

Büro Memur-Sen'in Antalya Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlediği 2. Büyük Türkiye Buluşması'na katılan Gündoğdu, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların Memur-Sen'in canını yaktığını söyledi.

Bu saldırıların "proje" olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Mescid-i Aksa'ya saldırılar, Gazze'ye saldırılar, Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık olayları 6, 7, 8 Ekim olaylarında yapılan katliamlar birbirinden ayrı olaylar değildir. Aynı paketin, üst aklın maşalarıyla farklı yerlerde ortaya koyduğu olaylardır" diye konuştu.

Memur-Sen'in çözüm sürecinin en önemli aktörlerinden olduğunu kaydeden Gündoğdu, Türklüğün de Kürtlüğün de faşizmini reddederek, ırkçılığı lanetleyerek, üstünlüğü ırkta değil insanlıkta, edepte gören, haykıran bir aile olduklarını vurguladı.

Gündoğdu, "Şimdi tuhaf değil mi? 2007'li yıllarda Türklük, ulusalcılık, milliyetçilik adına ergenekon ve yanaşmaları zinde güçleri göreve davet ediyor, şimdi Kürtçülük adına PKK'nın yanaşmaları zinde güçleri göreve davet ediyor. Memur-Sen'in ilkesi Jitem'e de ?ergenekona da KCK'ya da IŞİD'e de aynı uzaklıkta olmaktadır" diye konuştu. 

Çözüm süreci kapsamında Türkiye'yi dolaşarak devlet ve millet arasında köprü oluşturduklarını ifade eden Gündoğdu, bayrak, demokratikleşme ve vatanın bölünmezliğinin ise olmazsa olmazlarından olduğunu vurguladı.

- "Seyreden devlet istemiyoruz"

Gündoğdu, Kürtlerin haklarını koruduğunu iddia edenlerin, muhafazakar Kürtlerin ölümüne çağrıda bulunup 16 yaşındaki Yasin Börü'yü öldürerek, Türk ve Kürt kardeşliğine "dinamit koyduğunu" bildirdi.

"Diyarbakır'da devlet yok" anlayışının "Diyarbakır'da da Trabzon'da da devlet var"a döndürmenin devletin asli görevi olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni bütün vatandaşların can güvenliğini sağlamak devletin görevidir. 6, 7, 8 Ekim'de seyreden devlet vardı. Dün derin devlete karşıydık bugün seyreden devlet istemiyoruz. Vatandaşının güvenliğini sağlayan devlet istiyoruz. Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu'da çözüm isteyen, dindar Kürtlerin aşağılanmasına asla müsaade etmeyiz" ifadesini kullandı.

Dünya üzerindeki mazlumların Türkiye'den büyük beklentileri olduğunu vurgulayan Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Milyonlarca mazluma ülkemizde bakıyoruz ancak birşeyin altını çizmek istiyorum. Halep'ten gelenler ne kadar mazlum ve kardeşimiz ise ?Kobani'den gelenler de o kadar mazlum ve kardeşimizdir. Ne bir fazla ne bir eksik. Telafer Türkmenleri mazlum ve kardeşimiz ise Arakan, Filistin'deki mazlumlar da öyledir. Irkçılık hastalığına kapılıp da Arap, Türk, Kürt kavramıyla mazlumları ya da terör örgütlerini kendimize yakın ve uzak gibi görürsek bu ümmetin, insanlığın kaybı olur. Böyle olursa ağıtlar Arapça, Türkçe, Kürtçe olurken kahkahalar İbranice ve İngilizce olacaktır. Havra'ya Kilise'ye saygı bekleyen batılılar, aynı saygıyı Mescid-i Aksa'ya göstermiyorsa inançtan anlamıyor, inanç değerlerine saygısı yok anlamına gelmektedir."

- "Faşistlere ihtiyacımız yok"

Örgütlenmenin birlikte hareket etme olduğunu ve kamu görevlilerinin yüzde 95'ine talip olduklarını belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Kimi istemiyoruz? Türklüğünü ya da Kürtlüğünü dini değerlerin üzerinde gören faşistlere ihtiyacımız yok. Terör örgütlerine yanaşmalık yapanlara, ergenekona ev sahipliği yapanlara ihtiyacımız yok. Milletin derdiyle dertlenenlerle bu yolculuğa devam edeceğiz. Biz bütün çalışanlar üyemiz olsun istemiyoruz. Bizim duruşumuz belli olsun, bu sevdaya ortak olanlarla yol alalım. Biz millete, medeniyete, davamıza, ülkeyi yeniden inşa etmeye, siyonizmi yok etmeye, terörist devlet İsrail'i lanetlemeye aşığız. Onlar bunların Türkiye'deki maşalarına yanaşması olmaya aşık. Bu yolculuk böyle gitmez." 

- Büro Memur-Sen Genel Başkanı Ünalan

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan ise İsrail'i şiddetle kınadı. İsrail'in ateşle oynadığını aktaran Ünalan, uluslararası örgütlerin Mescid-i Aksa'ya saldırıların sona ermesi için harekete geçmesi gerektiğini belirtti. 

Türkiye'de 30 yıldır kardeş kavgası sürdüğünü ancak çözüm süreci ile bu kavganın durduğunu belirten Ünalan, kardeşliği kimsenin bozmasına izin vermemeleri gerektiğini dile getirdi. 

Türkiye'nin ayağa kalkmasının dünya mazlumlarının ayağa kalkması anlamına geldiğini vurgulayan Ünalan, davalarının temelinde hak, adalet ve doğruluk olduğunu kaydetti. Farklı bir sendikal anlayışın temsilcileri olduklarını belirten Ünalan, sendikacılığı rant ve ağalık sistemi olarak gören anlayışa karşı olduklarını dile getirdi.

Ünalan, çeşitli kurumlardaki kamu görevlilerinin uğradığı hak kayıplarına karşı çıktıklarını, bu sayede kazanımlar elde ettiklerini kaydetti. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret ettiklerini hatırlatan Ünalan, Davutoğlu'na kamu görevlilerin sorun ve taleplerini ilettiklerini, ilerleyen günlerde de ek bir dosya daha sunacaklarını vurguladı. 

Ünalan, ek dosyada, emniyet ve silahlı kuvvetlerde görev yapan sivil memurların, toplu taşıma araçlarından polisler gibi ücretsiz yararlanması, tüm 4/C'lilerin 4/B kadrosuna geçirilmesi gibi taleplerde bulunduklarını sözlerine ekledi. 

2. Büyük Türkiye Buluşması, yarın sona erecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English