Son Dakika Haberler

Anadolu Ajansı haberine göre;
SOFYA (AA) - Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, Türkiye'den sığınmacı akışında önemli oranda azalma olduğunu açıkladı.

Bakanlık Genel Sekreteri Mladen Marinov, yılbaşından bu yana sadece 362 kişinin yasa dışı yollardan ülkeye giriş yapmaya çalışırken yakalandığını söyledi.

Bulgaristan Ulusal Radyosu'na (BNR) konuşan Marinov, “Sınırdaki durum oldukça sakin görünüyor. Kaçak yoldan girişlerde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 70 oranında azalmadan söz edebiliriz.” dedi.

Bakanlığın sitesinde de 2017 yılının ocak-nisan döneminde ülkenin tüm sınırlarında, 362'si giriş, 154'ü çıkış yaparken ve 581'i de ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda olmak üzere toplamda bin 97 kişinin yakalandığı belirtildi. Bakanlık verilerine göre, 2016'da 4 bin 381 kişi sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken yakalanmıştı.

- Avrupa'ya doğru kaçak geçişler daha yoğun

Ülkede bulunan üçüncü ülke vatandaşlarının daha çok Avrupa'ya gidiş yolu aradıklarına işaret eden Marinov, Türkiye sınırında inşaatı tamamlanmak üzere olan 166 kilometrelik tel örgü engeli ve diğer güvenlik önlemlerinin olumlu sonuç verdiğini söyledi.

Marinov, ülke genelinde halihazırda 3 bin 128 kayıtlı yabancı bulunduğunu, bunların 2 bin 104'ünün sığınmacı kamplarında, diğerlerinin ise kiraladıkları evlerde yaşadıklarını kaydetti.

Yılbaşından bu yana Bulgaristan'da kaçak olarak ikamet eden çoğu Afgan ve Iraklı bin 7 yabancı sınır dışı edildi. Kayıtlara göre Bulgaristan'da bulunmaları gereken 3 bini aşkın yabancının ise kaçak yollardan yurt dışına çıktıkları sanılıyor.

Milli güvenlik açısından “sakıncalı” bulunan yabancılar için kurulan İçişleri Bakanlığının denetimindeki “kapalı tip” mülteci kamplarında 151 Afgan, 125 Pakistanlı, 66 Iraklı ve 59 Suriyeli kalıyor.

- AB'den destek

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, BNR'ye yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın Avrupa Birliği'nde (AB) politika üreten istikrar unsuruna dönüştüğünü belirterek, sınırların korunması için AB'den 425 milyon avroluk ek destek talep ettiklerini bildirdi. Bulgaristan, daha önce aynı amaçla AB'den 160 milyon avro destek almıştı.

Öte yandan hükümet ortağı ırkçı ve aşırı milliyetçi Birleşik Vatanseverler (OP) koalisyonu temsilcisi Ataka (ATAK) partisi lideri Volen Siderov, hafta sonu Türkiye sınırını ziyaret ederek tel örgünün durumunu ve alınan diğer güvenlik önlemlerin kontrol etti. Siderov, önlemler sayesinde yasa dışı göçün adeta durduğunu ifade ederek, bundan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English