Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Bu, Türkiye'nin hangi istikamete doğru gideceğinin seçimidir"

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: "Bu sadece kimin cumhurbaşkanı ya da kimlerin milletvekili seçileceği seçimi değil. Bu seçim, Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin nasıl şekilleneceği, hangi istikamete doğru gideceğinin seçimidir. Onun için bu seçimi fevkalade önemli görüyoruz" "Siz yıkmaya, yıkma üzerine konuşmaya devam edin. Bu millet yıkacaklara değil, yapacaklara oy verecek ve 24 Haziran'da kendi yolunu inşallah açacaktır" AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyes

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Bu sadece kimin cumhurbaşkanı ya da kimlerin milletvekili seçileceği seçimi değil. Bu seçim, Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin nasıl şekilleneceği, hangi istikamete doğru gideceğinin seçimidir. Onun için bu seçimi fevkalade önemli görüyoruz." dedi.

Wow Hotel'de gerçekleştirilen etkinlikte Doğu ve Güneydoğulu kanaat önderleriyle bir araya gelen Bakan Kurtulmuş, seçime çok az bir süre kaldığını belirterek, keyifli bir seçim kampanyasını geride bıraktıklarını söyledi.

Kurtulmuş, 24 Haziran'da AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferinin hep birlikte kutlanacağını dile getirerek, "Bu sadece kimin cumhurbaşkanı ya da kimlerin milletvekili seçileceği seçimi değil. Bu seçim, Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin nasıl şekilleneceği, hangi istikamete doğru gideceğinin seçimidir. Onun için bu seçimi fevkalade önemli görüyoruz. Türkiye'de inşallah çok daha güzel bir kapı, bu seçimle birlikte açılacak ve milletimiz güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir." diye konuştu.

Büyük resmin tamamını görmek gerektiğini aktaran Kurtulmuş, "Coğrafyamızda uzunca bir süredir devam eden olayları hep beraber takip ediyoruz. Suriye paramparça vaziyette. Irak aynı şekilde. Terör örgütleri, DEAŞ'ından PYD'sine kadar birçok örgüt ve silahlı gruplar, bölge halkına maalesef hayatı dar ediyor. Türkiye de bütün bu terör örgütlerinin saldırılarına muhatap olmuş bir ülke. Ayrıca FETÖ denilen eşkıya çetesi, 15 Temmuz'da bu ülkede iç savaş çıkartmak, ardından da Türkiye'nin işgale hazır hale getirilmesini sağlamak için darbe teşebbüsü yapıyor. Ancak bu aziz milletin, bu ülkenin ferasetli, basiretli insanlarının kararlı duruşuyla, cesaretiyle ve cumhurbaşkanımızın kahramanlığı, cesaretiyle 15 Temmuz'u yendik ve geride bıraktık." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye üzerine oynanan oyunları yapbozun parçalarına benzeterek, "DEAŞ parçalardan birisi. Türkiye'deki çukur eylemleri, Gezi Parkı ile başlayan süreç ve 17-25 Aralık bu parçalardan. En son yaşadığımız, ekonomide kriz çıkarma manevraları da bunlardan birisi. Bizim üzerimize düşen, o parçaların her birisini tek tek yerine koymak ve büyük resmi çok güzel bir şekilde görmek ve okumaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu bölgenin halklarını tarih sahnesinden silmek istiyorlar"

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük resim, bu bölgenin halklarını bir daha ayağa kalkmamak üzere, tarih sahnesinden silmektir. Bir asır evvel sınırlarını ayırdıkları Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Müslümanların, ister Sünni ister Şii ister Alevi olsun ya da başka dinlere mensup gayrimüslimler olsun, bir asır evvel, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra sınırlarını böldükleri ama bir asırdır zihinlerini ve kalplerini bölemedikleri insanları birbirine düşman kılmaktır. Bir asır evvel Osmanlı cihan devleti mağlup olduktan sonra savaşın galipleri, masanın üstüne haritaları, cetvelleri, gönyeleri, pergelleri koydu. Haritaları suni bir şekilde çektiler. 'Suriye burası, Lübnan burası, Ürdün burası, Türkiye burasıdır.' dediler. Hiçbir sınırın bir anlamı ve tarihi bir gerçekliği yoktu."

Bakan Kurtulmuş, Kürtlerin, Türklerin ve Arapların birbirine düşman edilmeye çalışıldığına dikkati çekerek, "Çünkü bu halkları birbirinden ayıracak hiçbir şey yoktu. Aynı geçmişe, Haçlılara karşı mücadele eden aynı ruha sahiptik. Bağımsızlık meşalesini hep beraber tutuşturmuş olan bir millettik. Aynı kıbleye dönüyor, aynı Allah'ın kulları, aynı Resul'ün ümmeti, aynı Adem'in çocuklarıydık. Bu ülkelerin insanlarını birbirinden ayıramadılar." dedi.

Şimdi oyunun ikinci perdesinin ortaya konulmaya çalışıldığını anlatan Kurtulmuş, "Sınırlarını bölüp gönüllerini bölemedikleri, Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı birbirine düşman kılmaya çalışıyorlar. Sınırlarını ayırıp, kıblelerini değiştiremedikleri Sünni ve Şii'yi birbirine düşman kılmaya çalışıyorlar. Oyunun adı, İkinci Paylaşım Planı'dır. Biz bu ikinci paylaşım planına karşı çıkıyoruz ve Türkiye olarak diyoruz ki büyük oyunu görüyoruz, bu oyunu size oynatmayacak, bu bölgeyi böldürmeyecek ve dağıttırmayacağız. Türkiye'nin başı da bundan dolayı beladan kurtulmuyor. Bu oyunu gören tek ülke Türkiye ve bölgede bu oyunu gören tek lider de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun için Türkiye'nin başı beladan, sıkıntıdan kurtulmuyor. Hep beraber bir arada, birlikte olacağız." ifadelerini kullandı.

- "Bu millet 24 Haziran'da kendi yolunu açacaktır"

Kurtulmuş, anadil farklılığına da değinerek, anadilin herkesin hakkı olduğunu ve dillerin farklılığı üzerinden ayrılık çıkarmaya çalışarak bölge insanına yapılacak bir haksızlık olduğunu ifade etti.

Muhalefetin negatif bir seçim kampanyası yürüttüğünün altını çizen Kurtulmuş, "Birileri Türkiye'nin yurt dışında TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) üzerinden etkinlik yapmasını istemiyor. Onlar da onu kaldırmaya çalışıyor. Siz yıkmaya, yıkma üzerine konuşmaya devam edin. Bu millet yıkacaklara değil, yapacaklara oy verecek ve 24 Haziran'da kendi yolunu inşallah açacaktır." diye konuştu.

Etkinliğe katılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Sancak da katılımcıları Arapça, Kürtçe ve Türkçe selamlayarak, "Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ama farklı renklerimizle de mazimizi temsil ediyoruz. Bu öyle bir mazi ki bin yıldan beri süren bir medeniyet. Büyük Selçuklu'yu beraber inşa ettik. Haçlı sürülerine karşı Selahaddin-i Eyyubi Kurdi'nin önderliğinde imparatorluğu inşa ettik. Anadolu'da Söğüt'te başlayan Osmanlı İmparatorluğu'nu yine beraber inşa ettik." dedi.

Sancak, 180 yıldır Batı'dan dayatılan parlamenter demokratik rejimin özünde bürokratik oligarşiden ibaret olduğunu söyleyerek, "Bu sistemi dönüştürmeye ve bu prangadan kurtulmaya çalışıyoruz. Bunun farkına varan liderlerimiz bu sistemi değiştirmeye çalışırken şehit düştüler. Büyük Sultan Abdülaziz bu uğurda şehit oldu. Büyük Sultan Abdülhamit bu uğurda hal edildi ve şehit edildi. Bu melanet sistemi ilk değiştiren Gazi Mustafa Kemal'di. Gazi Mustafa Kemal aslında bir başkanlık sistemi inşa etmişti ama bunun farkına varan Batı, çeşitli tezgahlarla erken yaşta ve esrarengiz bir şekilde Gazi'yi de şehit ettiler." değerlendirmesinde bulundu.

24 Haziran'da İkinci Kurtuluş Savaşı'nın verileceğini ifade eden Sancak, sandıkta emperyalizmin zincirini kıracaklarını dile getirdi. Sancak, bu seçimin önemini vurgulayarak, 24 Haziran'ın İkinci Kurtuluş Savaşı olduğunu anlattı.

AK Parti milletvekili adayı Zülfiye Füsun Kümet'in de tanıtıldığı etkinliğin ardından, katılımcılar aile fotoğrafı çektirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English