Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Bu sergi, sanatseverleri farklı dünyalara taşıyacak"

Sanatçı Canan Demirel, Esra Karaduman, Hilal Arpacıoğlu ve Yasemin Akyol tarafından deneysel olarak hazırlanılan "Deneysel-Geleneksel" adlı minyatür sergisi 2 Haziran'da Caddebostan Kültür Merkezi PerformansBir katında açılacak Serginin küratörü Ceylan Harmancı: "Özgün tarz, renk ve bakış açılarıyla sanatseverleri farklı dünyalara taşıyacak olan sergide, ince detaylar barındıran, farklı yorum ve malzemelerle oluşturulan tasarımlarla, minyatür sanatının şiirsel anlatımı ön plana çıkıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Sanatçı Canan Demirel, Esra Karaduman, Hilal Arpacıoğlu ve Yasemin Akyol tarafından deneysel olarak hazırlanılan "Deneysel-Geleneksel" adlı minyatür sergisi, 2 Haziran'da sanatseverlerle buluşacak.

Caddebostan Kültür Merkezi PerformansBir katında açılacak olan serginin küratörü Ceylan Harmancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide tarzları birbirinden oldukça farklı olan dört sanatçıyı bir araya getirdiklerini söyledi.

- "Özgün tarzlarını, bu sergide ortaya koyuyorlar"

Harmancı, sergide yer alan sanatçıların geleneksel sanatlar alanında eğitim aldıklarını belirterek, "Geçmişte içselleştirdikleri teknikleri, klasik sanatların katı kurallarına bağlı kalmadan, yeni deneysel çalışmalarında özgürce kullanarak edindikleri özgün tarzlarını, bu sergide ortaya koyuyorlar." dedi.

Sanatçıların yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli koleksiyonlarda eserlerinin bulunduğuna işaret eden Harmancı, "Özgün tarz, renk ve bakış açıları ile sanatseverleri farklı dünyalara taşıyacak olan sergide, ince detaylar barındıran, farklı yorum ve malzemelerle oluşturulan tasarımlarla, minyatür sanatının şiirsel anlatımı ön plana çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Harmancı, sergide eserleri yer alan sanatçılardan Canan Demirel'in yeniliklere açık bir bakış açısına sahip olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Demirel, grafik tasarım tecrübesine minyatür tekniklerini de katarak günümüze uyarladığı çalışmalar yapmaktadır. Klasik minyatürde sıkça rastlanan istifleme yönteminin aksine çarpıcı bir sadelikle, minimalist grafiksel tasarımların içinde olağanüstü bir detayla Bizans'ı, Osmanlı'yı ve günümüzü yorumluyor."

- "Minyatürü şiirsel bir biçimde ele alıyor"

Sanatçı Esra Karaduman'ın da tarihi olayları belgeleyen ve bir kitap sanatı olan minyatürü, sergide farklı bir bakış açısıyla, şiirsel biçimde ele aldığı yorumunda bulunan Harmancı, "Günümüzde tablo niteliği taşıyan eserlerinde kitaplardan kendi ruhuna değen satırların yansımalarını nakşediyor." diye konuştu.

Harmancı, sanatçı Hilal Arpacıoğlu'nun da eserlerindeki ilhamı doğadan aldığına vurgu yaparak, şunları anlattı:

"Arpacıoğlu, salyangozların yaratılışını, doğayı ve hayatı en iyi anlatacak imge olarak seçmiştir. Sürrealist bir tarz ile geleneksel öğeleri uyumlu bir biçimde harmanlayan sanatçı, hayatı sorgularken günümüz sıkıntılarını alegoriler kullanarak resmediyor."

Sanatçı Yasemin Akyol'un ise eserlerinde İstanbul temasını ağırlıklı olarak işlediğini aktaran Harmancı, "Akyol, hayalindeki kenti bir nara benzetiyor. Minyatür isminin, Latince kırmızı ile boyama anlamına gelen 'miniare' kelimesinden türetilmiş olduğunu hatırlarsak, Akyol'un eserlerinde ayrı bir yer tutan kırmızının tonlarının klasik minyatürün yansımaları olduğu da düşünülebilir." dedi.

Harmancı, ayrıca sergiden elde edilen gelirin bir kısmının "Güneş Umuttur" projesine bağışlanacağına dikkati çekerek, şu ifadeleri sözlerine ekledi:

"Benimle birlikte güzelliği ve iyiliği de paylaşmayı seven ve arzu eden sanatçılar, 'Güneş Umuttur' grubu ile el ele, sanat eserleri satışlarından köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi çocukların eğitimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Ramazan ayında, çorbada tuzum olsun diyenleri bekliyoruz."

Yaklaşık 50 yeni eserin yer alacağı sergi, 7 Haziran'a kadar görülebilecek.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English