Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bu seferki seçimler sis perdesini aralayacak

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bu defaki seçimler başkadır. Bu seferki seçimler, ya geleceğin sis perdesini aralayacak ya da zifiri karanlığın hakim olmasına yol açacaktır." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bu seferki seçimler sis perdesini aralayacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği "Büyük Çukurova Mitingi"nde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Adanalıların kahramanlıklarını anlatan Bahçeli, "Allah'a şükürler olsun ki sizler yeni bir destan yazmak için iddialısınız, inançlısınız, iştahlısınız. Türkiye'ye, milletin kaderine, Türklüğün bekasına, vatanın geleceğine sahip çıkmak için atılgansınız, çeviksiniz, yüreklisiniz." diye konuştu.

Bahçeli, pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin Türkiye'nin birliğine, milletin dirliğine, insanın refahına en üst düzeyde katkı sağlamasını dileyerek, şöyle devam etti:

"Adana ne zaman görev alsa namerde diz çöktürdü, haine 'aman' diletti. Candan, serden, yardan geçerek öne çıkan, ileriye atılan Adanalılar kahramanlıklarla yükseldi. Adana Türkiye'nin özetidir, Türk milletinin özüdür, istikbalin öz güvenidir, kahramanlıktır, cesarettir, üstün bir ferasettir. Milli birlik ve beraberlik Adana'nın ön adıdır, övünç madalyasıdır. Milli şuur ve vicdan, Adana'nın mayasıdır çünkü Adana Türkiye demektir. Adanalının aklı hep Türkiye'dedir. Burada zillete geçit, haine tahammül, fitneye müsamaha yoktur, bundan sonra da olması düşünülemeyecektir."

"Bu defa ki seçimler başkadır"
Devlet Bahçeli, mücadelelerini karartmak isteyenlere en anlamlı tepkinin, vatandaşların kararlı duruşu olduğunu dile getirerek, "Türkiye'nin geleceğini karartmak için plan yapanlara aşılmaz engel imanla yoğurduğunuz tertemiz yüreklerinizdir. Varlığımıza, bölünmez bütünlüğümüze pusu kuranlara vereceğiniz en güzel cevap 24 Haziran günü sandıkta yapacağınız altın vuruştur. Adana'ya güvencim tamdır. Adana'nın yiğitleri ayrılık gayrılık bilmez, Adanalı vatan sevdalısı, Türkiye aşığıdır. İnançlı, imanlı, ülkü sahibidir. Sizler ahlakın rotasından hiç ayrılmadınız, sizler, sadakatin çizgisinden hiç çıkmadınız." ifadesini kullandı. 

Türkiye ve Adana'nın kaderini etkileyecek seçimlere yalnız 3 gün kaldığını vurgulayan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu defa ki seçimler başkadır. Bu sefer ki seçimler ya geleceğin sis perdesini aralayacak ya da zifiri karanlığın hakim olmasına yol açacaktır. Milli birlik ve beraberliğimize hasım odaklar, boş durmuyorlar. Türkiye'nin büyümesinden endişe edenler vazgeçmiyorlar. İstikrardan korkanlar son şanslarını deniyorlar, son kozlarını oynuyorlar. Huzur ve refahı milletimize çok görenler, bekamızı tehdit edenler sıraya girmişlerdir. Geleceğimizi kundaklamak isteyenler iftiralara sarılmışlardır, güçlü Türkiye arzumuzu kıskananlar zilletin safında toplanmışlardır. 'Lider ülke Türkiye' ülkümüzü yok sayanlar kapı kapı fitne taşıyorlar, hepsini görüyor, hepsini biliyor, alayını tanıyoruz. Çok şükür karanlık çevrelerin tekerine çomak sokuyor, iç ve dış fesat odakların ezberini bozuyor, uykularını kaçırıyorsunuz. Kaos tüccarlarını zelzele gibi sallıyor, kriz havarilerini şaşkına çeviriyorsunuz. Çünkü siz Adanasınız, sizler MHP'yi asla yalnız bırakmadınız, yine bırakmıyorsunuz."

"Ya hep birlikte olacağız ya da hep birlikte yok olacağız"
Bahçeli, ecdada olan borçlarının, geleceğe karşı sorumluluklarının bilincinde olduklarını anlatarak, "Türkiye'nin ihtiyaçlarına duyarsız kalamayız. Görev ve sorumluluktan kaçamayız. 'Bana ne, aman sen de, azıcık aşım kaygısız başım' diyemeyiz. Kulaklarımızı kapatamayız, bencil davranamayız, egolarımıza yenilemeyiz. Çünkü biz muzaffer Türk tarihinin mirasçılarıyız." ifadesini kullandı.

Geri adım atmayacak bir kararlılığa sahip olduklarının altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Ne Adana'nın başını öne eğeriz, ne de Türkiye'nin diz çökmesine müsaade ederiz. Hiçbir kötü niyetli çevre, yıkımın ve yok oluşun hayalini kurmasın. Böylesi bir yanlışa düşmesin. Türk milleti dün boyun eğmedi, yine boyun eğmeyecek. Görüyor ve şahit oluyoruz ki ne kadar Türkiye karşıtı varsa karşımızda toplanmış durumda. Ne kadar kumpasçı, komplocu, yıkım senaristi, dağılma figüranı, hıyanet taşeronu varsa faaliyet halinde. Alayı birden ülkemize parmak sallıyor, Türkiye'yi ele geçirmeye gayret ediyor. 15 Temmuz gecesi, hepsinin dersini verdiniz, topunu birden silindir gibi ezip geçtiniz. Türk milletinden intikam almaya kalkışanları doğduğuna pişman ettiniz. İşgalcilere, 1 dolarlık hainlere Türk'ün en ağır şamarını indirdiniz. Kahramanlık nedir, millet duruş nasıl olur, beşeriyete, tüm dünyaya şanla, şerefle ilan ettiniz. Dostlar sevindi, düşmanlar sindi. Bin yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyenler komaya girdi. Buna rağmen emperyalizm, terör örgütleriyle çevremizi kuşatmak istiyor, şiddet ve cinayet ortakları Suriye'de terör örgütlerine tırlar dolusu silah ve mühimmat verdiler. Irak'ın kuzeyinde kaçak, korsan, kanunsuz, sözde bir devlet kurdurmayı amaçladılar. Terör faaliyetlerine acımasızca devam ettiler, ekonomik baskı araçlarını kullandılar, kara propagandaya soyundular, şimdi bizim karşımızda 2 seçenek var. Ya hep birlikte olacağız ya da hep birlikte yok olacağız."

"Kafaları almıyor, zekaları çalışmıyor, milleti anlamıyorlar"
İttifaklarının mayasının sağlam ve helal olduğunu anlatan Bahçeli, ittifaklarının temelinin 15 Temmuz'a karşı tankların önündeki asil duruş, 7 Ağustos Yenikapı iradesi ve harcının da 16 Nisan Halkoylamasıyla karıldığını kaydetti.

Bahçeli, ittifaklarının teminatının büyük Türk milleti olduğunu aktardı.

24 Haziran'da Türkiye'nin geleceğinin Türk milleti tarafından tayin ve tescil edileceğini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Egemenliğin sahibi büyük Türk milletidir. Türk milletinin yüzüne bakmaktan ürkenler, gözlerini zulmete çevirenler kaybetmeye mahkumdur. Şu işe bakar mısınız, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması için plan ve propaganda yapıyorlar. Kafaları almıyor, zekaları çalışmıyor, milleti anlamıyorlar. Birinci turda ümitleri olmayanların ikinci tur söylemleri çaresizliklerinin en bariz ispatıdır. Zillet ittifakında buluşanlar ilkeden yoksun, ülküden bihaberdir. Bunların lügatinde milli duruş yoktur. Bunların ülke diye bir derdi olmamıştır. Bunlar istikbalini Pensilvanya'ya bağlamış, iradelerini Türkiye hasımlarına ipotek ettirmişlerdir. Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile aynı kulvarda buluşmuşlar, Kandil'in huzurunda esas duruşa geçmişlerdir. Ancak Kandil'e Türk bayrağı dikildiğinde de perişanlık yaşayacaklardır."

"CHP, İP, HDP aynı çuvala giriyor, aynı çukura düşüyor"
 CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitinglerinin HDP flamalarıyla dolup taştığını dile getiren Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP'li sözcüler, İnce'nin seçilmesi halinde PKK'lı Demirtaş'ın başkan yardımcısı olabileceğini ifade ediyorlar. İP'in adayı, seçimler ikinci tura kalırsa ön şartsız Erdoğan'ın karşısındaki adaya destek vereceğini beyan ediyor. HDP sözcüsü Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kalması halinde İP'in adayını destekleyebileceklerini söylüyor. CHP, İP, HDP aynı çuvala giriyor, aynı çukura düşüyor. HDP, İP hayranı kesilmiş. Vaziyete bakılırsa HDP'nin hayranlığı İP'te de karşılık bulmuş. İP, HDP'ye karşı sempatik ve müspettir. CHP, HDP'yi kanatları altına almış, PKK'yla verkaça girmiştir. Hepsi bir araya gelip terörist Demirtaş'ı himaye etmeye kalkmışlardır. Edirne cezaevine yaptıkları ziyaretler bunu göstermektedir. PKK'lı Demirtaş'ın serbest bırakılması için yanıp tutuşmaları bu yüzdendir. Çok çetrefilli, çok sancılı, çok sakat, çok çarpık bir ilişki ağı kurmuşladır. Bu beş benzemezi bir araya getiren nedir? Bunları FETÖ, PKK kuyruğuna takan, birbiriyle kucaklaşmalarını sağlayan asıl sebep nelerden ibarettir? Türkiye'nin mahvına hizmet edenlerin bu denli sıkı fıkı olmaları tesadüfi değildir. Adana'dan açık açık söylüyorum, bunların ikinci tur rüyaları hüsranla sonuçlanacak, 24 Haziran akşamı tepe taklak olacaklardır. 24 Haziran'da zillet dağılacak, illet sönecektir. 24 Haziran'da küresel saldırı ve tahakküme cevap verilecektir. 24 Haziran'da kiralık ve proje terör örgütlerine milli irade hadlerini bildirecektir. Türk ve Türkiye düşmanları sandığa gömülecektir. Bundan kaçış yoktur, bundan kurtuluş olmayacaktır."

"Hayvanlara kast eden alçaklarla hesaplaşmak için MHP"
Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye Afrin'dedir, Menbiç'tedir, Allah’ın izniyle Kandil'e hançer gibi saplanacaktır. Bu maksatla 24 Haziran'dan sonra terörizmin kökünü kazımak, zalimlerle hesaplaşmak için TBMM'de MHP, yürütmenin başında Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmalıdır. Çukurova'nın bereketi için MHP, pamuk tarlalarının, buğday, arpa başaklarındaki danelerin bolluğu için MHP, huzur için, adalet için, hak için, umut için, istikrar için, kardeşlik için, aş için, iş için MHP, kahramanların apoletlerini sökmek isteyen densizlere haddini bildirmek için MHP, Türklüğü yaşatmak için MHP, 'Ne Mutlu Türküm' sözünü devamlı söylemek için MHP, Türkiye'yi müdafaa etmek için MHP, küresel tahakkümü kırmak için MHP, siyasi ve ekonomik oyunları bozmak için MHP, Kürt kökenli kardeşlerimizin dirliği ve selameti için MHP, FETÖ ile PKK ile var olan diğer tüm hıyanet çeteleriyle mücadele etmek için MHP, insan kanı içen şerefsizlerle, hayvanlara kast eden alçaklarla hesaplaşmak için MHP. Henüz doğmamış yavrularımızın geleceği için, yaşayan millet evlatlarının birlik ve dayanışması için MHP gereğini yapmaya hazırdır, son derece kararlıdır, demokrasiyi ilerletmek, bireysel hak ve özgürlükleri yükseltmek için kırılmaz irade sahibidir."

MHP'nin vaatleri 
Seçim beyannamelerinde paylaştıkları vaatlerinin, partililerin desteğiyle mutlaka gerçekleştirileceğini ifade eden Bahçeli, "TBMM'de güçlü bir şekilde temsil edildikten sonra özet halinde diyorum ki teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere, kader kurbanlarına af çıkaracağız. Vatandaşlarımızı, kredi ve kredi kartı borçları ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtaracağız. Ekonominin ihtiyacı olan alanlarda yapısal reformları hızla temin edeceğiz. Esnaf ve çiftçilerimizin vergi ve prim yükünü hafifleteceğiz. Soruyorum, bunlara destek veriyor musunuz? Arkamızda duracak mısınız?" diye konuştu. 

Bahçeli, partisinin seçim vaatlerini şu şekilde sıraladı:

"Esnaf ve sanatkarlarımızın geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı tanıyacağız. Staj ve çıraklık sürelerini emeklilik hizmetine sayacağız. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt sağlayacağız. Şoför esnafımıza yıpranma payı hakkı vereceğiz. Çiftçilerimizin kullandığı mazottaki vergileri kaldıracağız. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmaması, tohum, fide ve ilaç gibi girdilerin vergi yükünün düşürülmesi konusunda her çabayı göstereceğiz. Adanalı çiftçi kardeşlerim siz söyleyiniz; üç hilale mührü basacak mısınız? İşsiz her aileden bir kardeşimize asgari ücretin yarısı kadar aile desteği yardımı verilmesi konusunda mücadele edeceğiz. Gençlerimizin, iş bulana kadar ailelerinin sağlık sigortasından yararlanması ve öğrenim kredisi borçlarından faiz alınmaması hususunda gereğini yapacağız. Üniversite giriş sınavının kaldırılması konusunda çalışmalarımıza hız vereceğiz. Askerlik süresinin prim ödemeksizin emeklilik hizmetine sayılması, emekli aylıklarındaki eşitsizliklerin giderilmesi, refah payının yükseltilmesi amacıyla elimizden gelen çabayı göstereceğiz."

Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerini gidereceklerini, kadınlara sigortalılık öncesi doğumları için borçlanma hakkı tanıyacaklarını aktaran Bahçeli, şöyle devam etti:

"Asgari ücretten vergi alınmaması, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılması taleplerini yerine getireceğiz. Kadro alamayan taşeron işçilerimiz, 4/B'li, vekil, sözleşmeli, fahri ve geçici statüde çalışan kardeşlerimizin kadroya alınmasını sağlamak için uğraşacağız. Kamu çalışanlarının tüm ek ödemelerini emekli aylığına yansıtacağız. Öğretmenlerimizin ek göstergesini 3 bin 600'e çıkaracağız. Atanamayan öğretmenlerimizin tamamının kademeli olarak atanması için kadro ihdas edeceğiz. Kahraman ve fedakar uzman çavuşlarımızın tümünün kadroya alınması, özlük haklarıyla birlikte mali ve sosyal durumlarının iyileştirilmesi maksadıyla Mecliste sorumluluk üstleneceğiz. Emniyet çalışanlarımızın özlük haklarının düzeltilmesi, polislerimizin ek göstergesinin 3 bin 600'e yükseltilmesi, haftada 40 saatin üzerindeki hizmetler için fazla mesai verilmesi için yasal imkanları kullanacağız. Şehit anne ve babalarının aldıkları maaşın artırılması, şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı verilmesi, terörle mücadele gazilerine ikinci istihdam imkanı sağlanması, ordu ve polis vazife malullerinin maaşlarının iyileştirilmesi, gazilerimize ÖTV'siz araç imkanı verilmesi, malul sayılmayan gazilere 'Gazilik' unvanı verilmesi için gerekli yasaların çıkarılması konusunda bütün gayret ve samimiyetimizle mücadele edeceğiz, inşallah da başaracağız. Bunların hepsini TBMM'de çok güçlü bir grup kurarak yerine getireceğiz."

"Toplumsal huzur ve barışı egemen kılacağız"
Bahçeli, MHP'nin, "Türkiye'nin geleceği, geleceğin mimarı" olduğunu belirtti.

"Fırat Kalkanı Harekatı'ndan rahatsız olanlara hadlerini bildireceğiz" diyen Bahçeli, şunları söyledi:

"Zeytin Dalı Harekatı'nı hazmedemeyenlere ağır bir ders vereceğiz. Sırtını kaosa dayayanlara, yüzünü krize çevirenlere karşı 'istikrar' diyeceğiz. Toplumsal huzur ve barışı egemen kılacağız. Kutlu yürüyüşümüze kimse engel olamayacaktır. Zillet ittifakının geriye dönüş masalları beyhude bir çabadır. Bunların mizacında yapmak yok, yıkmak vardır. Bunların fıtratında söküğü dikmek yok, yırtmak vardır. Bunların mayasında millet yok, zillet vardır. Bunların kültüründe hürmet yok, zulmet vardır. Aziz milletimiz 24 Haziran'da şaşmaz iradesini gösterecek, Cumhur İttifakını yükseltecek, MHP'yi güçlendirecek, sayın Erdoğan'ı da bir kez daha Cumhurbaşkanı yapacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Cumhur İttifakıyla taçlanacak, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesi perçinlenecektir. "  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    AS
    6 yıl önce

    CUMHUR İTTİFAKI ŞU AN %53.7

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English